Bornova’da Dünya Temizlik Günü seferberliği
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, 20 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde günün ilk ışıklarıyla birlikte sahaya çıkarak Yeşilova ve Karacaoğlan mahallelerindeki dev temizlik operasyonuna katıldı.

Bornova’nın İzmir’deki en yüksek miktarda çöp üreten kent olduğunu vurgulayan Başkan Eşki, "En büyük temizlik kirletmemekle başlar" diyerek tüm vatandaşları duyarlılığa davet etti.
Bornova Belediyesi, 20 Eylül Dünya Temizlik Günü kapsamında ilçe genelinde yürütülen toplu temizlik hareketine büyük bir ivme kazandırdı. Her gün farklı bir mahallede sürdürülen detaylı temizlik çalışmaları, bu anlamlı günde Yeşilova ve Karacaoğlan mahallelerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, sabahın ilk saatlerinde ilgili personelle birlikte sahaya inerek çalışmaları yerinde inceledi ve temizlik seferberliğine bizzat omuz verdi.
360 personel ve 49 araçla 7/24 kesintisiz mesai
Bornova genelinde yürütülen temizlik çalışmalarının devasa boyutunu rakamlarla gözler önüne seren Başkan Ömer Eşki, ilçenin temiz kalması için devasa bir kadronun aralıksız çalıştığını belirtti. Bornova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde; 360 personel ve farklı işlevlere sahip toplam 49 araçlık filo ile 7 gün 24 saat boyunca, günde 3 vardiya halinde temizlik faaliyeti yürütülüyor.
Başkan Eşki’den vatandaşa "kirletmeme" çağrısı
Sahanın içinden seslenen ve vatandaşlarla iş birliği yapılmadığı sürece bu sorunun tamamen çözülemeyeceğine dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, şu açıklamalarda bulundu:
"20 Eylül Dünya Temizlik Günü. Biz de her gün bir mahallede toplu temizlik yapıyoruz. Bugün Yeşilova ve Karacaoğlan'da olmak üzere iki mahallede beraber toplu temizlik yapacağız. 360 personelimiz ve toplamda 49 tane değişik işlevdeki aracımızla, 7 gün 24 saat boyunca, günde 3 vardiya temizlik işiyle ilgili yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Fakat bu kadroyla da olsa, daha çok aracımız da olsa, tüm gün sadece bu işle uğraşsak da, vatandaşlarımızla iş birliği içerisinde olmazsak temizlik problemini çözemeyeceğiz. İzmir'deki en büyük kamusal operasyon, Bornova'nın günlük çöpünü toplamak. Bornova, nüfusuna oranla çok daha fazla çöp üreten sanayinin olduğu bir kent. Burada toplanan çöp, İzmir'deki en yoğun, en yüksek miktardaki çöp. Benim tüm vatandaşlarımdan ricam şudur: Lütfen unutmayın, en büyük temizlik kirletmemekle başlar. Çöp konteynerlerinin etrafına çöpler gelişigüzel bırakılıyor. Hacimli atıklar aynı şekilde etrafa dağınık bir biçimde bırakılıyor. Molozların farklı alanlara, ücra köşelere atılarak onlardan kurtulunduğu düşünülüyor. Ama bizim düzgün şekilde çöp kovasına atmadığımız, düzgün şekilde bertaraf etmediğimiz her atıkla mutlaka günün birinde karşılaşıyoruz. Bu kent hepimizin ve biz bu kenti çocuklarımıza bırakacağız. Daha düzgün, daha temiz, daha refah bir yaşantı için herkesi daha duyarlı olmaya ve temizlik işlerimize yardımcı olmaya davet ediyoruz."
Benzer Haberler
Buca’da Dünya Temizlik Günü’ne özel temizlik harekâtı
Buca Belediyesi, Dünya Temizlik Günü kapsamında Fırat Mahallesi’nde gönüllüler ve mahalle...
Bornova’da 2.489 öğrenci ile sağlık seferberliği
Bornova Belediyesi 2026 yılında hayata geçirdiği geniş kapsamlı koruyucu sağlık seferberliği ile...
Bornova’da yaz öncesi yangın ve çevre seferberliği
Bornova Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte kent...
BELEDİYE Haberleri
TümüÇevre ve Şehircilik’ten MASKİ’ye Ziyaret
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Faik Gürocak, Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi...
Kent Yaşamının Arka Planındaki Büyük Emek
Ayvalık Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü denilince akla yalnızca çiçekler, ağaçlar ve yeşil...
Güzelbahçe Belediyesi 3. yaş üniversitesi yeni eğitim...
Güzelbahçe Belediyesi, Güzelbahçe Kent Konseyi ve Ege Geriatri Derneği iş birliğiyle hayata...
Başkan Kınay’dan çevreyi kirletenlere sert uyarı
Karabağlar Belediyesi, ilçede çevre ve halk sağlığını tehdit eden sahipsiz atıklarla...
''Daha bilinçli bireyler, daha temiz gelecek''
Menderes Belediyesi, okullarda sıfır atıkla ilgili bilinçlendirme eğitimleri veriyor.
Cemil Tugay'dan İzmir için Körfez tüp geçidi projesi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Karşıyaka ile Konak arasında Körfez'in altından...
Buca Belediyesi’nden afetlere karşı hazırlık çağrısı
Buca Belediyesi, 13 Ekim Dünya Afet Risklerini Azaltma Günü dolayısıyla iklim değişikliğinin...
Bornova’da öğrencilere beslenme desteği
Başkan Eşki kumanyaları kendi eliyle dağıttı
Osmanlı Dönemi mezar taşları APİKAM’da konuşulacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM) tarafından düzenlenen...
Bornova’nın üretim modeli Türkiye’ye yayılıyor
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Türkiye genelinde öncülük ettiği "Kent Bostanı" projesinin...
İzmir’de engelli gençlere bağımsız yaşam ve istihdam desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen üç günlük "Destekli İstihdam İş'te ve...
İzmir’de hafriyat toprağına doğa dostu yönetim
İzmir Büyükşehir Belediyesi, hafriyat toprağını kontrollü sahalarda yönetirken kullanım ömrünü...