Çağatay Güç: "Halkımızla birlikte buna engel olacağız.”
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Çağatay Güç; İzmir Büyükşehir Belediyesinin İzmirlilere hizmet sunduğu Meslek Fabrikası, Egemenlik binası ve eski gasilhanenin mahkeme kararıyla Vakıflar Genel Müdürlüğüne geçme kararı sonrası, AK Parti iktidarına ve İzmir milletvekillerine tepki gösterdi.
Yüz binlerce İzmirlinin büyükşehir tarafından bu binalarda verilen hizmetten faydalandığını, belediyenin mevcut binaları verimli ve halkın yararına kullanmasının AK Parti iktidarında rahatsızlık yarattığını ifade eden Güç, “Her şey yolunda giderken, İzmirli bu binalarda büyükşehir belediyesince sunulan hizmetlerden memnunken AK Parti iktidarının Vakıflar Genel Müdürlüğünü kullanarak binaları İzmirlilerin elinden almaya çalışması ancak İzmir düşmanlığı ile açıklanabilir.” dedi.
Güç, açıklamasında şunları dile getirdi:
“İktidarın işi gücü belediyelerimizin başarılı olmasını engellemektir.” Televizyon ekranlarında, basın açıklamalarında İzmir için ortak çalışmaya hazır olduklarını, her projeye iktidar olarak destek olacaklarını söyleyen AKP’liler; arka planda belediyelerimizin yaptığı işleri ve projeleri engelleyerek halkın gözünde belediyeler çalışmıyor algısı yaratmak için çalışıyorlar.
Bu olay da açıkça göstermiştir ki; İktidar İzmir’in bütçeden alması gereken payı engelleyerek, büyük projeleri engelleyerek, İzmir körfezinin temizlenmesini engelleyerek, belediyelerimizin çalışmasını her şekilde engelleyerek başarısız olmasını istiyorlar. Belediyelerimize ait bu binalara da zorla el koyarak vatandaşlarımızın mağdur olmalarını istemektedirler. Vatandaşlarımıza da mağdur olmalarının sebebinin belediye olduğu yalanını söyleyeceklerini düşünerek bu art niyetli çabalarını sürdürüyorlar. Bu engellemeleri yaparak İzmir’i ve İzmirli hemşehrilerimizi cezalandırmaya çalıştıkları açıktır. Biz halkımıza bu AKP’nin İzmir düşmanlığını, İzmirlinin malına nasıl çökülmeye çalışıldığını ve İzmir’e hizmetin önünün nasıl kesildiğini anlatacağız. AK Partili yönetici ve milletvekilleri bu el koymaya rağmen “İzmir’e hizmet için destek olmaya hazırız” söylemleriyle İzmir’in ve İzmirlinin sorunlarına çözüm bulmaya çalışma konusunda samimi olmadıklarını da tüm kamuoyuna açıkça göstermektedirler. Bu İzmir düşmanlığına karşı hâlâ bazı iktidar vekilleri “Belediyenin ihtiyacı varsa Vakıflar Genel Müdürlüğü ile konuşurduk” gibi akla ziyan açıklamalar yapabilmektedir. Zaten bir ihtiyacı karşılamak için kullanılan binalara el konulup ardından da bu açıklamanın yapılması şaşkınlık vericidir. AKP’liler adeta halkımızla, İzmirlilerle dalga geçiyorlar.
“Bu adalet bilmez, kindar anlayışın cevabını seçim sandığında misliyle alacaklar”
Konu hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti milletvekilleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP İzmir İl Başkanı Güç, “İzmirli kindarlık bilmez, yapana da hoş gözle bakmaz. Ama İzmirli kentine yapılan ihaneti, kendisine yapılan hizmetin engellenmesini de unutmaz. 23 yıllık iktidarlarında İzmirli ile hesaplaşmaktan vazgeçmeyen zihniyet, son yaptıklarıyla da İzmirliyi cezalandırmaya devam etmektedir. El konulan binalar İzmirlinindir. İzmir Yunan kenti değildir, İzmir Büyükşehir Belediyemiz Yunan belediyesi değildir. Bizler İzmirlinin malına sahip çıkmak için tüm hukuki yolları denemeye devam edeceğiz. Ama AK Parti bu yaptıklarının cevabını o çok korktukları seçim sandığı geldiğinde misliyle alacak. İlahi adalet işte o zaman İzmirlilerden yana tecelli edecek.” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Çağatay Güç: “AKP iktidarı gündemi karartıyor”
YENİ Parti Urla İlçe Başkanlığı düzenlenen törenle açıldı. Açılışta konuşan YENİ Parti İzmir İl...
Başkan Güç'ten Erken Seçim Çağrısı
YENİ Parti İzmir Kurucu İl Başkanı Çağatay Güç, İzmir Adliyesi önünde STK’lar tarafından...
Başkan Güç’ten Delege Seçimleri açıklaması: “İzmir’in...
YENİ Parti İzmir Kurucu İl Başkanı Çağatay Güç, delege seçimlerinin ardından yaptığı açıklamada,...
BELEDİYE Haberleri
TümüManisa Büyükşehir Belediyesi’nden Gaziler Günü’ne Özel...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gazi ve şehit aileleri onuruna...
Avrupa Hareketlilik Haftası’nda Sinema Gecesi Beğeni Topladı
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında...
Sardes’te Tarih ve Müzik Buluşuyor: Goran Bregović...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, binlerce yıllık geçmişiyle Lidya uygarlığının başkenti olan ve...
Denizli, İsmet İnönü ve Musalla’da kış hazırlıklarını...
Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, başkan yardımcıları, ilgili birim müdürleri ve mahalle...
Menemen Çömlek Festivaline muhteşem açılış!
Menemen Belediyesi tarafından 5’inci kez düzenlenen Uluslararası Menemen Çömlek Festivali,...
Efes Selçuk’ta 19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Sakarya Meydan Muharebesi’nin ardından gazilik ünvanı ve mareşallik...
Bornova'da 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı
Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 19 Eylül Gaziler Günü programında, kahraman gazilere...
Karşıyaka kahraman gaziler için yürüyecek
Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik ünvanı ile mareşal rütbesi...
İzmir’de yangın güvenliği konuşuldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TMMOB tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Katılımlı Yangın...
Foça'da Avrupa Şampiyonası heyecanı dorukta
Foça’da düzenlenen 2026 CEV U18 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası’nda grup ve eleme etabı...
İzmir’in nadir eserleri ilk kez gün yüzüne çıktı
İzmir Milli Kütüphane’nin yüzyılları aşan koleksiyonunda korunan nadir eserler ilk kez kapsamlı...
Buca’da Dünya Temizlik Günü’ne özel temizlik harekâtı
Buca Belediyesi, Dünya Temizlik Günü kapsamında Fırat Mahallesi’nde gönüllüler ve mahalle...