BIST 100 13.284,42 %1,67 Altın 6.865,89 ₺/gr %0,94 Bitcoin $81.322 %0,17 Dolar 48,79 ₺ %0,08 Euro 56,11 ₺ %0,08 Sterlin 65,43 ₺ %0,11 Gümüş 103,93 ₺/gr %1,69 Ethereum $2.634,63 %0,13 İsviçre Frangı 59,37 ₺ %0,40 Kanada Doları 34,90 ₺ %0,15 Avustralya Doları 34,76 ₺ %0,25 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,99 ₺ %0,23 BAE Dirhemi 13,28 ₺ %0,08 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,50 Çin Yuanı 7,29 ₺ %0,21
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa BELEDİYE Güzelbahçe Belediyesi’nden Dayanışma Örneği

Güzelbahçe Belediyesi’nden Dayanışma Örneği

Güzelbahçe Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışını güçlendiren projelerden biri olan ‘Dayanışma Mutfağı’yla ilçede ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olmaya devam ediyor.

0Yorumlar
Güzelbahçe Belediyesi’nden Dayanışma Örneği

Onur Günay Eğitim Kampüsü bünyesinde hizmet veren Dayanışma Mutfağı, günlük 450-500 kişiye yemek çıkartıyor. Yoksul ve ihtiyaç sahibi hemşehrilerin yanı sıra 60 yaş üstü, evinde yalnız yaşayan ve yemek yapma imkânı bulunmayan vatandaşlara her gün öğle yemeği ulaştırıyor.

Toplumsal dayanışma duygusunu büyütmek ve kimsenin evinde tencere kaynamadığını hissettirmemek amacıyla kurulan mutfakta, günlük olarak titizlikle hazırlanan sıcak yemekler görevli ekipler tarafından adreslere teslim ediliyor. Güzelbahçe’de yaşayan ihtiyaç sahiplerine destek olmak için oluşturulan bu sistem, vatandaşların temel beslenme ihtiyacını karşılamayı sürdürüyor.

“Birlikte güçlüyüz, birbirimize emanetiz”

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, dayanışma mutfağı projesinin ilçede sosyal dayanışma kültürünü pekiştirdiğini vurgulayarak şunları söyledi: “Bizim için en büyük sorumluluk, ilçemizde kimsenin yalnız ve çaresiz hissetmemesidir. Evinde yemek yapacak imkânı olmayan yaşlılarımızın sofrasına her gün sıcak bir yemek bırakmaya devam ediyoruz. Güzelbahçe’de kimse yalnız değildir; biz büyük bir aileyiz. Dayanışmayı büyütmeye, komşuluk ruhunu yaşatmaya kararlıyız. Burada üç çeşit yemek çıkıyor. Her gün mutlaka makarna veya pilav, etli bir yemek, çorbasını, tatlısını ihtiyaç sahibi olan ailelere yetiştiriyoruz. Ve bu konuda da çok büyük bir memnuniyet var. Biz bu projemizi küçültmeyeceğiz, azaltmayacağız, çoğaltacağız, daha da bu işi büyüteceğiz. Bizim burada çıkartmış olduğumuz bu yemekle dört kişilik bir ailenin bütçesine devletin vermiş olduğu bir asgari ücret kadar destek oluyoruz. Burada Anaokulumuz var oraya da dayanışma mutfağımızdan yemeklerimizi çıkartıyoruz. Etüt merkezine gelen öğrencilerimiz burada yemeklerini ücretsiz yiyip derslerine katılıyorlar. Dayanışma mutfağımız, ihtiyaç sahibi her Güzelbahçelinin aşevi, ihtiyacı olan zengin fakir bakmadan buradan faydalanacağı bir yer. Biz Güzelbahçeliler için varız, onlar ne kadar mutluylsa bizler o kadar mutluyuz huzurluyuz” dedi.

Proje kapsamında isteyen vatandaşlar da bağış ve destekleriyle bu dayanışma zincirine katkıda bulunabiliyor. Güzelbahçe Belediyesi, “herkes için eşit hizmet” anlayışıyla sosyal projelerini genişletmeye devam ederken, Dayanışma Mutfağı ilçede büyük takdir topluyor.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

BELEDİYE Haberleri

Tümü

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden Gaziler Günü’ne Özel...

Manisa Büyükşehir Belediyesi, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gazi ve şehit aileleri onuruna...

10 saat önce

Avrupa Hareketlilik Haftası’nda Sinema Gecesi Beğeni Topladı

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında...

10 saat önce

Sardes’te Tarih ve Müzik Buluşuyor: Goran Bregović...

Manisa Büyükşehir Belediyesi, binlerce yıllık geçmişiyle Lidya uygarlığının başkenti olan ve...

10 saat önce

Denizli, İsmet İnönü ve Musalla’da kış hazırlıklarını...

Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, başkan yardımcıları, ilgili birim müdürleri ve mahalle...

10 saat önce

Menemen Çömlek Festivaline muhteşem açılış!

Menemen Belediyesi tarafından 5’inci kez düzenlenen Uluslararası Menemen Çömlek Festivali,...

10 saat önce

Efes Selçuk’ta 19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Sakarya Meydan Muharebesi’nin ardından gazilik ünvanı ve mareşallik...

10 saat önce

Bornova'da 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı

Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 19 Eylül Gaziler Günü programında, kahraman gazilere...

10 saat önce

Karşıyaka kahraman gaziler için yürüyecek

Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik ünvanı ile mareşal rütbesi...

10 saat önce

İzmir’de yangın güvenliği konuşuldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TMMOB tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Katılımlı Yangın...

10 saat önce

Foça'da Avrupa Şampiyonası heyecanı dorukta

Foça’da düzenlenen 2026 CEV U18 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası’nda grup ve eleme etabı...

10 saat önce

İzmir’in nadir eserleri ilk kez gün yüzüne çıktı

İzmir Milli Kütüphane’nin yüzyılları aşan koleksiyonunda korunan nadir eserler ilk kez kapsamlı...

10 saat önce

Buca’da Dünya Temizlik Günü’ne özel temizlik harekâtı

Buca Belediyesi, Dünya Temizlik Günü kapsamında Fırat Mahallesi’nde gönüllüler ve mahalle...

10 saat önce