Aquapolis’te engelsiz yaşam
Torbalı Belediyesi’nin engelli bireylerin yaşamın her alanına eşit ve aktif şekilde katılabilmesi amacıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında Aquapolis Yüzme Havuzu da Kırmızı Bayrak ile ödüllendirildi.

Daha önce Torbalı ve Ayrancılar Kent Lokantaları’nın aldığı Kırmızı Bayrak, bu kez Aquapolis’te göndere çekildi. Torbalı Belediyesi, ilçede erişilebilir ve engelsiz yaşam alanlarının artırılması için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Aquapolis Yüzme Havuzu, engelli bireylerin kullanımına uygun imkanlarıyla Kırmızı Bayrak almaya hak kazandı. Engelli erişimine uygun girişleri, engelli tuvaleti ve havuz engelli asansörü gibi uygulamalarıyla Kırmızı Bayrak kriterlerini karşılayan Aquapolis, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ödüllendirildi. Tesisin Kırmızı Bayrağı düzenlenen törenle göndere çekildi.
KIRMIZI KAFE ÇALIŞANLARI DA AQUAPOLİS’TEN YARARLANIYOR
Aquapolis’in engelsiz yaşam açısından bir başka önemli özelliği ise Kırmızı Kafe personeline sağladığı imkanlar. Down sendromlu bireylerin istihdam edildiği belediyenin açmış olduğu Kırmızı Kafe’de çalışan engelli personel, haftanın bir günü Aquapolis Yüzme Havuzu’ndan faydalanıyor. Böylece Aquapolis yalnızca erişilebilir bir spor tesisi olmanın ötesinde, engelli bireylerin sosyal yaşama ve spora katılımını destekleyen önemli bir merkez olarak öne çıkıyor.
TORBALI BELEDİYESİ’NİN İKİNCİ KIRMIZI BAYRAK ADIMI
Aquapolis’in Kırmızı Bayrak almasıyla birlikte Torbalı Belediyesi’ne ait bir tesis daha bu unvana kavuşmuş oldu. Daha önce Torbalı ve Ayrancılar Kent Lokantaları Kırmızı Bayrak ile ödüllendirilmişti. Torbalı Belediyesi, Başkan Övünç Demir’in göreve gelmesinin ardından engelli bireylerin sosyal yaşam, spor ve istihdam alanlarında daha fazla yer alabilmesi amacıyla çeşitli projeleri hayata geçirdi. Göreve gelir gelmez Engelli Birimi kurulurken, engelli bireylerin ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla araç ve otopark imkanları oluşturuldu. Down sendromlu bireylerin istihdamına katkı sunan Kırmızı Kafe hizmete açılırken, tekerlekli sandalyelerin ücretsiz şekilde tamir edilebilmesi için Engelli Tamir Atölyesi de faaliyete geçirildi. Bunun yanı sıra “İş’te Torbalı” projesiyle 134 engelli vatandaşın iş hayatına kazandırılması sağlandı.
BAŞKAN DEMİR: “ENGELLERİ BİRLİKTE AŞACAĞIZ”
Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, engelsiz bir kent hedefi doğrultusunda çalışmaların devam edeceğini belirterek, “Engelsiz bir kent yalnızca bir hedef değil, herkesin eşit ve özgürce yaşayabildiği bir Torbalı’yı birlikte inşa etme sözüdür” dedi. Aquapolis’in Kırmızı Bayrak almasının gurur verici olduğunu ifade eden Demir, Torbalı’yı daha erişilebilir ve kapsayıcı bir kent haline getirmek için çalışmayı sürdüreceklerini belirtti.
Benzer Haberler
Efes Selçuk’ta Engelsiz Çocukların Kulaçları Geleceğe...
Efes Selçuk Belediyesi’nin katkılarıyla, Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim alan çocuklar için...
Konak’ın ‘Engelsiz Servis’i yüzleri güldürmeye devam ediyor
Konak Belediyesi’nin engelleri kaldıran hizmeti Engelsiz Servis’in hayatını kolaylaştırdığı...
Efes Selçuk’un engelsiz çocukları izcilikle tanıştı
Efes Selçuk Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nin engelsiz çocukları izcilikle tanıştı.
BELEDİYE Haberleri
Tümüİzmirli güreşçiden Balkan Şampiyonası’nda gümüş madalya
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü güreşçisi Muhammed Emin Uyumaz, Hırvatistan’daki Balkan...
Gençlik Şenliği, gençlerin enerjisini İzmir’e yayıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Genç İzmir Gençlik Şenliği”, renkli...
Buca’da kursiyerlerden renkli bahçe buluşması
Buca Belediyesi Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi kursiyerleri, düzenlenen bahçe buluşmasında...
Kardeş Belediyeler Tepebaşı ve Ayvalık’tan Veri...
Ayvalık Belediyesi ile Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, olası afet ve olağanüstü durumlarda...
Karşıyaka’da ‘Sancar Maruflu Sivil Akademisi’ başladı
Karşıyaka Belediyesi, sivil toplum kuruluşlarının kurumsal kapasitelerini güçlendirmek amacıyla...
Konak’ta Meme Kanseri Farkındalık Seminerleri başladı
Konak Belediyesi ve Konak Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin birlikte düzenlediği Meme Kanseri...
Efes Selçuklu Kadınlara Sağlık Eğitimi: Sağlık...
İzmir Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşler Dairesi Başkanlığı tarafından “Meme Kanseri Farkındalık...
Buca'nın 2027 yılı bütçesi onaylandı
Buca Belediyesi 2027 Mali Yılı Bütçesi, 7 milyar 800 milyon lira olarak belirlendi. Buca...
Bornova’da ortak akıl dönemi
Bornova Belediyesi, Erzene Mahallesi’nde bulunan ve içerisinde halı sahanın da yer aldığı 19...
İzmirli Muhammed Balkan ikincisi oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü güreşçisi Muhammed Emin Uyumaz, U20 Grekoromen Güreş...
Kuş gözlemcileri Çakalburnu Lagünü’nde buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı “Parkta Etkinlik Var” programı, flamingolar ve tepeli...
Zabıtadan kaçak döküme karşı koruma kalkanı
Çevre denetimindeki yetkisini güçlendiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, hafriyat ve inşaat...