Huzurevinde coşkulu 29 Ekim balosu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Zübeyde Hanım Huzurevi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.

Şiirlerin okunduğu, marşların söylendiği ve halk oyunları gösterisinin sahnelendiği baloda, huzurevi sakinleri Cumhuriyet’in önemini vurgulayarak Atatürk’ü saygı ve minnetle andı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yaşam Kampüsü’ndeki Zübeyde Hanım Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla balo düzenlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi zeybek ekibinin halk oyunları gösterisiyle renklenen programda şiirler okundu, marşlar söylendi. Huzurevi sakinleri, Cumhuriyet’in kazanımlarını ve Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık mücadelesindeki rolünü anlatarak bayram sevincini paylaştı.
“Yaşasın Cumhuriyet”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Huzurevi Şube Müdürü Cihangir Çetintaş, konuşmasında Cumhuriyet’in önemine vurgu yaparak “Bu anlamlı günde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bağımsızlığımız uğruna mücadele eden kahramanları saygı ve minnetle anıyorum. Yaşasın Cumhuriyet” dedi.
“İyi ki Atatürk’ümüz vardı”
Huzurevi sakini Sevinç Uytun, huzurevinde mutlu olduğunu belirterek “Cumhuriyet ilelebet yaşayacaktır. İyi ki Atatürk’ümüz vardı, iyi ki bize bu cennet vatanı verdi. Bayramı neşe içinde kutluyoruz. Ne mutlu Türk’üm diyene, ne mutlu Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayanlara” diye konuştu.
Huzurevinde düzenlenen etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ramazan Kuzgun ise Cumhuriyet’in halkın kendi geleceğini belirlemesi anlamına geldiğini ifade etti. Kuzgun, “Cumhuriyet, milletin iradesini kendi eline aldığı bir rejim demek. Ben, sen, biz, o, hepimiz demek; halk demek. Milletin kendi kaderini kendi eline alması demek. Bugün huzurevimize şenlik, neşe geldi” ifadelerini kullandı.
“Ona layık olduysak ne mutlu bize”
Huzurevi sakini Kamil Asfale de Cumhuriyet’in özgürlük ve bağımsızlığın güvencesi olduğunu vurguladı. Cumhuriyet Bayramı’nı birlikte kutlamanın kendisini mutlu ettiğini belirten Asfale, “Mustafa Kemal Atatürk ne güzel tarif ediyor: ‘Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir.’ Biz halkız. Bizi koruyacak, kollayacak olan Cumhuriyet. ‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’ diyor. Böyle bir sözü kaç kurucu söylemiştir? Bugün çok sevindik. Efeler ortaya çıktı. Onlar Kurtuluş Savaşı’nın simgelerinden. Böyle bir toplulukla olmak gurur veriyor” diye konuştu.
Emekli öğretmen Turgut Temur ise Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamanın kendisi için büyük bir anlam taşıdığını belirterek “Bugün, Atatürk’ün ‘En büyük eserim Cumhuriyettir’ dediği Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamaya çalıştık. Ona layık olduysak ne mutlu bize. Cumhuriyet, Atatürk denildiği zaman gözlerim yaşarıyor. Büyük devrimci, komutan, dünya lideri. Konuşmalar yapıldı, şiirler okundu, oyunlar oynandı. Kendi çapımızda o güzel günü kutlamaya çalıştık. Cumhuriyet sadece bir gün için değildir, her gün içindir” ifadelerini kullandı.
Benzer Haberler
ADD Bornova’dan Cumhuriyet Bayramı buluşması
Atatürkçü Düşünce Derneği Bornova Şubesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı Bornova Belediyesi’nin...
Cemil Tugay 20 Ekim’e kadar şehir dışında olacak
Cemil Tugay’ın 14-20 Ekim tarihleri arasında şehir dışında olacağı belirtildi; 15 Ekim’deki...
Altında ibre yeniden aşağı döndü! Gram ve ons altın...
Altın fiyatları, güçlü dolar ve ABD Hazine tahvili getirilerindeki yükselişin baskısıyla güne...
BELEDİYE Haberleri
Tümüİzmir’de 120 bin binanın deprem envanteri çıkarıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, zemin araştırmaları, 120 bin yapının envanteri ve afet...
Menemen'de Cumhuriyet coşkusu, tarihe geçecek görüntülere...
Cumhuriyetimizin 103. yıl dönümü, Menemen'de on binlerle birlikte kutlandı. Menemen Belediyesi...
Çiğli’de Cumhuriyet’in 103. yılı coşkuyla kutlandı
Çiğli Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü dolayısıyla...
İzmir Metrosu’nu Cumhuriyet coşkusu sardı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin kültür-sanat yaşamına kazandırılan Smyrna...
Bayraklı-Bornova hattında 5 kilometrelik yenileme
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı ile Bornova arasındaki önemli güzergâhlardan Yüzbaşı...
Efes Selçuk’ta Cumhuriyet Coşkusu Çocukların Sürpriziyle...
Efes Selçuk Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Çocuk Birimleri tarafından düzenlenen...
Çocuklar İzmir’in kültürel mirasını sanatla keşfetti
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlediği basma ve...
Buca’da tarihi hamam sanat galerisine dönüştürüldü:...
Buca Belediyesi, Hacı Davut Fargoh Köşkü’nün tarihi hamamını restore ederek Galeri Hamam adıyla...
İzmir’in parkları yeniden sahneye dönüşüyor: İşte konser...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Alternatif Park Konserleri” serisi kasım ayında da devam...
Atatürk’ün liderlik vizyonu Buca’da anlatıldı
Buca Belediyesi, Cumhuriyet’in 103. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında “Egemenlik Kayıtsız...
Foça’da 29 Ekim Coşkusu Dolu Dolu Yaşanacak
Foça Belediyesi, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 103. yıl dönümünü; resmî törenler, Fener Alayı,...
Buca’da 29 Ekim ruhuna yakışır açılış
Buca Belediyesi, tarihi Hacı Davut Fargoh Köşkü’nün hamam yapısını restore ederek “Galeri Hamam”...