Aileleri İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni “yuva” olarak görüyor
İzmirli down sendromlu bireyler, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sanattan spora, danstan izciliğe kadar pek çok hizmetinden yararlanarak hayata katılıyor.
21 Mart Dünya Down Sendromu Günü’nde farkındalık mesajı veren down sendromlu bireylerin aileleri Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarından duydukları memnuniyeti dile getirdi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Çalışmaları Şube Müdürlüğü, down sendromlular ve ailelerini desteklemeyi sürdürüyor. Müdürlüğe bağlı merkezlerde dans, izcilik, seramik, takı tasarımı gibi etkinliklere katılan down sendromlular, aileleriyle birlikte 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü’nde farkındalık mesajı verdi.
“Burası yuva gibi geliyor”
35 yaşındaki down sendromlu Hasan Kudar’ın annesi Sevgi Kudar, “Çocuğum ritme, psikodramaya, izciliğe, dansa geliyor. Biz de onlarla sosyalleşiyoruz. Dünyamızı değiştiriyorlar, iyi ki varlar” dedi. Özellikle izciliğin onlara sevgiyi, büyüklere nasıl davranılması gerektiğini, ayrıca kendilerini nasıl koruyacaklarını öğrettiğini belirten Sevgi Kudar, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ve tüm ekibe bu duyarlılık ve içten sevgileri için teşekkür ederiz. Burası bizim için eğitimin ötesinde yuva gibi geliyor. Seve seve geliyoruz. Biz aileler olarak kromozom akrabasıyız. O bağ bizi buluşturuyor. Çocuklarımız da bize çok şey kattı. Hayata bakış açımız değişti. Doğa sevgimiz bile onlarla canlandı” ifadelerini kullandı.
“Emeğimin karşılığını alıyorum”
21 yaşındaki down sendromlu Bengisu Çetin de spor faaliyetlerine katıldığını, izci olduğunu ve herkesi çok sevdiğini söyledi. Anne Ayşe Çetin ise “Bengisu iyi ki var. O evimize, hayatımıza gelen uğur böceğimiz. Onu çok seviyoruz. Elimden geldiği kadar onu bütün aktivitelere götürüyorum. Emeğimin karşılığını da alıyorum. Kek yapar, çorba yapar, sarma sarar, voleybola, zumbaya, halk oyunlarına gider. İzciliğe başladığı için de çok mutlu. Burada öğrendiklerini evde de uyguluyor” diye konuştu.
“Çocuklar burada huzur buluyor”
17 yaşındaki down sendromlu Furkan Tanrısever’in annesi Şükriye Tanrısever, “Biz buradan çok memnunuz. Liderimize çok teşekkür ediyoruz. Çocuklarımızla çok ilgileniyorlar. Çocuklar burada çok eğleniyor, huzur buluyorlar. Furkan’da çok değişim oldu. Bu eğitimleri verenlerden Allah razı olsun” diye konuştu.
Ebeveynlere danışmanlık hizmeti de var
İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Çalışmaları Şube Müdürlüğü, kent genelinde down sendromlu, nöroçeşitli ve bedensel engelli vatandaşlara yönelik birçok hizmet veriyor. Engelli vatandaşların sosyal hayata katılımlarını kolaylaştırmak ve onlara beceri kazandırmak amacıyla istihdam, doğa temelli uygulama çalışmaları, kolaylaştırılmış okuma yazma eğitimi, sanat terapileri, spor ve dans terapileri, ince motor kas becerilerini geliştirmeye yönelik bireysel eğitimler ile ebeveynlere danışmanlık ve grup eğitimleri gibi destek çalışmaları yapılıyor.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Özel'den şehit aileleri ve gazilerin oturma eylemine destek
CHP'nin seçilmiş lideri Özgür Özel, şehit aileleri ve gazilerin oturma eylemine destek verdi....
Karabağlar ’da Şehit Aileleri ve Gazilerle Anlamlı İftar...
Karabağlar Belediyesi, Ramazan ayı dolayısıyla şehit aileleri ve gaziler onuruna anlamlı bir...
İzmir’de yuva kuran gençler yalnız değil
Evlilik hazırlığı yapan genç çiftlere İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden destek büyüyor. Gelinlik,...
BELEDİYE Haberleri
TümüKonak’a yeni nefes alanı: 6 bin metrekarelik park hizmete...
Konak Belediyesi, Yenişehir Mahallesi’nde yapımını tamamladığı 6 bin metrekarelik parkı...
TeosFest 2026, "yarın 2027 için başlıyoruz" mesajıyla...
Seferihisar Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Kültürel ve Ekolojik Hayatı Koruma Derneği...
Karşıyaka’nın patileri, yeni yuvalarına kavuşmayı bekliyor
Karşıyaka Belediyesi tarafından kente kazandırılan Bakioğlu Can Dostlarımız Yaşam Merkezi ve...
Karabağlar ’da zabıta memurları yemin ederek görevlerine...
Karabağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde aday memur olarak görev yapan zabıta memurları için...
Spor okullarında voleybola yoğun ilgi
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaz spor okullarında voleybol eğitimi alan çocuklar, hem...
Tarihi çarşının nasırlı elleri mirasın son bekçileri
Türkiye'nin en önemli ticaret merkezlerinden Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda bıçakçılıktan sıcak...
Bornova’ya 7 dönümlük cennet bahçesi
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Bornova Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün...
Buca Metrosu’nda dev adım
İzmir tarihinin en büyük yatırımında çalışmalar hız kesmiyor.
Urla Belediyesi’nden ücretsiz üniversite tercih danışmanlığı
Urla Belediyesi, Urla Gençlik Eğitim Merkezi çatısı altında üniversite tercih döneminde...
Karşıyaka Çarşısı’nda araç denetimleri sürüyor
Kent düzenini sağlamak ve toplum huzurunu güvence altına almak için çalışan Karşıyaka...
Saadet Mirci Semt Merkezi hayata yeniden açılan kapısı oldu
Konak Belediyesi Enver Şükrü Aytulun Saadet Mirci Semt Merkezi’nde hayata tutunan, yaşama...
Çandarlı’nın geleceğine imza: Cumhuriyet Meydanı coşkulu...
Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı’ya kazandırılan Cumhuriyet Meydanı, binlerce vatandaşın...