BIST 100 11.482,60 %1,32 Altın 6.562,94 ₺/gr %0,10 Bitcoin - %1,62 Dolar 50,19 ₺ %0,02 Euro 56,08 ₺ %0,08 Sterlin 67,02 ₺ %0,68 Gümüş 83,81 ₺/gr %0,00 Ethereum $2.128,25 %4,56 İsviçre Frangı 61,26 ₺ %0,09 Kanada Doları 35,55 ₺ %0,02 Avustralya Doları 34,42 ₺ %0,09 Suudi Riyali 13,37 ₺ %0,01 BAE Dirhemi 13,67 ₺ %0,03 Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,30 Çin Yuanı 7,53 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa BELEDİYE 11 ilçede sahipsiz hayvan sayımı tamamlandı

11 ilçede sahipsiz hayvan sayımı tamamlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sahipsiz Köpek Popülasyonu Yönetimi İzmir Eylem Planı’nın en önemli ayağı olan hayvan sayımını 11 metropol ilçede tamamladı. Köpek sayımı ve dağılım haritasına yönelik sağlıklı verilerin elde edildiği çalışma kapsamında merkez ilçelerde toplam 15 bin sahipsiz köpeğin bulunduğu belirlendi.

0Yorumlar
11 ilçede sahipsiz hayvan sayımı tamamlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sokakta yaşayan sahipsiz hayvanlarla ilgili yapacağı çalışmalar için paydaş kuruluşların fikirlerini alarak hazırladığı Sahipsiz Köpek Popülasyonu Yönetimi İzmir Eylem Planı adım adım hayata geçiriliyor.

Eylem Planı kapsamında sahipsiz köpek popülasyonunun yönetilmesine veri sağlamak için başlatılan hayvan sayımının tamamlandığı bildirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Pınar Okyay ve Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı yetkilileri, ilgili meslek odalarının, sivil toplum kuruluşları ve hayvan hakları derneklerinin temsilcileri, meclis üyeleri, ilçe belediyelerinin yöneticileri ile bir araya geldi.

Kültürpark 4 No’lu Hol Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen geniş katılımlı eylem planı buluşmasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sahipsiz hayvanlara yönelik yaptığı çalışmalar değerlendirildi.

Sağlıklı İzmir için ortak akılla hareket
İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Pınar Okyay, Sahipsiz Köpek Popülasyonu İzmir Eylem Planı kapsamında çalışmaların devam ettiğini belirtti. Prof. Dr. Okyay, “Sağlıklı bir İzmir için konunun tüm paydaşları ile çözümleri ortak dille ele aldığımız bu toplantılar çok değerli. Eylem Planı kapsamında sahipsiz köpek popülasyonunun yönetilmesine veri sağlayacak önemli bir çalışmamızı tamamladık.  Sokak hayvanlarının sayımını 11 merkez ilçede bitirdik. İlçe belediyelerimizin de destek verdiği projede, sayım ekipleri sokaklarda tespit ettikleri her hayvanı kayıt altına aldı. Çalışmalar kapsamında köpeklerin kısır olup olmadığı, cinsiyeti, varsa tasma ve küpesi ile yaşları not edildi” dedi.

Sokaklardan şikayet üzerine 130 köpek toplandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Dairesi Başkanı Hüseyin Gökhan Özdemir de bugüne kadar şikayet üzerine sokaklardan toplanan hayvan sayısının 130 olduğunu söyledi. Bunların da saldırgan ve agresif olduğu gerekçesiyle alındığını vurgulayan Özdemir, “Barınaklarda olan patili dostlarımıza en güzel şekilde bakıyoruz. Onların beslenmesini özenle yapıyoruz. Barınaklardaki hayvanların sahiplendirilmesinde sayı sınırlaması bulunmuyor. Böyle bir sınırlama yapılmasını da istemiyoruz” dedi.

