Başkan Ünsal dönüşüm bekleyen Cumhuriyet Mahallesi’nde halkla buluştu: “Yalnız değilsiniz!”
Karşıyaka Belediyesi, uzun yıllardır kentsel dönüşüm için imar planı revizyonu bekleyen Cumhuriyet Mahallesi 3. Etap’a yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Açılan davalar nedeniyle süreçlerin uzadığını aktaran Belediye Başkanı Yıldız Ünsal “Plan iptali kararını bir üst mahkemeye taşıdık. Olumsuz bir duruma karşı yeni plan çalışmasını da başlattık. Geçen aylarda 2. Etap’ta kentsel dönüşümün önündeki tüm engelleri kaldırarak 700 vatandaşımıza tapularını dağıtmıştık. Aynı sevinci 3. Etap için de yaşatacağız, kararlıyız” dedi.
Cumhuriyet Mahallesi 1. ve 2. Etap'ta yıllardır süregelen imar sorunlarını çözüme kavuşturan ve kentsel dönüşümün önünü açan Karşıyaka Belediyesi, 3. Etap için de mücadelesini sürdürüyor. 108 hektarlık bölge için hazırlanan imar planına karşı açılan davada 3. İdare Mahkemesi’nin verdiği iptal kararı, Karşıyaka Belediyesi tarafından bir üst mahkemeye taşındı. Sürecin önündeki hukuki engelleri aşmak için çalışan belediye, iptal kararının onanması ihtimaline karşılık yeni imar planı hazırlıklarına da başladı. Bürokratları ile birlikte mahallede bilgilendirme toplantısı düzenleyerek vatandaşlara süreci aktaran ve sorulara yanıt veren Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, çözüm için kararlılıkla mücadeleye devam edeceklerini vurguladı, “Yalnız değilsiniz” mesajı verdi.
İSTİNAF BAŞVURUSU YAPILDI
Başkan Yıldız Ünsal “Karşıyaka Belediyesi olarak, Cumhuriyet Mahallemizin yıllar öncesine dayanan tapu ve imar planı sorunları çözmek, kentsel dönüşümün önünü açıp vatandaşlarımızı sağlıklı ve güvenli konutlara kavuşturabilmek için uzun zamandır mücadele veriyoruz. Bugüne kadar, 1. ve 2. Etap için hazırlanan planlar yasal süreçlerini tamamladı ve sorunsuz olarak yürürlüğe girdi. Son olarak geçen Kasım ayında, 2. Etap’taki 700 hak sahibinin tapularını imar planı değişikliğine göre yeniden düzenledik ve kendilerine teslim ettik. Vatandaşlarımızı, maddi yük altına girmeden konutlarını yeniletme imkanına kavuşturduk. Ancak 3. Etap için hazırladığımız imar planına karşı açılan dava sonucunda, 3. İdare Mahkemesi tarafından geçen Şubat ayında iptal kararı verildi. Belediye olarak biz de istinaf başvurusu yoluyla, imar planının iptali kararını bir üst mahkemeye taşıdık” diye konuştu.
“MAHALLEMİZ HAK ETTİĞİNİ ALACAK"
Her ihtimale hazırlıklı olduklarını da vurgulayan Başkan Ünsal, şöyle devam etti: “İptal kararından dönülmesini ve planımızın yürürlüğe girmesini bekliyoruz. Ancak aksi bir durumda vatandaşlarımızın daha fazla vakit kaybetmemesi adına yeni plan hazırlıklarına da başladık. Çözüm için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet Mahallesi hak ettiği sağlıklı, güvenli ve modern bir yerleşim bölgesine dönüşene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Ünsal sözünü tuttu: Gençler kaykay pistine kavuşuyor
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Cumhuriyet Mahallesi’ne yaptığı ziyarette çocuk ve...
Başkan Ünsal, Brüksel’de Karşıyaka’nın dirençlilik...
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Avrupa Birliği Horizon Europe Programı kapsamında UNESCO...
Latife Hanım Köşkü’nde restorasyon devam ediyor: Başkan...
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, 30 Ekim İzmir depreminde aldığı hasar sonrası...
BELEDİYE Haberleri
TümüBaşkan Tugay, Kazakistan’da İzmir için yeni iş...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve beraberindeki İzmir heyeti, Kazakistan'ın...
Egeşehir operasyonu: Ağbaba'nın abisi gözaltında!
Yeni Parti Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın ağabeyi Hür Ağababa dahil gözaltına alınan iki...
Büyükşehir emeklinin yanında
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi emeklilere yönelik Emekli Desteği Programı’nı...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon: Veli Ağbaba’nın...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında YENİ Parti Malatya...
İzmir Kültür Sanat Merkezine Estetik Dokunuş: Yenilenen...
İzmir'in önemli kültür sanat merkezlerinden birinde yürütülen estetik ve teknik yenileme...
Menderes Belediyesi'ne Operasyon: İlkay Çiçek Dahil Çok...
İzmir'in Menderes ilçesinde belediyeye yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenlendi. Operasyon...
Sınırlar kelimelere dönüştü, hikâyeler ortak hafızaya...
Yazının iyileştirici gücünü merkeze alan atölyede bu haftanın teması “Sınırlar” oldu.
Çeşme’de CHP’den toplu istifa: İlçe örgütü, belediye...
CHP Çeşme İlçe Başkanı Dolunay Onur, ilçe yönetimi, kadın ve gençlik kolları yöneticileri, Çeşme...
YKS Tercihlerinde Menderes Belediyesi Desteği
Menderes Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih döneminde öğrencilere...
Efes Selçuk'un gururu Emirhan Kaptan'a Tema Vakfı...
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel LGS’den 500 tam puan alarak Türkiye birincisi...
Bornova CHP'de geniş katılımlı istifa: "Yeni bir yol...
Özgür Özel tarafından kurulan Yeni Parti ile birlikte, İzmir'in Bornova ilçesinde CHP’den geniş...
Buca’da Dünya Doğa Koruma Günü’nde anlamlı etkinlik
Bucalı kadınlar, Dünya Doğa Koruma Günü’nde geri dönüştürülebilir malzemelerden çevre dostu...