Demek ayağa kalkanlar çokmuş!
Deniz Yolculuğu Yapanlara İzdeniz'den Uyarılar
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ Genel Müdürlüğü, seyir ve yolcu güvenliği için, özellikle yanaşma sırasında yaşanabilecek acil manevraların yaratabileceği tehlikelere dikkat çekti ve “Yolcular, havacılık kurallarında olduğu gibi gemilerde de yolculuk tamamlanmadan ayağa kalkmamalı” açıklaması yapıldı.
İzmir Körfezi’nde 25 yıldır yolcu ve araç taşımacılığı hizmeti veren İZDENİZ Genel Müdürlüğü, yolcu güvenliği açısından uyulması gereken kurallara dikkat çekti.
Yılda ortalama 15 milyon yolcu ve 1,5 milyon araç taşıdıklarını söyleyen İZDENİZ Genel Müdürü Gökhan Marım, Uluslararası Denizcilik Organizasyonu (IMO) standartlarına uygun güvenlik önlemlerini istisnasız uyguladıklarının altını çizdi. Klas kuruluşları (denizcilik sektöründe denetim ve gözetim yapan bağımsız yapılar) tarafından düzenli olarak denetlendiklerini kaydeden Marım, “Gemilerimiz ve iskelelerimiz, bu denetimleri başarıyla geçmektedir” dedi.
Marım'ın açıklamaları şöyle:
“Olumsuz hava ve deniz koşullarının yanı sıra gemilerimizde meydana gelebilecek anlık arızalar nedeniyle riskli durumlar ortaya çıkabilir. Bunlara karşı hem işletme olarak bizim hem de yolcularımızın tedbirli olması gerekiyor. Özellikle kalkış ve yanaşma manevraları sırasında tehlike ihtimali artıyor. Bu risk, merdivenlerde bekleyen yolcular için daha da katlanıyor. Yolcularımızın, hava yollarında olduğu gibi deniz taşımacılığında da tüm güvenlik ve yolculuk kurallarına uymaları gerekiyor. Bu konuda gemi içinde görsel ve sesli uyarı sistemlerimiz mevcut. Ancak şimdi stajyer arkadaşlarımızı da eğitiyoruz ve gerekirse yolcularla bire bir iletişim kurmalarını sağlıyoruz.”
Arabalı vapurların merdiven başlarına otomatik güvenlik bariyerleri yaptıklarını ve yanaşma öncesi merdivenlerde beklemeyi bu şekilde engellediklerini belirten Marım, benzer bariyerlerin en kısa sürede yolcu gemilerindeki merdiven başlarına da yapılacağını söyledi.
Deniz ulaşımı güvenlik tedbirleri çerçevesinde, Bisikletli Ulaşımı Geliştirme Derneği’nin (BUGEP) de katkılarıyla Bisikletle Yolculuk Kuralları’nı güncellediklerini ifade eden Marım, “Bisikletli yolcu sayımız çok arttı. Bisikletler, acil giriş ve çıkış kapılarının ve tuvalet kullanım alanlarının girişlerini kapatıyordu. Bundan böyle sadece katlanır bisikletler, katlanarak gemi içine alınacak. Normal bisikletler ise güvertedeki bisiklet park yerlerine konulabilecek” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Mutlu: İyi ki varsın demek için geç kalmayalım
TÜRFAD İzmir Şubesi’nin Konak Belediyesi’nin katkılarıyla bu yıl 27.’sini düzenlediği İnsanlar...
Konak’ta bir tarihi yapı daha ayağa kalkıyor
Konak Belediyesi, kentin tarihi mirasını koruma çalışmaları kapsamında bir yapıyı daha ayağa...
100. yıl coşkusuna en anlamlı kutlama
Konak Belediyesi Engelsiz Yaşam Köyü öğrencilerinin Engelsiz Vals gösterisi, Cumhuriyet Bayramı...
BELEDİYE Haberleri
TümüBüyükşehir’den Gördes Kıranköy’e Can Suyu Olacak Gölet
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Gördes ilçesine bağlı Kıranköy Mahallesi’nde tarımsal sulamaya...
“Kimse Yatağa Aç Girmeyecek” Demişti: Başkan Demir Aşevi...
Torbalı’da Aşevinden Sofralara Her Gün Sıcak Yemek
Türkiye şampiyonları Menemen’de yarışacak
Menemen Belediyesi 12. Geleneksel Rahvan At Yarışları için geri sayım başladı. Pazar günü...
Bornova Belediyesi Batı edebiyatının doğduğu yeri dünya...
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, efsanevi ozan Homeros’un yaşadığı kabul edilen mağaraları...
Menderes’te Sağlık Merkezi İçin Protokol İmzalandı
Menderes Belediye Başkan V. Asuman Şen, İzmir İl Sağlık Müdürü Doç Dr. Ayhan Kul ile Menderes’te...
Gaziemirli çocukların eşyaları GOKİP’te yeniden hayat buldu
Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği Giysi, Oyuncak, Kitap İkinci El Pazarı’nda (GOKİP) çocuklar,...
Konak’ta söz komşuların: Başkan Mutlu, Mehmet Ali...
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, “Komşu Buluşmaları” kapsamında Mehmet Ali Akman...
Buca’da marketlere “sıfır atık” denetimi
Buca Belediyesi, ilçedeki atık yönetimini en üst seviyeye çıkarmak ve çevre bilincini artırmak...
Bornova’da çifte merdiven hamlesi
Bornova genelinde kentsel konforu ve yaşam kalitesini artırmak adına çalışmalarını aralıksız...
Balçova’da Mahalle Yaşam Alanları Kurslarla Renkleniyor
Balçova Belediyesi Mahalle Yaşam Alanlarında yeni dönem kursları başladı.
Başkan Tugay: Elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Bremen-İzmir Kardeş Şehir Derneği Başkanı...
Karbon ayak izini ulaşım tercihi belirliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı 2025-2050 Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem...