Başkan Eşki’den Zabıta Haftası’nda güçlü mesajlar
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Zabıta Teşkilatı’nın 199. kuruluş yıl dönümünde zabıta personeliyle buluşarak görevlerinin kutsal ve değerli olduğunu vurguladı, özlük haklarının iyileştirilmesi için destek vereceğini belirtti.
Eşki, Bornova’nın büyüklüğünün daha fazla zabıta gücü gerektirdiğini söyledi. Zabıta Müdürü Tamer Yiğit Güler ise teşkilatın hak mücadelesini sürdüreceğini ifade etti.
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Türk Zabıta Teşkilatı’nın 199. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Dramalılar Köşkü’nde zabıta personeliyle bir araya geldi. Eşki, yaptığı konuşmada zabıtanın toplum düzeninin en önemli teminatlarından biri olduğuna dikkat çekerek, “Devlet olmanın, çağdaş bir yaşam kurmanın temel koşulu düzen ve nizamdır. Sizler bu düzeni günlük hayatın en küçük ayrıntısında bile hayata geçiriyorsunuz. Göreviniz kutsal ve değerlidir” dedi.
Zabıta personelinin özlük haklarıyla ilgili sorunlarına da değinen Başkan Eşki: “Türkiye’de zabıtalar da, itfaiyeler de, emniyet mensupları da, öğretmenler de haklarını tam olarak alamıyor. Buna sessiz kaldıkça haksızlıklar büyüyor. Dilerim herkesin hakkını aldığı günleri hep beraber inşa ederiz. Bornova’da da bu inşa sürecine katkıyı, temiz ve doğru bir hizmet anlayışıyla sağlayacağız.” dedi.
“Bornova’nın büyüklüğü daha fazla zabıta gücü gerektiriyor”
Bornova’nın sanayi siteleri, eğlence merkezleri ve yoğun yaşam alanlarıyla zabıtaya her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğunu belirten Başkan Eşki, zabıta birimini güçlendirmek için çalıştıklarını söyledi: “Elimden geldiğince sayınızı, gücünüzü ve yetkinizi artırmaya çalışacağım. Aramıza yeni arkadaşlar katıldı. Hep birlikte Bornova’yı daha güzel bir ev haline getireceğiz.” ifadelerini kullandı.
“Haksızlıklar karşısında sessiz kalmayacağız”
Silivri’de tutuklu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret ettiğini söyleyen Başkan Eşki, “Haksızlıklara göz yumdukça daha da artıyor, daha da büyüyor. Buna sessiz kaldıkça hepimiz bundan gücümüz büyüklüğümüzün üstüne zarar göreceğiz. Dilerim tüm haksızlıkların son bulduğu herkesin hakkını aldığı günleri hep beraber inşa ederiz” diye konuştu.
Zabıta Müdürü Güler: “Haklarımızı alana kadar mücadele edeceğiz”
Bornova Belediyesi Zabıta İşleri Müdürü Tamer Yiğit Güler ise konuşmasında, zabıtanın belediyelerin kolluk gücü olarak toplum düzeni açısından vazgeçilmez bir görev üstlendiğini vurguladı. Güler, zabıta personelinin diğer kolluk kuvvetleriyle kıyaslandığında birçok haklardan mahrum olduğunu ifade ederek, “Makbul mesailerimizin emekliliğe yansıması, yıpranma hakkı ve özlük haklarımızın iyileştirilmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Mutlu, Zabıta Haftası’nı kutladı
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Zabıta Teşkilatı’nın kuruluşunun 200. yılının...
Başkan Ünsal’dan “Zabıta Haftası” ziyareti
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, 1-7 Eylül Zabıta Haftası dolayısıyla Zabıta...
Başkan Eşki’den zabıtaya tam destek: ''Hepinizden...
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Zabıta Haftası kapsamında zabıta personeliyle özel bir akşam...
BELEDİYE Haberleri
TümüManisa Büyükşehir Belediyesi’nden Gaziler Günü’ne Özel...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gazi ve şehit aileleri onuruna...
Avrupa Hareketlilik Haftası’nda Sinema Gecesi Beğeni Topladı
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında...
Sardes’te Tarih ve Müzik Buluşuyor: Goran Bregović...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, binlerce yıllık geçmişiyle Lidya uygarlığının başkenti olan ve...
Denizli, İsmet İnönü ve Musalla’da kış hazırlıklarını...
Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, başkan yardımcıları, ilgili birim müdürleri ve mahalle...
Menemen Çömlek Festivaline muhteşem açılış!
Menemen Belediyesi tarafından 5’inci kez düzenlenen Uluslararası Menemen Çömlek Festivali,...
Efes Selçuk’ta 19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Sakarya Meydan Muharebesi’nin ardından gazilik ünvanı ve mareşallik...
Bornova'da 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı
Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 19 Eylül Gaziler Günü programında, kahraman gazilere...
Karşıyaka kahraman gaziler için yürüyecek
Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik ünvanı ile mareşal rütbesi...
İzmir’de yangın güvenliği konuşuldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TMMOB tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Katılımlı Yangın...
Foça'da Avrupa Şampiyonası heyecanı dorukta
Foça’da düzenlenen 2026 CEV U18 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası’nda grup ve eleme etabı...
İzmir’in nadir eserleri ilk kez gün yüzüne çıktı
İzmir Milli Kütüphane’nin yüzyılları aşan koleksiyonunda korunan nadir eserler ilk kez kapsamlı...
Buca’da Dünya Temizlik Günü’ne özel temizlik harekâtı
Buca Belediyesi, Dünya Temizlik Günü kapsamında Fırat Mahallesi’nde gönüllüler ve mahalle...