BIST 100 11.023,55 %0,56 Altın 6.321,98 ₺/gr %0,28 Bitcoin $77.590 %0,67 Dolar 50,00 ₺ %0,05 Euro 56,02 ₺ %0,06 Sterlin 67,15 ₺ %0,11 Gümüş 79,98 ₺/gr %1,43 Ethereum $2.294,57 %1,66 İsviçre Frangı 60,94 ₺ %0,26 Kanada Doları 35,74 ₺ %0,05 Avustralya Doları 34,86 ₺ %0,32 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,32 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 13,61 ₺ %0,05 Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,51 Çin Yuanı 7,50 ₺ %0,28
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa BELEDİYE 7 bin kediye mobil kısırlaştırma

7 bin kediye mobil kısırlaştırma

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sokakta yaşayan kedilerin kısırlaştırılması çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

0Yorumlar
7 bin kediye mobil kısırlaştırma

Mobil kısırlaştırma aracıyla sokak sokak gezen ekipler, kontrolsüz üremenin önüne geçmeyi hedefliyor. Büyükşehir, 2022 yılında faaliyete başlayan mobil kısırlaştırma aracı ile son bir yılda 4 bin, bugüne kadar ise 7 bin sokak kedisini kısırlaştırdı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı, sokak hayvanlarının sağlıklı üremesi, popülasyonunun kontrol altında tutularak çevre ve insan sağlığının korunması için kısırlaştırma çalışmalarını sürdürüyor. 3 bakımevinde kısırlaştırma çalışmalarını yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2 mobil aracı da başta kırsal bölgeler olmak üzere sokak sokak gezerek sahipsiz canları kısırlaştırıyor. Gönüllülerin de desteği ile yerinde kısırlaştırma hizmeti sunan ekipler, hızlı ve etkili çözümler üretiyor. 2022’de faaliyete başlayan mobil kısırlaştırma aracı ile bugüne kadar toplam 7 bin, son bir yıl içerisinde de yaklaşık 4 bin sokak kedisi kısırlaştırıldı. Ekipler son olarak Menderes Çukuraltı Mahallesi’nde yurttaşlarla buluşarak çalışmalarına devam etti.

“Bugünü değil geleceği de koruyoruz”

İzmir’i karış karış dolaşarak sahipsiz sokak kedilerini, tam donanımlı mobil araçta, güvenli ve hijyenik koşullarda kısırlaştırdıklarını aktaran İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı Mobil Kısırlaştırma Birimi Sorumlu Veteriner Hekimi Pınar Arca, “Bir dişi kedi yılda iki veya üç kez doğum yapabilir. Her doğumda ortalama 4 ile 6 arasında yavru dünyaya geliyor. Yavrular 6 ayda cinsel olgunluğa erişip, üremeye başlıyor. Bir yılın sonunda 25 ile 60 arasında kedi doğabiliyor. İkinci ve sonraki yıllarda, kedi popülasyonu katlanarak artıyor. 5 yıl içerisinde tek bir dişi kedi ve onun soyundan gelenler toplamda 5 binden fazla yavrunun dünyaya gelmesine neden olabilir. Amacımız kontrolsüz üremenin önüne geçmek ve sokak kedilerinin daha sağlıklı, güvenli bir hayat yaşamasını sağlamak. Her bir hayvanın yaşam hakkı için çalışıyoruz. Bu çalışmalarla sadece bugünü değil, geleceği de koruyoruz. Tüm bu çalışmalar ile topluma ve sahipsiz canlara konforlu bir yaşam alanı sunmayı amaçlıyoruz” dedi.

Büyükşehir’e teşekkür

Menderes Belediyesi Başkan Yardımcısı Ayşe Güldemir de çalışmalar için ekiplere teşekkür ederek, “Bölgede bulunan canlara sahip çıkan ve onların sağlıklı bir hayat sürmesi için çalışan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Çukuraltı Muhtarı Mehmet Çolak ise Büyükşehir Belediyesi’nin, Özdere’de kısırlaştırma çalışmalarını büyük bir titizlikle yürüttüğünü belirtti.

“Diğer belediyelere örnek olsun”

Hayvanseverlerden Hale Yiğittürk de “Özverili şekilde kedilerin kısırlaştırılması için çalışıyoruz. Yaklaşık bin 500 kedinin kısırlaştırılmasını sağladık. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Evrim Hepgün ise yapılan çalışmadan çok memnun olduklarını vurgulayarak, şunları söyledi: “Kısırlaştırma sayesinde kedilerimiz daha sağlıklı bir hayat sürüyor. Kısırlaştırma yapılmadığı zaman çok hızlı üredikleri için uygunsuz koşullarda büyümek zorunda kalıyorlar. Kötü koşullarda yaşıyor ve ölüyorlar. O nedenle bu çalışmalar çok önemli. Diğer belediyelere de örnek olmasını diliyorum.”



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

BELEDİYE Haberleri

Tümü

Yelaldı kardeşlerden Sırbistan’da çifte madalya

Kaan Yelaldı Sırbistan’daki turnuvada altın, kardeşi Eda Yelaldı ise gümüş madalya kazandı.

43 dakika önce

Bornova Meclisi’nden muhtarlara destek kararı

Bornova Belediye Meclisi, muhtarlıklara yıllık 50 bin TL destek verilmesini kabul ederken 11...

46 dakika önce

Harf Devrimi’nin 98. yılı Konak’ta kutlandı

Cumhuriyet tarihinin en önemli kültürel dönüşümlerinden biri olan Harf Devrimi’nin 98. yılı...

1 saat önce

Ulucak Aqua Park 30 Milyon Tl’lik Yatırımla Yeniden Ayağa...

Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen’in Ulucak Belediye Başkanlığı döneminde ilçeye...

1 saat önce

Bornova’da evsel atıklar toprağa hayat veriyor

Bornova Belediyesi, sürdürülebilir bir çevre ve döngüsel ekonomi vizyonu doğrultusunda evsel...

1 saat önce

Karşıyaka’da kayıt dışı işletmelere sıkı denetim

Karşıyaka Belediyesi, ilçedeki ruhsatsız ve kaçak iş yerlerine yönelik denetimlerini...

1 saat önce

Seferihisar’a dev spor kompleksi: 9 bin metrekarelik...

Seferihisar’ın yıllardır beklediği en önemli yatırımlardan biri için somut adım atılıyor.

1 saat önce

Buca’da “Her Güne Bir Atık” seferberliği

Buca Belediyesi’nin okullarda sürdürdüğü “Her Güne 1 Atık Projesi” kapsamında evlerinde...

1 saat önce

Bornova’da muhtarlara destek enerjiye yatırım

Bornova Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Ömer Eşki başkanlığında...

1 saat önce

ESHOT’un çevreci filosu COP31 için Antalya’da

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Antalya’da düzenlenecek COP31’in ulaşım...

1 saat önce

Başkan Sengel: “Sayıştay Raporları Üzerinden Siyaset...

Efes Selçuk Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda 2025 yılı Sayıştay Denetim...

1 saat önce

İzmir, COP31’de iklim mücadelesini dünyaya anlatacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 9-20 Kasım tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek COP31’de “Dirençli...

1 saat önce