BIST 100 13.284,42 %1,67 Altın 6.865,89 ₺/gr %0,94 Bitcoin $81.262 %0,47 Dolar 48,79 ₺ %0,08 Euro 56,11 ₺ %0,08 Sterlin 65,43 ₺ %0,11 Gümüş 103,93 ₺/gr %1,69 Ethereum $2.632,41 %0,80 İsviçre Frangı 59,37 ₺ %0,40 Kanada Doları 34,90 ₺ %0,15 Avustralya Doları 34,76 ₺ %0,25 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,99 ₺ %0,23 BAE Dirhemi 13,28 ₺ %0,08 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,50 Çin Yuanı 7,29 ₺ %0,21
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa BELEDİYE Estonya ile İzmir arasında dijital dönüşüm ve iş birliği ...

Estonya ile İzmir arasında dijital dönüşüm ve iş birliği köprüsü

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Estonya’nın Ankara Büyükelçisi Väino Reinart ve Estonya’nın İzmir Fahri Konsolosu Daniel Lochner’u ağırladı.

0Yorumlar
Estonya ile İzmir arasında dijital dönüşüm ve iş birliği köprüsü

 Görüşmede dijitalleşme, akıllı şehirler, yeşil dönüşüm ve iki ülke arasında geliştirilebilecek ekonomik ve akademik iş birlikleri ele alındı.

Estonya’nın Ankara Büyükelçisi Väino Reinart, İzmir Fahri Konsolosu Daniel Lochner ve Müsteşar/Misyon Şefi Yardımcısı Tiia Treier İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı ziyaret etti. Fahri Konsolos Lochner’in göreve başlaması dolayısıyla yapılan  görüşmede İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve ESHOT Genel Müdürü Övünç Özgen ile belediye bürokratları da yer aldı. Daha önce 2012-2013 yıllarında da İzmir’e geldiğini belirten Büyükelçi Reinart, Başkanlık makamına ilk ziyaretini gerçekleştirdiğini söyledi. İzmir’de fahri konsolosluk açılmasının iki taraf arasındaki ilişkileri daha yakın ve doğrudan geliştireceğini ifade eden Reinart, İzmir’in güçlü ekonomik potansiyeline dikkat çekti.

Tugay’dan iş birliği vurgusu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir’de fahri konsolosluk açılmasının iki ülke arasındaki ilişkilerin daha yakın ve güçlü ilerlemesine katkı sağlayacağını söyledi. Estonya’nın özellikle dijitalleşme ve bilişim teknolojileri alanındaki başarılı çalışmalarını takdir ettiklerini belirten Tugay, bu temasların bir parçası olmaktan memnuniyet duyacaklarını ifade etti. İş dünyasının yanı sıra belediyeler ve üniversiteler arasında da iş birliği ve karşılıklı eşleşmelerin geliştirilebileceğini dile getiren Başkan Tugay, Estonya ile daha yakın ilişkiler kurulması için İzmir adına her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını bildirdi.

“Türkiye dahil birçok ülkeye bilişim çözümleri sunuyoruz”

Estonya’nın Ankara Büyükelçisi Väino Reinart, özellikle yeşil dönüşüm, dijital dönüşüm ve akıllı şehirler alanlarında çalışmalar yürüttüklerini, Estonya ile Türkiye arasındaki iş fırsatlarını geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Estonya’nın bilişim teknolojilerinde güçlü bir merkez olduğunu vurgulayan Reinart, Türkiye dahil dünyanın birçok ülkesine bilişim çözümleri sunduklarını belirterek, gelecekte iş delegasyonlarıyla İzmir’i ziyaret etmek istediklerini de vurguladı. İki tarafın da birbirinden öğreneceği çok şey olduğunu dile getiren Büyükelçi Reinart, sağlık turizminde Türkiye’nin önemli bir başarı yakaladığını ve müşteri memnuniyetinin yüksek seviyede olduğunu ifade etti.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

BELEDİYE Haberleri

Tümü

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden Gaziler Günü’ne Özel...

Manisa Büyükşehir Belediyesi, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gazi ve şehit aileleri onuruna...

11 saat önce

Avrupa Hareketlilik Haftası’nda Sinema Gecesi Beğeni Topladı

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında...

11 saat önce

Sardes’te Tarih ve Müzik Buluşuyor: Goran Bregović...

Manisa Büyükşehir Belediyesi, binlerce yıllık geçmişiyle Lidya uygarlığının başkenti olan ve...

11 saat önce

Denizli, İsmet İnönü ve Musalla’da kış hazırlıklarını...

Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, başkan yardımcıları, ilgili birim müdürleri ve mahalle...

11 saat önce

Menemen Çömlek Festivaline muhteşem açılış!

Menemen Belediyesi tarafından 5’inci kez düzenlenen Uluslararası Menemen Çömlek Festivali,...

11 saat önce

Efes Selçuk’ta 19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Sakarya Meydan Muharebesi’nin ardından gazilik ünvanı ve mareşallik...

11 saat önce

Bornova'da 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı

Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 19 Eylül Gaziler Günü programında, kahraman gazilere...

11 saat önce

Karşıyaka kahraman gaziler için yürüyecek

Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik ünvanı ile mareşal rütbesi...

11 saat önce

İzmir’de yangın güvenliği konuşuldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TMMOB tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Katılımlı Yangın...

11 saat önce

Foça'da Avrupa Şampiyonası heyecanı dorukta

Foça’da düzenlenen 2026 CEV U18 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası’nda grup ve eleme etabı...

11 saat önce

İzmir’in nadir eserleri ilk kez gün yüzüne çıktı

İzmir Milli Kütüphane’nin yüzyılları aşan koleksiyonunda korunan nadir eserler ilk kez kapsamlı...

11 saat önce

Buca’da Dünya Temizlik Günü’ne özel temizlik harekâtı

Buca Belediyesi, Dünya Temizlik Günü kapsamında Fırat Mahallesi’nde gönüllüler ve mahalle...

11 saat önce