Bornova’da Sanat Güneşi’ne vefa
Bornova Belediyesi, “Sanat Güneşi” Zeki Müren’i ölümünün 29. yılında Büyükpark Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu’nda düzenlediği konserle andı.
TKM sanatçılarının sahne aldığı etkinlikte Müren’in yeğeni Özlem Güner anılarını paylaşırken, Başkan Ömer Eşki de Zeki Müren’in Türk sanatına ve kültürüne kattığı değerleri vurguladı. Eşki ayrıca Bornova’da kısa süre içinde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin bir şubesinin açılacağını müjdeledi.
“Sanat Güneşi” Zeki Müren, ölümünün 29. yılında Bornova Belediyesi’nin düzenlediği özel bir konserle anıldı. “Zeki Müren Şarkılarıyla Masal Tadında” ismiyle gerçekleşen etkinlik büyük ilgi gördü. TKM sanatçılarının sahne aldığı ve Şef Turgay Kızıltuğ yönetimindeki koronun usta sanatçının sevilen eserlerini seslendirdiği gecede, Coşkun Saygılı sunuculuğu, Fatih G. Tekin ise genel koordinatörlüğü üstlendi.
Özlem Güner’den duygu dolu anılar
Konserin özel konukları arasında yer alan Zeki Müren’in yeğeni Özlem Güner, unutulmaz sanatçıya dair anılarını katılımcılarla paylaştı. Güner ayrıca, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki adına Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne burs bağışında bulunduklarını duyurarak, “Laik ve demokratik cumhuriyetimizin yaşatılması, Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında çağdaş bir topluma ulaşılması için yaptığınız çalışmalar ve duyarlılığınız için teşekkür ediyoruz” dedi.
Başkan Ömer Eşki: “Zeki Müren için ne yapsak az”
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki de konsere katılarak Bornovalılarla birlikte Sanat Güneşi’ni andı. Eşki, etkinlik sonunda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Zeki Müren için ne yapsak, ne kadar ansak azdır. O sadece sanat güneşimiz değildi. Zarafetin, kibarlığın, beyfendiliğin, güzel Türkçe konuşmanın en önemli temsilcisiydi. Türkiye’ye şarkılarının da ötesinde çok büyük güzellikler kattı. Bu konserin düzenlenmesinde emek verenlere ve buraya gelen Bornovalılara çok teşekkür ediyorum.
”Bornova’da ÇYDD Şubesi açılıyor"
Etkinlikte önemli bir müjde de Başkan Eşki’den geldi. Bornova’da yakında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin bir şubesinin açılacağını duyuran Eşki, “Buradan nice kız çocuğunun eğitimine elbirliğiyle katkı sağlarız. Ben bu konuda Bornovalılara güveniyorum” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Altın sanat trend ödülleri sanat ve medya dünyasını...
İstanbul Üsküdar’da bulunan Moonwork, bu yıl sanat, medya, edebiyat, spor ve iş dünyasının...
Akra Kitap Günleri sona erdi: Kemer’de kültür güneşi
Antalya’nın kültür sanat takvimine eklenen Akra Kitap Günleri, farklı alanlardan yazarları bir...
Çiğli Belediyesi’nden Vefa Örneği: Özge Polat’a Doğum...
Çiğli Belediyesi, anlamlı bir vefa örneğine imza atarak yaşam mücadelesiyle hafızalara kazınan...
BELEDİYE Haberleri
TümüManisa Büyükşehir Belediyesi’nden Gaziler Günü’ne Özel...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gazi ve şehit aileleri onuruna...
Avrupa Hareketlilik Haftası’nda Sinema Gecesi Beğeni Topladı
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında...
Sardes’te Tarih ve Müzik Buluşuyor: Goran Bregović...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, binlerce yıllık geçmişiyle Lidya uygarlığının başkenti olan ve...
Denizli, İsmet İnönü ve Musalla’da kış hazırlıklarını...
Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, başkan yardımcıları, ilgili birim müdürleri ve mahalle...
Menemen Çömlek Festivaline muhteşem açılış!
Menemen Belediyesi tarafından 5’inci kez düzenlenen Uluslararası Menemen Çömlek Festivali,...
Efes Selçuk’ta 19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Sakarya Meydan Muharebesi’nin ardından gazilik ünvanı ve mareşallik...
Bornova'da 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı
Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 19 Eylül Gaziler Günü programında, kahraman gazilere...
Karşıyaka kahraman gaziler için yürüyecek
Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik ünvanı ile mareşal rütbesi...
İzmir’de yangın güvenliği konuşuldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TMMOB tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Katılımlı Yangın...
Foça'da Avrupa Şampiyonası heyecanı dorukta
Foça’da düzenlenen 2026 CEV U18 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası’nda grup ve eleme etabı...
İzmir’in nadir eserleri ilk kez gün yüzüne çıktı
İzmir Milli Kütüphane’nin yüzyılları aşan koleksiyonunda korunan nadir eserler ilk kez kapsamlı...
Buca’da Dünya Temizlik Günü’ne özel temizlik harekâtı
Buca Belediyesi, Dünya Temizlik Günü kapsamında Fırat Mahallesi’nde gönüllüler ve mahalle...