Başkan Sengel: Sadece bugünü değil, yarını da düşünüyoruz
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Kuyumcu Mevkii’nde içme suyu ve altyapı çalışmalarına ilişkin bilgilendirme yaptı.
Yapılan çalışmalar ile kentin bugünü kadar yarınını da düşündüklerini ifade eden Başkan Sengel; “Kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanarak, sadece bugüne değil, geleceğe ilişkin olarak da neler yapabiliriz ve yaptığımız şey ne kadar kalıcı olur diye adım atmaya devam edeceğiz” dedi.
Kuyumcu Mevkii’nden Efes Selçuk’a içme suyu getirilmesi için yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Sengel; “İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSU’NUN yapmış olduğu yatırıma ilişkin ara ara gelip bilgilendirme yapacağız demiştik. Hepimizin bildiği üzere iklim krizinin sonuçlarını artık gündelik yaşamımızın içerisinde görüyoruz. Orman yangınları, susuzlukla bire bir karşı karşıya kalmamız, derelerimizin kuruması ve ne yazık ki tarımı da etkileyebilen su krizi ile iklim krizinin sonuçlarıyla karşı karşıyayız” dedi.
İZSU’NUN CİDDİ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
İklim krizi, kuraklık ve buna bağlı olarak baş gösteren su krizinin günlük hayatı ve tarımsal üretimi giderek daha olumsuz etkilediğini belirten Başkan Sengel, bu durum göz önünde bulundurulduğunda Kuyumcu Mevkii’nde devam eden çalışmaların ayrı bir önem taşıdığına dikkat çekti. Başkan Sengel; “Çevremizde görmüş olduğumuz ilçelerdeki barajlarda artık suyun kalmamış olması, kuyuların ne yazık ki düzensiz olarak kullanılıyor olması, düzensiz yapılanma aslında yaşanan bütün sorunların altyapı sorunu değil, plansızlık sorunu olduğunu da ortaya koyuyor. Bu noktada Efes Selçuk’ta ise çok uzun yıllardan beri talep edilen suyun artık çeşmelerimizi açtığımızda çok daha kaliteli hale gelebilmesi ve suyla ilgili bir problemimizin kalmaması için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İZSU’NUN Kuyumcu Mevkii’nde çok ciddi ve çok kıymetli çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar şu anda yolun açılması ve daha sonrasında da artık döşemeye geçilmesi ile İZSU’NUN öngörüsü dâhilinde Eylül ayı sonlarına doğru bu bahsettiğimiz kaliteli suya kavuşmamızı sağlayacak” dedi.
CESARET ÖRNEĞİ SERGİLEDİK
Son olarak çarşıda devam eden çalışmalar ile ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Sengel, yaşanan bütün zorluklara karşın Efes Selçuk’ta esnaf ve halkın kazanımı adına cesur bir adım attıklarını belirterek; “İZSU, İZMİR GAZ, TELEKOM gibi bütün kurumların ortaklaşarak liderlik yapmamızı sağlamalarıyla birlikte çarşı içerisindeki altyapı çalışmaları tamamlandı. Üstyapı ile ilgili de ihalemiz gerçekleştikten sonra alan müteahhitte teslim edildi. Halihazırda üstyapıya ilişkin çalışmalar devam ediyor. Elektrik direklerimiz takıldı. Ağaçlandırmalarımız yapıldı. Üç dört tane caddemizin tamamı bitti. Biliyorum biraz eziyetli oldu. Ancak bu hem benim için hem de ekip arkadaşlarım için bir cesaret örneğiydi. Esnafın yoğun olduğu, birçok altyapı kurumunun işin içerisinde olduğu kapsamlı bir işe girdiğimizi en başından itibaren biliyorduk. Ancak söz vermiştik ve bunu gerçekleştirmemiz gerekiyordu. O anlamda benimle birlikte aynı cesareti, aynı özveriyi gösteren bütün ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Altyapısıyla birlikte çarşımızın 30-40 yıldır bekleyen düzenlenmesini sağladık. Esnafımıza, vatandaşlarımıza hem göstermiş oldukları fedakârlık için hem de bizimle aynı bakış açısında birlikte hareket eden, ortaklaşa bir hareket kabiliyeti geliştirdiğimiz herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Sengel'den enflasyonla mücadele adımı: Çay sadece...
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, belediyeye ait Ferahlı Büfe’de çay fiyatını 1...
Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel'den Zafer Mahallesi Turu
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Zafer Mahallesi’nde alan gezisi yaptı....
Atatürk Evi kaderine terk edilmesin: Başkan Ceritoğlu...
Mustafa Kemal Atatürk’ün 1937 yılında Efes Selçuk’un Çamlık Mahallesi’nde konakladığı yapının...
BELEDİYE Haberleri
TümüManisa Büyükşehir Belediyesi’nden Gaziler Günü’ne Özel...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gazi ve şehit aileleri onuruna...
Avrupa Hareketlilik Haftası’nda Sinema Gecesi Beğeni Topladı
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında...
Sardes’te Tarih ve Müzik Buluşuyor: Goran Bregović...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, binlerce yıllık geçmişiyle Lidya uygarlığının başkenti olan ve...
Denizli, İsmet İnönü ve Musalla’da kış hazırlıklarını...
Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, başkan yardımcıları, ilgili birim müdürleri ve mahalle...
Menemen Çömlek Festivaline muhteşem açılış!
Menemen Belediyesi tarafından 5’inci kez düzenlenen Uluslararası Menemen Çömlek Festivali,...
Efes Selçuk’ta 19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Sakarya Meydan Muharebesi’nin ardından gazilik ünvanı ve mareşallik...
Bornova'da 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı
Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 19 Eylül Gaziler Günü programında, kahraman gazilere...
Karşıyaka kahraman gaziler için yürüyecek
Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik ünvanı ile mareşal rütbesi...
İzmir’de yangın güvenliği konuşuldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TMMOB tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Katılımlı Yangın...
Foça'da Avrupa Şampiyonası heyecanı dorukta
Foça’da düzenlenen 2026 CEV U18 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası’nda grup ve eleme etabı...
İzmir’in nadir eserleri ilk kez gün yüzüne çıktı
İzmir Milli Kütüphane’nin yüzyılları aşan koleksiyonunda korunan nadir eserler ilk kez kapsamlı...
Buca’da Dünya Temizlik Günü’ne özel temizlik harekâtı
Buca Belediyesi, Dünya Temizlik Günü kapsamında Fırat Mahallesi’nde gönüllüler ve mahalle...