BIST 100 11.023,55 %0,56 Altın 6.321,98 ₺/gr %0,28 Bitcoin $77.590 %0,67 Dolar 50,00 ₺ %0,05 Euro 56,02 ₺ %0,06 Sterlin 67,15 ₺ %0,11 Gümüş 79,98 ₺/gr %1,43 Ethereum $2.294,57 %1,66 İsviçre Frangı 60,94 ₺ %0,26 Kanada Doları 35,74 ₺ %0,05 Avustralya Doları 34,86 ₺ %0,32 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,32 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 13,61 ₺ %0,05 Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,51 Çin Yuanı 7,50 ₺ %0,28
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa BELEDİYE Buca Metrosu’nda istikamet Fuar İzmir

Buca Metrosu’nda istikamet Fuar İzmir

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın göreve başladığı 2024 yılı nisan ayında yüzde 2 seviyesinde olan 13,5 kilometrelik Buca Metrosu’ndaki tünel kazılarında sona yaklaşıldı.

0Yorumlar
Buca Metrosu’nda istikamet Fuar İzmir

 İki tünel açma makinesi Fuar İzmir yönünde ilerleyerek kentin güney aksındaki ulaşımı kökten değiştirecek yeni bir etabın kapısını araladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla hayata geçirdiği Buca Metrosu’nda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın göreve başladığı 2024 yılı nisan ayında yüzde 2 seviyesinde olan, Üçyol–Buca Koop arasındaki 13,5 kilometrelik hattın tünel kazıları tamamlanma aşamasına geldi. 2024 yılında yüzde 6 olan projenin genel ilerleme seviyesi ise yüzde 42’ye ulaştı. Kısa süre içinde Üçyol ile Buca Koop arasındaki tünellerin tamamlanması hedeflenirken, iki tünel açma makinesi (TBM) Buca Koop–Fuar İzmir arasında tünel kazılarına başladı. Diğer iki TBM de önümüzdeki aylarda Fuar İzmir–Buca Koop yönünde tünel açma işlemlerine başlayacak. Buca Metrosu’nun Fuar İzmir’e uzatılmasıyla, 25 bin kişinin istihdam edildiği ESBAŞ’a ulaşım da kolaylaşacak.

17,8 kilometrelik kesintisiz ulaşım

Tüneller, Fuar İzmir’e kadar uzanacak ve burada atölye ile bakım binalarının yer aldığı, 80 bin metrekare kapalı alana sahip bir depo sahası bulunacak. Çamlıkule–Fuar İzmir arasındaki ilave metro hattında 3 istasyonun yer alması planlanıyor. Son istasyon fuar bölgesinde konumlanacak. İstasyonların yapımı için fizibilite ve ulaşım etüt raporları tamamlanma aşamasına geldi. Buca Metrosu üzerindeki toplam istasyon sayısı 14’e çıkacak. Böylelikle Buca Metrosu, Buca’yı boydan boya kat ettikten sonra Gaziemir’e de ulaşacak. Bozyaka’da ayrıca bir giriş-çıkış yapısı yer alacak. Bu kapsamda, başlangıçta 13,5 kilometre olan Buca Metrosu’nun hat uzunluğu 17,8 kilometreye ulaşacak. İlave tünel kazılarının yaklaşık bir yıl sürmesi ve hattın 2027 yılının sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Günde 400 binin üzerinde yolcu taşınacak

Hattın uzatılması, Fuar İzmir’in hemen bitişiğinde bulunan ve 25 bin kişinin istihdam edildiği ESBAŞ’a ulaşımı da kolaylaştıracak. Buca Metrosu için toplam 108 araçtan oluşan, 18 setlik sürücüsüz metro aracı filosu oluşturulacak. Bu araçlar, mevcut metro hatları ve İZBAN ile entegre olacak hat üzerinde her gün 400 binin üzerinde yolcu taşıyacak.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

BELEDİYE Haberleri

Tümü

Karşıyaka’da kadın yükümlüler için filografi ve dikiş kursu

Karşıyaka’da denetimli serbestlik kapsamındaki kadınlar için açılan filografi ve dikiş...

16 saat önce

Karşıyaka’da temizlik ve mali disiplin açıklaması

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, temizlik hizmetlerindeki aksaklıkların 15 Kasım...

17 saat önce

Gaziemir meclisinde 104 bin TL maaş ve mobbing iddiaları

Gaziemir Belediye Meclisi’nde MHP’li Selahattin Şahin, personel uygulamaları ve 104 bin TL’ye...

19 saat önce

Orhanlı Erkence Zeytin Festivali üreticileri buluşturdu

Seferihisar’da düzenlenen 3. Orhanlı Köyü Erkence Zeytin Festivali, halk oyunları, yöresel ürün...

19 saat önce

Konak’ta vergi ödeme kolaylığı

Konak Belediyesi, kasım ayı vergi ödeme dönemi kapsamında vatandaşların işlemlerini sıra...

20 saat önce

Üç çeşit yemek 50 TL’den sunulacak

Ayvalık Belediyesi tarafından öğrencilerin uygun fiyatlarla sağlıklı ve doyurucu yemeklere...

20 saat önce

Buca’da halk sağlığını hiçe sayan işletmeye geçit verilmedi

Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Şirinyer’deki bir şarküteride son tüketim tarihi...

21 saat önce

Yeşil Bodrum mandalini Amerika pazarına açıldı

Coğrafi işaretli yeşil Bodrum mandalini, ilk kez Miami'deki Türk içecek firmasına donuk zincirle...

21 saat önce

Bornovalı minikler geleceğe kök salıyor

Bornova Belediyesi, çocukların gelişimini desteklemek ve onlara erken yaşta çevre bilinci...

21 saat önce

Büyükşehir’den çiftçiye 30 bin zeytin kasası desteği

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir zeytini ve zeytinyağının üretimden hasada kadar her aşamada...

21 saat önce

İzmir trafiğine iki yeni nefes

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Harmandalı ile Karşıyaka-Çiğli hattında trafik yoğunluğunu...

21 saat önce

İzmirli belediye memurlarının sendikasında seçim günü

Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube, 3 Kasım’da genel kurul yapacak. Saat 10.00’da başlayacak seçimde...

1 gün önce