“Zafer” coşkusu Karşıyaka’yı saracak!
Karşıyaka Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla hafta boyunca düzenleyeceği etkinliklerle bayram coşkusunu tüm kente yayacak.
Fotoğraf sergisinden futbol turnuvasına ve bando konserlerine uzanan etkinlik programı, 30 Ağustos Cumartesi akşamı muhteşem bir fener alayı ile taçlanacak. Belediye Başkanı Yıldız Ünsal “Zafer Bayramımızın coşkusunu hep birlikte yaşamak için 7’den 77’ye tüm vatandaşlarımızı etkinliklerimize bekliyoruz” dedi.
30 Ağustos Zafer Bayramı’nı büyük coşkuyla kutlamaya hazırlanan Karşıyaka Belediyesi, hafta boyunca birbirinden renkli sanat ve spor etkinlikleri düzenleyecek. Toplumsal birlik ve beraberlik ruhuna güç katacak etkinlikler, Büyük Taarruz’un ilk adımlarının atıldığı 26 Ağustos’ta, Karşıyaka Belediye Bandosu’nun konseri ile başlayacak. Şef Hüseyin Çetin yönetimindeki Belediye Bandosu ilk olarak Latife Hanım Köşkü’nün bahçesinde vatandaşlara müzik ziyafeti sunacak. Bando, 9 Eylül’e kadar her gün Karşıyaka’nın başka bir noktasında konser vermeyi sürdürecek. Ayrıca bayram programı kapsamında, 29-30 Ağustos tarihlerinde Hasan Türker Spor Tesisi’nde “U-12 Zafer Kupası Turnuvası” düzenlenecek. Zafer Bayramı’na özel “İzcilik Kampı” da 30 Ağustos’ta Yamanlar Piknik Alanı’nda gerçekleştirilecek.
TEK SES TEK YÜREK FENER ALAYI
Bayram akşamı ise binlerce vatandaş fener alayında tek ses tek yürek olacak. Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal’ın da katılacağı yürüyüş, 30 Ağustos Cumartesi günü saat 20.30’da Karşıyaka Belediyesi önünden başlayacak. Bandonun çalacağı marşlar eşliğinde Çarşı içerisinden geçecek katılımcılar, Türk Bayrakları ile sokakları gelincik tarlasına dönüştürecek. Hergele Meydanı’nda yaz okulu öğrencileri tarafından sergilenecek müzik ve dans gösterisinin ardından DJ performansı ile kutlamalara devam edilecek. Öte yandan, Karşıyaka Belediyesi Ana Hizmet Binası’nın giriş katındaki Galeri Alt’ta açılan “Atatürk Portreleri Sergisi” 5 Eylül’e kadar ziyaret edilebilecek.
“AZMİN VE KARARLILIĞIN SİMGESİ”
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal “30 Ağustos, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük yolunda ortaya koyduğu azim ve kararlılığın simgesidir. Bu tarihi zaferin 103. yıl dönümünde düzenleyeceğimiz etkinliklerle hem Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve mücadele arkadaşlarını anacağız hem de coşku ve gururumuzu paylaşacağız. Birlik ve beraberliğimizi büyütmek için tüm vatandaşlarımızı etkinliklerimize bekliyoruz” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
9 Eylül’de İzmir’i kurtuluş coşkusu saracak
İzmir’in kurtuluşunun 104’üncü yıl dönümü, Zafer Yürüyüşü’nden Fener Alayı’na, SOLOTÜRK...
Zafer Partisi Karabağlar İlçe Başkanlığı’ndan 30 Ağustos...
Zafer Partisi Karabağlar İlçe Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Karabağlar İlçe...
30 Ağustos coşkusu İzmir’in dört yanını saracak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104. yıl dönümünü kentin farklı...
BELEDİYE Haberleri
TümüManisa Büyükşehir Belediyesi’nden Gaziler Günü’ne Özel...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gazi ve şehit aileleri onuruna...
Avrupa Hareketlilik Haftası’nda Sinema Gecesi Beğeni Topladı
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında...
Sardes’te Tarih ve Müzik Buluşuyor: Goran Bregović...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, binlerce yıllık geçmişiyle Lidya uygarlığının başkenti olan ve...
Denizli, İsmet İnönü ve Musalla’da kış hazırlıklarını...
Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, başkan yardımcıları, ilgili birim müdürleri ve mahalle...
Menemen Çömlek Festivaline muhteşem açılış!
Menemen Belediyesi tarafından 5’inci kez düzenlenen Uluslararası Menemen Çömlek Festivali,...
Efes Selçuk’ta 19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Sakarya Meydan Muharebesi’nin ardından gazilik ünvanı ve mareşallik...
Bornova'da 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı
Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 19 Eylül Gaziler Günü programında, kahraman gazilere...
Karşıyaka kahraman gaziler için yürüyecek
Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik ünvanı ile mareşal rütbesi...
İzmir’de yangın güvenliği konuşuldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TMMOB tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Katılımlı Yangın...
Foça'da Avrupa Şampiyonası heyecanı dorukta
Foça’da düzenlenen 2026 CEV U18 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası’nda grup ve eleme etabı...
İzmir’in nadir eserleri ilk kez gün yüzüne çıktı
İzmir Milli Kütüphane’nin yüzyılları aşan koleksiyonunda korunan nadir eserler ilk kez kapsamlı...
Buca’da Dünya Temizlik Günü’ne özel temizlik harekâtı
Buca Belediyesi, Dünya Temizlik Günü kapsamında Fırat Mahallesi’nde gönüllüler ve mahalle...