Ege Üniversitesinde hayat kurtaran sertifikalı ilk yardım eğitimi
Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi bünyesinde gerçekleştirilen "Sertifikalı Temel İlk Yardım Eğitimi" ile katılımcılar, acil durumlarda hayat kurtaracak profesyonel beceriler kazanarak Sağlık Bakanlığı onaylı sertifikalarını aldı.
Ege Üniversitesi, toplumsal farkındalık oluşturma ve acil durumlara hazırlıklı olma vizyonu çerçevesinde önemli bir eğitim programına ev sahipliği yaptı. Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi İlk Yardım Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen “Sertifikalı Temel İlk Yardım Eğitimi” başarıyla gerçekleştirildi. Hemşirelik Fakültesi Hemşirelik Bölümü Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı öğretim üyeleri Doç. Dr. Esma Özşaker ve Öğr. Gör. Dr. Müjgan Solak tarafından verilen eğitimler, katılımcıların hem teorik hem de pratik alanda yetkinlik kazanmasını sağladı.
“İlk yardım uygulamak hayati önem taşımaktadır”
Eğitim programının kapsamı ve hedefleri hakkında bilgi veren Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi İlk Yardım Eğitim Merkezi Mesul Müdürü Öğr. Gör. Dr. Müjgan Solak, toplumsal bilinçlenmenin önemini vurgulayarak, “Eğitime üniversitemiz akademisyenleri, idari personeli, öğrencilerimiz ve AFAD gönüllüleri katıldı. Eğitim programı kapsamında; ilk yardım bilgi ve becerilerinin kazandırılması, kamu ve özel kurumlarda ilk yardımcı bulundurulmasının yaygınlaştırılması ve kazalara bağlı ölüm ve sakatlık risklerinin azaltılmasına katkı sağlanması hedeflendi. İlk yardım uygulamaları hayati önem taşımaktadır” dedi.
Hem teorik hem uygulamalı eğitim
Eğitimin içeriğine dair detayları paylaşan Öğr. Gör. Dr. Müjgan Solak, “İki gün süren yoğun programda katılımcılar, acil durumlarda yapılması gereken müdahaleleri ayrıntılı olarak öğrenme fırsatı buldu. Eğitimde katılımcılara; genel ilk yardım bilgileri, temel yaşam desteği ve havayolu tıkanıklıklarında ilk yardım; bilinç bozuklukları, kanamalar, şok ve göğüs ağrısında ilk yardım; yaralanmalar, boğulmalar, kırık, çıkık ve burkulmalarda ilk yardım; böcek sokmaları, hayvan ısırıkları, zehirlenmeler, yanık, donma ve sıcak çarpmalarında ilk yardım; ayrıca göz, kulak ve buruna yabancı cisim kaçması durumlarında uygulanacak ilk yardım yöntemleri ve acil taşıma teknikleri hem teorik hem de uygulamalı olarak aktarıldı” diye konuştu.
Sağlık Bakanlığı onaylı sertifika heyecanı
Eğitim sürecinin ardından, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen teorik ve uygulamalı sınavlarda başarı gösteren katılımcılar, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan “İlk Yardımcı Belgesi” ve “İlk Yardımcı Kimlik Kartı”nı almaya hak kazandı. Bu belgelerle birlikte katılımcılar, yasal olarak "İlkyardımcı" unvanına sahip olarak acil durumlarda müdahale etme yetkisi kazandılar. Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi, bu eğitimlerle bölgedeki sertifikalı ilk yardımcı sayısını artırarak toplumsal sağlık güvenliğine hizmet etmeye devam ediyor.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Bayraklı’da Hayat Kurtaran İlkyardım Eğitimi
Bayraklı Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde düzenlenen Temel İlkyardım...
Ege Üniversitesinden Gazze’ye anlamlı destek
Ege Üniversitesinde düzenlenen etkinlikte, Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekilirken;...
Hayat Kurtaran Baba Kızını Kortlarda Şampiyonluğa Hazırlıyor
Geçmişte kritik müdahalesiyle bir insanın hayatını kurtaran baba, şimdi tüm gücüyle kızının...
BELEDİYE Haberleri
TümüManisa Büyükşehir Belediyesi’nden Gaziler Günü’ne Özel...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gazi ve şehit aileleri onuruna...
Avrupa Hareketlilik Haftası’nda Sinema Gecesi Beğeni Topladı
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında...
Sardes’te Tarih ve Müzik Buluşuyor: Goran Bregović...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, binlerce yıllık geçmişiyle Lidya uygarlığının başkenti olan ve...
Denizli, İsmet İnönü ve Musalla’da kış hazırlıklarını...
Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, başkan yardımcıları, ilgili birim müdürleri ve mahalle...
Menemen Çömlek Festivaline muhteşem açılış!
Menemen Belediyesi tarafından 5’inci kez düzenlenen Uluslararası Menemen Çömlek Festivali,...
Efes Selçuk’ta 19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Sakarya Meydan Muharebesi’nin ardından gazilik ünvanı ve mareşallik...
Bornova'da 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı
Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 19 Eylül Gaziler Günü programında, kahraman gazilere...
Karşıyaka kahraman gaziler için yürüyecek
Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik ünvanı ile mareşal rütbesi...
İzmir’de yangın güvenliği konuşuldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TMMOB tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Katılımlı Yangın...
Foça'da Avrupa Şampiyonası heyecanı dorukta
Foça’da düzenlenen 2026 CEV U18 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası’nda grup ve eleme etabı...
İzmir’in nadir eserleri ilk kez gün yüzüne çıktı
İzmir Milli Kütüphane’nin yüzyılları aşan koleksiyonunda korunan nadir eserler ilk kez kapsamlı...
Buca’da Dünya Temizlik Günü’ne özel temizlik harekâtı
Buca Belediyesi, Dünya Temizlik Günü kapsamında Fırat Mahallesi’nde gönüllüler ve mahalle...