BIST 100 13.284,42 %1,67 Altın 6.865,89 ₺/gr %0,94 Bitcoin $81.322 %0,17 Dolar 48,79 ₺ %0,08 Euro 56,11 ₺ %0,08 Sterlin 65,43 ₺ %0,11 Gümüş 103,93 ₺/gr %1,69 Ethereum $2.634,63 %0,13 İsviçre Frangı 59,37 ₺ %0,40 Kanada Doları 34,90 ₺ %0,15 Avustralya Doları 34,76 ₺ %0,25 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,99 ₺ %0,23 BAE Dirhemi 13,28 ₺ %0,08 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,50 Çin Yuanı 7,29 ₺ %0,21
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa KÜLTÜR-SANAT Akra Kitap Günleri sona erdi: Kemer’de kültür güneşi

Akra Kitap Günleri sona erdi: Kemer’de kültür güneşi

Antalya’nın kültür sanat takvimine eklenen Akra Kitap Günleri, farklı alanlardan yazarları bir hafta boyunca okurlarla bir araya getirdi. Organizasyon, klasik fuar anlayışının ötesinde, kalıcı bir kültürel hafıza oluşturmayı amaçlıyor.

0Yorumlar
Akra Kitap Günleri sona erdi: Kemer’de kültür güneşi

Antalya’nın adı, kültür sanat dünyasında yalnızca Altın Portakal Film Festivali ile anılmıyor. Geçen yıl Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Antalya Kitap Fuarı 15’inci kez, Muratpaşa Belediyesi’nin düzenlediği Antalya Edebiyat Günleri 10’uncu kez okuyucularla buluştu.

Kepez Belediyesi de ilk kitap fuarını hayata geçirdi. Tüm bu kitap-edebiyat şenliklerine, bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek ve kentin kültür sanat dünyasına esinti katan “Caz Festivali”ni Antalya’ya kazandıran Akra (gastronomi alanındaki Meze Festivali’ni de unutmamak gerekir), “Kitap Günleri”nin de bu yıl ikincisini düzenledi.

KEMERLİLER İÇİN DEĞERLİ

Akra Kemer’de düzenlenen ve 23 Şubat’ta başlayan fuar, bir hafta boyunca birçok yazarı ağırladı ve önceki gün sona erdi. Fatih Tuncay, Çiğdem Güneş, Oshinori Moriwaki, Mustafa Aydemir, Ömer Ünal, Yasemin Sungur, Turgut Yüksel, Yekta Kopan, Müge İplikçi, Coşkun Aral gibi edebiyattan karikatüre kadar farklı alanlardan yazarlar Kemerli okuyucularıyla buluştu. İmza günleri ve söyleşilerin dışında yazarlar atölyeler de düzenledi.

Yukarıda sayılan tüm etkinlikler Antalyalılar için çok önemli. Ancak Kemer’de yaşayanlar için Antalya’nın merkezindeki etkinlikler biraz uzak kalabilir. Dolayısıyla ikincisi yapılan Akra Kitap Günleri, Kemerliler için çok değerli, bu aynı zamanda fuara gelen yurttaşların da ifadesi.

‘KÜLTÜR KARNAVALI’ 

Caz Festivali öncesinde yapılan kitap günleri ufak ufak ısıtmayı başladı Antalya’yı. Akra Kitap Günleri’nin mimarlarından ve Akra Kemer’in genel müdürü Emre Bora Baran’la sohbetimizde Baran, Akra Kitap Günleri’ni sezonluk bir etkinlikten öte, Akra’nın kültürel hafızasını besleyen sürdürülebilir bir platform olarak gördüklerini belirtiyor ve ekliyor: “Uzun vadede Akdeniz’in nitelikli edebiyat ve düşünce buluşmalarından biri haline getirmeyi hedefliyoruz.

Baran’a göre Akra Kitap Günleri’ni klasik bir fuar ya da kitabevi etkinliğinden ayıran en önemli fark, yazarları Kemer’in benzersiz doğasında, daha samimi bir atmosferde okurlarla buluşturabilmek. Baran, okurların kısa sürede farklı bakış açılarıyla tanışırken söyleşilere katılma ve yazarlarla birebir iletişim kurma fırsatı yakaladığını belirterek sözlerini şöyle sonlandırıyor: “Bu çeşitlilik etkinliği, bir imza günü ya da satış organizasyonunun ötesine taşıyarak sohbetin, fikir alışverişinin ve edebiyatın gerçekten yaşandığı bir buluşmaya dönüştürüyor. Okulların katılımıyla birlikte etkinlik, adeta bir kültür karnavalı havası yaratıyor.”

cumhuriyet



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

KÜLTÜR-SANAT Haberleri

Tümü

ABD'den İranlı Yetkililere BM Genel Kurulu İçin Vize Onayı

Amerika Birleşik Devletleri, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu'na katılacak olan İran...

1 gün önce

Don Kişot Müzikali Yeni Sezonda 5 Şehirde Sahnelenecek

Miguel de Cervantes'in klasik eseri Don Kişot'tan uyarlanan ödüllü müzikal, yeni sanat sezonunda...

1 gün önce

Özgür Eryılmaz'ın 'Eş Zaman İnsan' Resim Sergisi Açıldı

Ressam Özgür Eryılmaz'ın insan ve zaman ilişkisini ele aldığı "Eş Zaman İnsan" başlıklı kişisel...

2 gün önce

Usta Oyuncu Münir Canar Hayatını Kaybetti

Türk tiyatrosu ve sinemasının usta ismi Münir Canar yaşamını yitirdi. Devlet Tiyatroları emekli...

2 gün önce

Tarık Akan Vefatının 10. Yılında Özel Etkinliklerle Anılıyor

Türk sinemasının usta sanatçısı Tarık Akan, vefatının 10. yıl dönümünde düzenlenen çeşitli...

3 gün önce

İzmir'in 700 yıllık köyü dünya sahnesinde!

Barbaros, "En İyi Turizm Köyü" seçildi

3 gün önce

Teoman Madra’nın Ayvalık Yılları Orhan Peker’de Yeniden...

Ayvalık, sanat dünyasında önemli bir yere sahip Teoman Madra’nın eserleriyle bir kez daha...

3 gün önce

İzmir’in nadir eserleri ilk kez gün yüzüne çıkıyor

İzmir’in nadir eserleri, ilk kez kapsamlı bir sergiyle ziyaretçilerle buluşuyor. 

4 gün önce

Russell Crowe Venedik Film Festivali'nde Kırmızı Halıda...

Oscar ödüllü ünlü aktör Russell Crowe, Venedik Film Festivali'nde kırmızı halıya çıkarak...

6 gün önce

Celine Dion Paris 2024 Olimpiyatları ile Sahnelere...

Katı Kişi Sendromu teşhisi sonrası ilk kez sahne alan dünyaca ünlü sanatçı Celine Dion, Paris...

6 gün önce

Gülsen Tuncer'in Sağlık Durumu Belli Oldu: Arsen...

Aşk-ı Memnu dizisinde canlandırdığı Arsen Hanım karakteriyle hafızalara kazınan usta oyuncu...

6 gün önce

Yasemin Güzel Kaya “Renklere Açılan Kapı”yı imzalayacak

Çocuk kitapları yazarı, eğitmen Yasemin Güzel Kaya’nın kaleme aldığı “Renklere Açılan Kapı” adlı...

9 gün önce