BIST 100 11.023,55 %0,56 Altın 6.321,98 ₺/gr %0,28 Bitcoin $77.590 %0,67 Dolar 50,00 ₺ %0,05 Euro 56,02 ₺ %0,06 Sterlin 67,15 ₺ %0,11 Gümüş 79,98 ₺/gr %1,43 Ethereum $2.294,57 %1,66 İsviçre Frangı 60,94 ₺ %0,26 Kanada Doları 35,74 ₺ %0,05 Avustralya Doları 34,86 ₺ %0,32 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,32 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 13,61 ₺ %0,05 Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,51 Çin Yuanı 7,50 ₺ %0,28
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa BELEDİYE Evdeki atıklar toprağa can oluyor

Evdeki atıklar toprağa can oluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı kompost seferberliğiyle mutfak atıkları yeniden toprağa kazandırılıyor. Dünya Çevre Günü etkinliğinde 7’den 70’e İzmirliler bokaşi yöntemiyle organik atıkları dönüştürmeyi uygulamalı öğrendi.

0Yorumlar
Evdeki atıklar toprağa can oluyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın sürdürülebilir atık yönetimi vizyonuyla hayata geçirilen “Dönüşüme Evde Başla” projesi kapsamındaki bokaşi (bokashi) kompost uygulaması, farklı etkinliklerle İzmirlilere anlatılarak farkındalık oluşturuluyor.  İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kompost Üretimi ve Geri Kazanım Şube Müdürlüğü tarafından, Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında “Dönüşüme Evde Başla: Kompost, Tarım ve Gelecek” temalı etkinlik düzenlendi. İzmirlilerin dönüşüm sürecine yaşamın her alanında dahil olmaları için hayata geçirilen etkinliklerde 7’den 70’e her kuşağa uygulamalı eğitimler verildi.

Evlerdeki organik hazine

Karşıyaka Bostanlı Pazar Yeri’nde düzenlenen etkinlikte Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Bülent Üngür, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ev tipi kompost çalışmaları, organik pazar atıklarının geri kazanımına yönelik uygulamalar ve planlanan kompost tesisi hakkında bilgi verdi. Etkinlik kapsamında ziraat mühendisi Aylin Işık moderatörlüğünde panel gerçekleştirildi. İzmir Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Dr. Nurdan Zincircioğlu, ziraat mühendisi Mehmet Pakkaner ve gönüllü katılımcı Ayşe Özer konuşmacı olarak evlerdeki organik hazinelere ve dönüşüme dikkat çekti. Organik atıkların geri kazanımı, kompost uygulamaları ve sürdürülebilir atık yönetimine yönelik çalışmalar anlatıldı. Kompost uygulamalarının toprak verimliliğinin artırılması, su tutma kapasitesinin geliştirilmesi ve sürdürülebilir tarımsal üretimin desteklenmesindeki önemi aktarıldı.

Çocuklara uygulamalı kompost eğitimi

Etkinlik kapsamında çocuklara yönelik kompost atölyeleri ve bitki dikim çalışmaları da yapıldı. Minikler, organik atıkların toplanmasından kompostun toprağa dönüşmesine kadar tüm süreci uygulamalı olarak deneyimledi.

Toprakla buluşturuldu

Pazar yerinin peyzaj alanında, fermantasyon sürecini tamamlayan bokaşi kompostunun temsili uygulaması gerçekleştirildi. Bu çalışma ile organik atıkların yeniden toprağa kazandırılması ve kentsel yeşil alanların iyileştirilmesine katkı sağlanması hedeflendi.Etkinlik boyunca katılımcılara, organik atıkların kaynağında ayrıştırılmasının çevresel ve tarımsal faydaları da anlatıldı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

BELEDİYE Haberleri

Tümü

Karşıyaka’da kadın yükümlüler için filografi ve dikiş kursu

Karşıyaka’da denetimli serbestlik kapsamındaki kadınlar için açılan filografi ve dikiş...

11 saat önce

Karşıyaka’da temizlik ve mali disiplin açıklaması

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, temizlik hizmetlerindeki aksaklıkların 15 Kasım...

12 saat önce

Gaziemir meclisinde 104 bin TL maaş ve mobbing iddiaları

Gaziemir Belediye Meclisi’nde MHP’li Selahattin Şahin, personel uygulamaları ve 104 bin TL’ye...

13 saat önce

Orhanlı Erkence Zeytin Festivali üreticileri buluşturdu

Seferihisar’da düzenlenen 3. Orhanlı Köyü Erkence Zeytin Festivali, halk oyunları, yöresel ürün...

13 saat önce

Konak’ta vergi ödeme kolaylığı

Konak Belediyesi, kasım ayı vergi ödeme dönemi kapsamında vatandaşların işlemlerini sıra...

15 saat önce

Üç çeşit yemek 50 TL’den sunulacak

Ayvalık Belediyesi tarafından öğrencilerin uygun fiyatlarla sağlıklı ve doyurucu yemeklere...

15 saat önce

Buca’da halk sağlığını hiçe sayan işletmeye geçit verilmedi

Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Şirinyer’deki bir şarküteride son tüketim tarihi...

15 saat önce

Yeşil Bodrum mandalini Amerika pazarına açıldı

Coğrafi işaretli yeşil Bodrum mandalini, ilk kez Miami'deki Türk içecek firmasına donuk zincirle...

15 saat önce

Bornovalı minikler geleceğe kök salıyor

Bornova Belediyesi, çocukların gelişimini desteklemek ve onlara erken yaşta çevre bilinci...

16 saat önce

Büyükşehir’den çiftçiye 30 bin zeytin kasası desteği

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir zeytini ve zeytinyağının üretimden hasada kadar her aşamada...

16 saat önce

İzmir trafiğine iki yeni nefes

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Harmandalı ile Karşıyaka-Çiğli hattında trafik yoğunluğunu...

16 saat önce

İzmirli belediye memurlarının sendikasında seçim günü

Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube, 3 Kasım’da genel kurul yapacak. Saat 10.00’da başlayacak seçimde...

1 gün önce