Başkan Eşki, Bornovalılarla yılbaşı yemeğinde buluştu
Bornova Belediyesi’nin ekonomik zorluk çeken Bornovalılara destek olmak amacıyla hayata geçirdiği Kent Market’ten yararlanan aileler düzenlenen yılbaşı organizasyonlarıyla bir araya geldi.
4 farklı etkinlikle Bornovalılarla buluşan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, yeni yıl müjdeleri verdi. Yılbaşı hediyesi olarak Aralık ayında herkesin bakiyeleri oranında kredi ilave edeceklerini belirten Eşki, Bornovalıların ucuza et alabilecekleri Kent Kasap'ında çok yakında faaliyete geçireceklerini açıkladı.
Bornova merkez, Işıkkent, Yeşilçam, Naldöken, Altındağ, Serintepe, Çamdibi ve Doğanlar olmak üzere 7 farklı mahallede Kent Market açarak Bornovalılara ücretsiz ve özgür alışveriş imkanı sunan belediye, düzenlediği etkinliklerle marketten yararlanan Bornovalıları Yılbaşı Yemeğinde buluşturdu. Çamdibi Pazaryeri, Işıkkent Düğün Salonu, Atatürk Mahallesi Sırrı Aydoğan Kültür Merkezi ve Doğanlar Aysel Bayraktar Kültür Merkezi’nde gerçekleşen organizasyonlarda Bornovalılarla birlikte olan Başkan Ömer Eşki, Kent Market aracılığı ile yaklaşık 3 bin 500 haneye ulaştıklarını belirtti.
Türkiye’nin en ucuz eti Kent Kasap’ta
7 Kent Market ve 3 Kent Lokantası ile Bornovalılara hizmet verdiklerini anlatan Başkan Eşki, Bornovalıların ucuza et alabilmeleri için de yakında Kent Kasap açacaklarını söyledi. Eşki, “Kızılay Mahallesi’nde açacağımız kasap ile Türkiye’nin en ucuz etini Bornovalılara sunacağız. Kent Market’ten yararlanan Bornovalılar buradan da yararlanabilecek. Dışarıda kilosu 700-800 hatta 900 lira olan kuşbaşı eti 590 TL’ye, kıymayı da 490 TL’ye Bornovalılara vereceğiz.Etkinliklerde konuşan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik duruma dikkat çekerek, “Sosyal yardım ihtiyacının olduğu bir dönemdeyiz. İnsanlar hastalarını tedavi ettiremiyor, ilaçlarını alamıyor, kiralarını ödeyemiyorlar. Vatandaşlarımız ve özellikle gençlerimiz işsizlikle mücadele ediyor. Bizim de belediye olarak sosyal yardıma ayırabileceğimiz bütçe belli. Bununla elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz” dedi.
Yeni yıl yeni umut
Ekonomik zorluklarla mücadele etmenin zor olduğunu ifade eden Başkan Eşki, “Bizde Bornovalıların hakkını alabilmesi için çalışıyoruz. Yeni yıl yeni umut demek. Bizim umudumuz seçimlerin olması ve bu ülkeye adalet gelmesi. Adaletsizliği ve hukuksuzluğu hep beraber yeneceğiz” diye konuştu.
7 Şube 3 bin 500 hane
Temel gıdadan hijyen ürünlerine kadar her türlü ürünün bulunduğu Kent Market Bornova’nın farklı noktalarında 7 şube ile 3 bin 500 haneye hizmet veriyor. Gelir düzeyleri resmi olarak tespit edilen Bornovalılar, kredi kartı benzeri sistemle her ay kartlarına yüklenen bakiye ile hiçbir ücret ödemeden ihtiyaçlarını temin edebiliyor. Şube sayısının Pınarbaşı ve Yeşilova-Karacaoğlan Kent Marketleri ile birlikte toplam 9’a çıkması planlanıyor.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Eşki’den zabıtaya tam destek: ''Hepinizden...
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Zabıta Haftası kapsamında zabıta personeliyle özel bir akşam...
Bornova’da Yılbaşı Hediyelik Eşya Günleri
Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde Büyükpark’taki Sarmaşıklı Yol’da başlayan Yılbaşı...
Latife Tekin Bornova’da gençlerle buluştu: “Sizin...
Türk edebiyatının usta kalemi Latife Tekin, Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen...
BELEDİYE Haberleri
TümüManisa Büyükşehir Belediyesi’nden Gaziler Günü’ne Özel...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gazi ve şehit aileleri onuruna...
Avrupa Hareketlilik Haftası’nda Sinema Gecesi Beğeni Topladı
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında...
Sardes’te Tarih ve Müzik Buluşuyor: Goran Bregović...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, binlerce yıllık geçmişiyle Lidya uygarlığının başkenti olan ve...
Denizli, İsmet İnönü ve Musalla’da kış hazırlıklarını...
Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, başkan yardımcıları, ilgili birim müdürleri ve mahalle...
Menemen Çömlek Festivaline muhteşem açılış!
Menemen Belediyesi tarafından 5’inci kez düzenlenen Uluslararası Menemen Çömlek Festivali,...
Efes Selçuk’ta 19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Sakarya Meydan Muharebesi’nin ardından gazilik ünvanı ve mareşallik...
Bornova'da 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı
Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 19 Eylül Gaziler Günü programında, kahraman gazilere...
Karşıyaka kahraman gaziler için yürüyecek
Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik ünvanı ile mareşal rütbesi...
İzmir’de yangın güvenliği konuşuldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TMMOB tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Katılımlı Yangın...
Foça'da Avrupa Şampiyonası heyecanı dorukta
Foça’da düzenlenen 2026 CEV U18 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası’nda grup ve eleme etabı...
İzmir’in nadir eserleri ilk kez gün yüzüne çıktı
İzmir Milli Kütüphane’nin yüzyılları aşan koleksiyonunda korunan nadir eserler ilk kez kapsamlı...
Buca’da Dünya Temizlik Günü’ne özel temizlik harekâtı
Buca Belediyesi, Dünya Temizlik Günü kapsamında Fırat Mahallesi’nde gönüllüler ve mahalle...