BIST 100 10.978,86 %1,67 Altın 6.420,77 ₺/gr %0,49 Bitcoin $77.929 %2,56 Dolar 49,95 ₺ %0,08 Euro 55,97 ₺ %0,09 Sterlin 67,06 ₺ %0,23 Gümüş 81,85 ₺/gr %2,24 Ethereum $2.226,59 %3,89 İsviçre Frangı 60,80 ₺ %0,41 Kanada Doları 35,77 ₺ %0,25 Avustralya Doları 35,12 ₺ %0,10 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,31 ₺ %0,22 BAE Dirhemi 13,61 ₺ %0,09 Rus Rublesi 0,63 ₺ %2,13 Çin Yuanı 7,51 ₺ %0,18
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa BELEDİYE Kemalpaşa’da Cumhuriyet Coşkusu Sokaklara Taştı

Kemalpaşa’da Cumhuriyet Coşkusu Sokaklara Taştı

Cumhuriyet’in 103. kuruluş yıl dönümü, Kemalpaşa’da düzenlenen çeşitli etkinlik ve törenlerle kutlandı.

Haber Merkezi
Kemalpaşa’da Cumhuriyet Coşkusu Sokaklara Taştı

Kemalpaşa’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, gün boyunca gerçekleştirilen etkinliklerle kutlandı. Kemalpaşa Kaymakamlığı ve Kemalpaşa Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen kutlama programlarına Kemalpaşa Kaymakamı Okan Daştan, Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen, Cumhuriyet Başsavcısı Bahadır Bilen, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, sabah saatlerinde Kemalpaşa Kaymakamlığı’nda düzenlenen tebrik töreniyle başladı. Tebrik töreninin ardından kutlamalar, Kemalpaşa Rekreasyon Alanı’nda gerçekleştirilen resmi tören programıyla devam etti. Program kapsamında Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Öğrenciler ödüllerini Kemalpaşa Kaymakamı Okan Daştan, Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen ve Cumhuriyet Başsavcısı Bahadır Bilen’in elinden aldı. Ödül töreninin ardından öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler sahnelendi. Kemalpaşa Belediyesi halk oyunları ekibinin performansı da izleyicilerden ilgi gördü. Sabah gerçekleştirilen resmi kutlama programı, öğrenci gruplarının katıldığı geçit töreniyle tamamlandı.

KEMALPAŞA SOKAKLARI BAYRAKLARLA RENKLENDİ

İlçede gündüz gerçekleştirilen törenlerin ve etkinliklerin ardından Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, akşam saatlerinde düzenlenen fener alayıyla devam etti. Yürüyüşe katılan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle Cumhuriyet’in 103. yıl dönümünü kutladı. Kortejde taşınan dev Türk bayrağı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün görselinin yer aldığı bayrak, yürüyüşün dikkat çeken görüntüleri arasında yer aldı. Kortej, davul zurna eşliğinde Kirazlı Caddesi güzergâhını takip ederek Kemalpaşa Rekreasyon Alanı’na ulaştı. Yürüyüş boyunca Kemalpaşalıları selamlayan Başkan Türkmen, hemşehrilerinin bayram sevincine ortak oldu. Güzergâh üzerinde balkonlara çıkan vatandaşlar da korteji alkışlarla selamlayarak kutlamalara eşlik etti.

CUMHURİYETİN 103. YILINA ÖZEL GÖSTERİ
Fener alayının ardından kutlamalar, Kemalpaşa Rekreasyon Alanı’nda düzenlenen “Cumhuriyetin Işığında 103 Yıl” programıyla devam etti. Programın başlangıcında gerçekleştirilen sinevizyon gösteriminde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde verilen bağımsızlık mücadelesi ve Cumhuriyet’in kuruluş süreci anlatıldı. Ardından Kemalpaşa Belediyesi Anadolu’dan Esintiler Halk Dansları Topluluğu tarafından sahnelenen tiyatral halk dansları gösterisi, izleyicilerden beğeni topladı. Anadolu’nun kültürel zenginliğini ve Cumhuriyet’in kuruluş sürecini konu alan gösteride, müzik, dans ve tiyatral anlatım bir araya geldi. Millî Mücadele döneminden Cumhuriyet’in kuruluşuna uzanan tarihsel sürecin sahneye taşındığı gösteri, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Programın sonunda Başkan Türkmen ve vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla marşlara eşlik etti. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Rekreasyon Alanı’nda hep bir ağızdan söylenen marşlarla sona erdi.

