Buca’da sevindiren istihdam rakamları
Buca Belediyesi’nin Etkin İstihdam Ofisleri ve yeni nesil dijital platformu www.bucakariyer.com aracılığıyla 3 ayda 597 kişi iş sahibi oldu.
Buca Belediye Başkanı Mimar Görkem Duman, “Kimsenin kendisini yalnız hissetmediği; eğitimde, sağlıkta, sporda, yaşamın her alanında her bireyin eşit şartlara sahip olduğu bir Buca hedefiyle çalışıyoruz” dedi.Hayata geçirdiği çalışmalarla 7’de 70’e tüm vatandaşların yanında olan Buca Belediyesi, istihdam alanında yaptığı çalışmalarla da 3 ay gibi kısa bir sürede 597 kişinin işe yerleşmesini sağladı.
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, açtıkları iki ayrı Etkin İstihdam Ofisi ve Buca’nın yeni nesil dijital platformu www.bucakariyer.com’un Buca’da iş arayan vatandaşlar ve firmaların ilk tercihi olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:“İşsizlikle mücadelede vatandaşlarımız ve firmalar ile iş birliği halinde çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Etkin İstihdam Ofislerimizin ardından dijital platformumuz www.bucakariyer.com ile çalışmalarımızın perspektifini geliştirip daha çok insana ve firmaya ulaştık. www.bucakariyer.com’a üç ay gibi kısa bir süre zarfında 25 firma ve 455 iş arayan vatandaşımız kayıt oldu; 65 iş ilanı yayımlanırken bu ilanlara 901 kişi başvuruda bulundu ve 235 kişi bir işe yerleşti. İstihdam alanında yaptığımız çalışmalarla kamuoyunda bir güven yaratarak, vatandaşlarımızın ve firmaların ilk tercihi olduk. Kimsenin kendisini yalnız hissetmediği; eğitimde, sağlıkta, sporda, yaşamın her alanında her bireyin eşit şartlara sahip olduğu bir Buca hedefiyle çalışıyoruz.”
TOPLU İŞ GÖRÜŞMELERİ YAPILIYOR
Buca Belediyesi Etkin İstihdam Ofisleri, geçen mart, nisan ve mayıs aylarında 23 toplu iş görüşmesi gerçekleştirilmesini sağladı. Bu görüşmelere 660 kişi katılım sağlarken 362 kişi bir işe yerleştirildi. Etkin İstihdam Ofisleri, firmaların iş ilanlarını Buca Belediyesi'nin sosyal medya hesapları üzerinden yayımlıyor. Toplu iş görüşmelerine katılmak isteyen adaylar, belirtilen yer, gün ve saatlerde yapılan görüşmelere katılım sağlayabiliyor. Öte yandan, iş görüşmeleri haricinde, oluşturulan öz geçmiş havuzuna bilgilerini bırakmak isteyenler, Buca Çarşı ve Gediz Ek Hizmet Binası’nda bulunan Etkin İstihdam Ofislerine başvuruda bulunabiliyor.
455 KİŞİ İLK KEZ KAYIT OLDU
Buca Belediyesi’nin işsizlikle mücadele için yaşama geçirdiği www.bucakariyer.com, isimli platformu akıllı aday eşleştirme özelliği sayesinde, şirketlerin ihtiyaçlarına en uygun adayları hızlı bir şekilde belirlemelerine olanak tanıyor. www.bucakariyer.com’a mart, nisan ve mayıs aylarında 455 kişi ve 25 firma ilk kez kayıt olurken, platformda 165 iş ilanı yayımlandı. Bu ilanlara 901 kişi başvuruda bulunurken 235 kişinin iş görüşmesi olumlu sonuçlandı.
www.bucakariyer.com, verimli iş ilanı yönetimi özelliği ile iş ilanlarının kolayca oluşturulması ve geniş bir aday havuzuna ulaşılmasını sağlıyor. Detaylı aday profilleri ile adayların yetkinliklerinin, deneyimlerinin ve becerilerinin incelenerek en iyi seçimin yapılması hedefleniyor. Platformun gelişmiş filtreleme seçenekleri özelliği de aynı şekilde şirketlerin ihtiyacına uygun adayları hızla belirleyebilmesine imkân tanıyor.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İzmir’de engelli gençlere bağımsız yaşam ve istihdam desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen üç günlük "Destekli İstihdam İş'te ve...
Narlıdere Belediyesi, İstihdam Ofisi İle Vatandaşları...
Narlıdere Belediyesi İstihdam Ofisi, mutfaktaki yeteneğini gelire dönüştürmek isteyen...
Pastacılık ve Ekmekçilik Kurslarında Üçüncü Dönem Heyecanı
Çiğli Belediyesi’nin istihdam odaklı mesleki eğitim projeleri kapsamında hayata geçirilen...
BELEDİYE Haberleri
TümüGüzelbahçe’de Bülent Ecevit için anma töreni
Eski Başbakan Bülent Ecevit, vefatının 20. yıl dönümünde Güzelbahçe’de Rahşan ve Bülent Ecevit...
Ali Rıza Bodur için Karşıyaka’da anma töreni
Karşıyaka’da düzenlenen törende, eski CHP İzmir Milletvekili Ali Rıza Bodur birinci ölüm yıl...
Çiğli Belediye Başkanı Yıldız’dan eleştirilere yanıt
Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, kooperatif süreci, kamu zararı iddiaları ve Joymade...
Korkuteli Belediye Başkanı görevine bağımsız devam edecek
Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran, CHP'den istifa ettiğini ve görevini bağımsız olarak...
Konak Belediye Meclisi kasım ayının ilk toplantısını...
Konak Belediye Meclisi’nin kasım ayı toplantısında Alsancak ve Hatay’daki K planlarına yönelik...
Konak’ta örnek iş birliği: Genç makaslar İleri Yaş’a...
Konak Belediyesi İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi’ne konuk olan İzmir Konak Meslek Yüksekokulu...
Bornova’da içleri ısıtan dayanışma
Bornova Belediyesi, havaların soğumasıyla birlikte hafta içi her sabah metro istasyonlarında 2...
Besim Dutlulu’dan mal varlığı açıklaması
Besim Dutlulu, mal varlığına yönelik eleştirilere yanıt vererek birikimlerini eşiyle birlikte 20...
Buca’nın tarihi hamamında sanata yer var
Buca Belediyesi’nin tarihi Pembe Köşk’ün hamam bölümünü dönüştürerek kültür ve sanat yaşamına...
Başkan Eşki’den Serhat Sökmen’e anlamlı ziyaret
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, İzmir Barosu Başkanlığına seçilen eski mesai arkadaşı ve...
İzmir’de 250 mahallede sosyal destek taraması
İzmir Büyükşehir Belediyesi, metropol dışındaki 19 ilçenin 250 mahallesinde yürüttüğü saha...
Büyükşehir’in yeni hizmet binası için gece mesaisi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeniden inşa edeceği ana hizmet binasının zemin ve temel etüt...