Buca’da “Kitap Değişim Günleri” köylere taşınıyor
Buca Belediyesi’nin düzenlediği “Kitap Değişim Günleri” kapsamında bugüne kadar 35 mahallede bin 908 kitap okurlarla buluştu.

Buca Belediye Başkan Vekili Hüseyin Benzer, kent merkezinde alınan güzel tepkilerin ardından bu anlamlı etkinliği köylere taşıdıklarını açıkladı.
Buca Belediyesi, ilçede paylaşım kültürünü ve okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak amacıyla sürdürdüğü “Kitap Değişim Günleri” projesinde yeni bir aşamaya geçiyor. Kent merkezinde vatandaşlardan yoğun ilgi gören etkinlik, merkezdeki bulunan mahalle muhtarlıklarındaki turlarını tamamlamasının ardından Buca’nın köylerindeki vatandaşlarla buluşmaya hazırlanıyor. Etkinliğin kapsamının genişletilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Buca Belediye Başkan Vekili Hüseyin Benzer, projenin toplumsal dayanışma ve eğitim açısından önemine dikkat çekti. Başkan Vekili Benzer, "Kitap Değişim Günleri ile hedefimiz, kitapların raflarda bekletilmek yerine yeni okurlarla buluşmasını sağlamak ve paylaşmanın güzelliğini Buca’nın dört bir yanına taşımak. Kent merkezimizde hemşehrilerimizden aldığımız güzel tepkilerin ardından şimdi de bu anlamlı etkinliği köylerimize ulaştırıyoruz. Tüm komşularımızı kitaplarını paylaşmaya ve yeni dünyalar keşfetmeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.
İLK DURAKLAR DOĞANCILAR VE KAYNAKLAR
Proje kapsamında bugüne kadar Hasanağa Parkı ve 35 mahalle muhtarlığında kurulan alanlarda toplam bin 908 kitap el değiştirerek yüzlerce okur yeni eserlerle tanışma fırsatı yakaladı. Kitapları raflarda tozlanmaktan kurtaran ve paylaşmanın güzelliğini ilçenin dört bir yanına yayan buluşmalar, her geçen hafta büyüyerek devam ediyor. Şehir merkezindeki muhtarlık ziyaretlerini tamamlayan Buca Belediyesi ekipleri, bu hafta itibarıyla rotayı köylere çeviriyor. Program kapsamında 22 Eylül Salı günü Doğancılar Mahallesi’nde, 24 Eylül Perşembe günü ise Kaynaklar Merkez Mahallesi’nde kurulacak stantlarla köy sakinleri ellerindeki kitapları getirip yeni kitaplarla takas edebilecek.
Benzer Haberler
7. Homeros Kitap Günleri kapılarını coşkuyla açtı
Bornova Belediyesi tarafından usta şair Attila İlhan anısına düzenlenen ve 790 bin kitabı...
Edebiyatın kalbi Bornova’da atacak: 7. Kitap Günleri...
Bornova Belediyesi, İzmir’in en köklü ve en geniş katılımlı kültür etkinliklerinden biri olan 7....
Torbalı Güz Kitap Günleri’nde dopdolu bir akşam daha!
Torbalı Belediyesi tarafından “Tarihin Kalbinde, Bilgeliğin İzinde” temasıyla düzenlenen 2. Güz...
BELEDİYE Haberleri
TümüGüzelbahçe’de Bülent Ecevit için anma töreni
Eski Başbakan Bülent Ecevit, vefatının 20. yıl dönümünde Güzelbahçe’de Rahşan ve Bülent Ecevit...
Ali Rıza Bodur için Karşıyaka’da anma töreni
Karşıyaka’da düzenlenen törende, eski CHP İzmir Milletvekili Ali Rıza Bodur birinci ölüm yıl...
Çiğli Belediye Başkanı Yıldız’dan eleştirilere yanıt
Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, kooperatif süreci, kamu zararı iddiaları ve Joymade...
Korkuteli Belediye Başkanı görevine bağımsız devam edecek
Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran, CHP'den istifa ettiğini ve görevini bağımsız olarak...
Konak Belediye Meclisi kasım ayının ilk toplantısını...
Konak Belediye Meclisi’nin kasım ayı toplantısında Alsancak ve Hatay’daki K planlarına yönelik...
Konak’ta örnek iş birliği: Genç makaslar İleri Yaş’a...
Konak Belediyesi İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi’ne konuk olan İzmir Konak Meslek Yüksekokulu...
Bornova’da içleri ısıtan dayanışma
Bornova Belediyesi, havaların soğumasıyla birlikte hafta içi her sabah metro istasyonlarında 2...
Besim Dutlulu’dan mal varlığı açıklaması
Besim Dutlulu, mal varlığına yönelik eleştirilere yanıt vererek birikimlerini eşiyle birlikte 20...
Buca’nın tarihi hamamında sanata yer var
Buca Belediyesi’nin tarihi Pembe Köşk’ün hamam bölümünü dönüştürerek kültür ve sanat yaşamına...
Başkan Eşki’den Serhat Sökmen’e anlamlı ziyaret
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, İzmir Barosu Başkanlığına seçilen eski mesai arkadaşı ve...
İzmir’de 250 mahallede sosyal destek taraması
İzmir Büyükşehir Belediyesi, metropol dışındaki 19 ilçenin 250 mahallesinde yürüttüğü saha...
Büyükşehir’in yeni hizmet binası için gece mesaisi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeniden inşa edeceği ana hizmet binasının zemin ve temel etüt...