BAŞKAN TÜRKMEN: “CUMHURİYET, GELECEĞİMİZİN EN GÜÇLÜ TEMİNATIDIR”

Cumhuriyet’in kazanımlarına dikkat çeken Başkan Türkmen, bu değerlerin korunarak gelecek nesillere aktarılmasının önemini vurguladı. Başkan Türkmen açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, milletimizin bağımsızlık mücadelesiyle kurulan Cumhuriyetimiz; özgürlüğün, eşitliğin, demokrasinin ve çağdaşlaşmanın en güçlü simgesidir. Cumhuriyet, bizlere yalnızca bir yönetim biçimi değil, aynı zamanda kendi geleceğimizi belirleme ve eşit yurttaşlar olarak yaşama hakkı kazandırmıştır. Bugün bu güzel ilçeye belediye başkanı olarak hizmet edebiliyorsam, bunu Cumhuriyetimizin bizlere sunduğu imkânlara borçluyum. Bizlere düşen en önemli sorumluluk, Cumhuriyetimizin kazanımlarını korumak ve bu değerleri gelecek nesillere daha güçlü bir şekilde aktarmaktır. Cumhuriyetimizin 103. yılını ilçemizde birbirinden anlamlı etkinliklerle kutladık. Başta sahneledikleri gösteriyle bizlere duygu dolu anlar yaşatan Anadolu’dan Esintiler Halk Dansları Topluluğumuz olmak üzere, kutlama programlarının hazırlanmasında emeği geçen herkese ve bizlerle bu anlamlı günü paylaşan tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm Millî Mücadele kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyor, tekrar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum.”



Kaynak: Haber Merkezi

BELEDİYE Haberleri

Tümü

Cumhuriyetin 103. yılı Çeşme’de büyük coşkuyla kutlandı

Çeşme’de, Cumhuriyetimizin 103. yıl dönümü 28 Ekim’den itibaren düzenlenen tören, resepsiyon ve...

21 dakika önce

Dikili’de Cumhuriyet’in 103. yıldönümü coşkuyla kutlandı

Dikili ve Çandarlı’da Cumhuriyet’in 103. yıl dönümü, bayraklarla gerçekleştirilen kortej...

46 dakika önce

Cumhuriyet’in 103. yılı Buca’da coşkuyla kutlandı

Buca’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, spor gösterileri, geleneksel kortej yürüyüşü ve Işılay...

49 dakika önce

Karşıyaka Cumhuriyet aşkıyla tek yürek!

Türkiye Cumhuriyeti’nin 103. kuruluş yıl dönümü, Karşıyaka’da muhteşem bir fener alayı ile...

51 dakika önce

Büyükşehir’den öğrencilere deprem çantası ve afet eğitimi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim 2020’de 117 kişinin yaşamını yitirdiği depremin 6’ncı yıl...

52 dakika önce

Torbalı'da cumhuriyet coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Torbalı’da düzenlenen korteje binlerce vatandaş katıldı.

59 dakika önce

Bornova’da tarihi gece

Bornova Belediyesi’nin düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında coşku sokaklardan...

1 saat önce

Güzelbahçe’de Cumhuriyetin 103. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Güzelbahçe’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü, gün boyunca düzenlenen törenler,...

1 saat önce

İzmir’de 120 bin binanın deprem envanteri çıkarıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, zemin araştırmaları, 120 bin yapının envanteri ve afet...

1 saat önce

Menemen'de Cumhuriyet coşkusu, tarihe geçecek görüntülere...

Cumhuriyetimizin 103. yıl dönümü, Menemen'de on binlerle birlikte kutlandı. Menemen Belediyesi...

2 saat önce

Çiğli’de Cumhuriyet’in 103. yılı coşkuyla kutlandı

Çiğli Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü dolayısıyla...

2 saat önce

İzmir Metrosu’nu Cumhuriyet coşkusu sardı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin kültür-sanat yaşamına kazandırılan Smyrna...

2 saat önce