Rehabilite ve kısırlaştırmada önemli hamle
Toplantıda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kısırlaştırılan ve rehabilite edilen sahipsiz kedi ve köpek sayısının son bir yılda yaklaşık 27 bin 759’u bulduğu bilgisi paylaşıldı. Yine tedavi ve muayene edilen hayvan sayısının yaklaşık 60 bine ulaştığı ifade edilirken, çalışmalar kapsamında 40 bin 328 koruyucu hekimlik uygulamalarının yapıldığı, sahipsiz hayvanların beslenmesi amacıyla üretilen mama miktarının da 50 tonu bulduğu açıklandı. Sahiplendirilen hayvan sayısının ise yaklaşık bin 500 olduğu belirtildi.

Sayım nasıl yapıldı?
Sayım işlemi, WSPA tarafından önerilen sayım yöntemi kullanılarak örnekleme yoluyla ve mahallelerin renklendirilmesi metodolojisi ile belirlenen 130 mahalle üzerinden yapıldı. Her bir sayım ekibi günde 2 mahallede çalıştı. Sayım ekipleri, sahadan istenilen özellikte verileri toplayabilecek yeterli düzeyde donanıma sahip kişiler ve meslek grupları arasından seçildi.  Ekipler, mahallelerin mümkün olduğunca farklı alanlarını kapsayacak şekilde sayımları yürüyerek yaptı. Yaklaşık 5 ay süren çalışmaların ardından, merkez ilçelerde köpek sayımı tamamlanmış oldu. Kırsal ilçelerde de benzer çalışmaların yapılması planlanıyor.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

BELEDİYE Haberleri

Tümü

Güzelbahçe’de Bülent Ecevit için anma töreni

Eski Başbakan Bülent Ecevit, vefatının 20. yıl dönümünde Güzelbahçe’de Rahşan ve Bülent Ecevit...

3 gün önce

Ali Rıza Bodur için Karşıyaka’da anma töreni

Karşıyaka’da düzenlenen törende, eski CHP İzmir Milletvekili Ali Rıza Bodur birinci ölüm yıl...

3 gün önce

Çiğli Belediye Başkanı Yıldız’dan eleştirilere yanıt

Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, kooperatif süreci, kamu zararı iddiaları ve Joymade...

3 gün önce

Korkuteli Belediye Başkanı görevine bağımsız devam edecek

Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran, CHP'den istifa ettiğini ve görevini bağımsız olarak...

3 gün önce

Konak Belediye Meclisi kasım ayının ilk toplantısını...

Konak Belediye Meclisi’nin kasım ayı toplantısında Alsancak ve Hatay’daki K planlarına yönelik...

3 gün önce

Konak’ta örnek iş birliği: Genç makaslar İleri Yaş’a...

Konak Belediyesi İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi’ne konuk olan İzmir Konak Meslek Yüksekokulu...

3 gün önce

Bornova’da içleri ısıtan dayanışma

Bornova Belediyesi, havaların soğumasıyla birlikte hafta içi her sabah metro istasyonlarında 2...

3 gün önce

Besim Dutlulu’dan mal varlığı açıklaması

Besim Dutlulu, mal varlığına yönelik eleştirilere yanıt vererek birikimlerini eşiyle birlikte 20...

3 gün önce

Buca’nın tarihi hamamında sanata yer var

Buca Belediyesi’nin tarihi Pembe Köşk’ün hamam bölümünü dönüştürerek kültür ve sanat yaşamına...

3 gün önce

Başkan Eşki’den Serhat Sökmen’e anlamlı ziyaret

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, İzmir Barosu Başkanlığına seçilen eski mesai arkadaşı ve...

3 gün önce

İzmir’de 250 mahallede sosyal destek taraması

İzmir Büyükşehir Belediyesi, metropol dışındaki 19 ilçenin 250 mahallesinde yürüttüğü saha...

3 gün önce

Büyükşehir’in yeni hizmet binası için gece mesaisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeniden inşa edeceği ana hizmet binasının zemin ve temel etüt...

3 gün önce