Güzelbahçe’ye Engelsiz Yaşam Merkezi Geliyor
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, üzerinde hassasiyetle durduğu projelerden biri olan ‘Engelsiz Yaşam Merkezi’nin protokolü imzalandı. Başkan Günay, “Verdiğimiz her sözü yerine getiriyoruz. Güzelbahçe’yi Engelli dostu bir kent yapacağız” dedi.
Güzelbahçe Belediyesi, Engelsiz Yaşam Merkezi için ilk adımı atıyor. Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde bulunan 2 bin metrekareye yakın alanda Engelli bireylerin güzel zaman geçirebileceği, sosyalleşebilecekleri bir merkez yapılacak.
‘Güzelbahçe her yönden farkını ortaya koyacak’
Engelli vatandaşların ve ailelerinin sosyal hayata katılımlarını artırmak adına seçim öncesinde vaat ettiği Engelsiz Yaşam Merkezi projesini hayata geçireceklerine söyleyen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, “ Bir projeyi daha hayata geçiriyoruz. Biz bu projemizi yine bir hayırseverimizin destekleriyle yapacağız. İnşaat sektöründe isminden söz ettiren Cemer İnşaat bu projemizi üstlendi.
Bu önemli projede bizlere destek oldukları için Cemer İnşaat sahibi Mustafa Eroğlu’na teşekkür ediyorum. Bu merkezimize babası Murat Eroğlu’nun ismini vereceğiz. Oğlu İnşaat Mühendisi Murat Batuğhan Eroğlu’da bu projede şantiye şefliğini üstlenecek. Projeyi mimar Tuğçe Doğan çizecek. Kendilerine çok çok teşekkür ediyorum. Baba ve oğlu bu noktada çok kıymetli ve önemli bir katkı koyuyor.Güzelbahçe Belediyesi Murat Eroğlu Engelli Merkezi olarak protokolümüzü imzaladık. Güzelbahçe Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla önemli bir projeyi daha hayata geçiriyor. Engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak ve toplumsal hayata aktif katılımlarını sağlamak amacıyla hayata geçirilecek projemizde Güzelbahçe’de yaşayan herkesin eşit şartlarda hayatını sürdürebilmesi için çalışıyoruz. Murat Eroğlu Engelsiz Yaşam Merkezi, engelli vatandaşlarımızın sosyal, kültürel ve eğitsel ihtiyaçlarını karşılayacak bir merkez olacak.
Burada rehabilitasyon, eğitim, atölye çalışmaları ve sosyal etkinlikler düzenlenecek. Engelli bireyler ve aileleri için büyük bir destek noktası olacak olan Engelsiz Yaşam Merkezi, modern ve erişilebilir mimarisiyle dikkat çekecek. 0-6 yaş grupları için oyun odaları ve diğer yaş grupları için sanatsal aktivitelere (resim, müzik, seramik, tiyatro vb.) yönelik atölyeler, atölyelerde yapılan çalışmaların sergilenebileceği ve dramaların sunulacağı çok amaçlı salon, bahçede çocuklar için özel oyuncaklarla tasarlanacak oyun alanı bulunacak. Diğer yaş gruplar için açık spor alanları yapılacak. 2 kattan oluşan Engelsiz Yaşam Merkezimiz engelli vatandaşların kolay ve rahat ulaşabilecekleri bir mimariye sahip olacak. Engelli vatandaşlarımızın bağımsız yaşam becerisine destek sağlayacak olan merkezde, seminer, tiyatro, konferans gibi toplu etkinliklerin yapılabilecekler. Kısa süre içerisinde temelini atacağımız Engelsiz Yaşam Merkezi’mizin şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum ” ifadelerini kullandı.Güzelbahçe Belediyesi, Murat Eroğlu Engelsiz Yaşam Merkezi Belediye Meclisi’nde kabul edildikten sonra temelleri atılıp, 3 Aralık Dünya Engelliler gününde açılışı gerçekleştirmeyi planlıyor.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Güzelbahçe’de Ahilik Haftası’na Özel Esnaf Buluşması
Güzelbahçe Belediye Başkan Vekili Ayşe Akın ve Güzelbahçe Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı...
Efes Selçuk’ta Engelsiz Çocukların Kulaçları Geleceğe...
Efes Selçuk Belediyesi’nin katkılarıyla, Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim alan çocuklar için...
Konak’ın ‘Engelsiz Servis’i yüzleri güldürmeye devam ediyor
Konak Belediyesi’nin engelleri kaldıran hizmeti Engelsiz Servis’in hayatını kolaylaştırdığı...
BELEDİYE Haberleri
TümüBüyükşehir’den Gördes Kıranköy’e Can Suyu Olacak Gölet
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Gördes ilçesine bağlı Kıranköy Mahallesi’nde tarımsal sulamaya...
“Kimse Yatağa Aç Girmeyecek” Demişti: Başkan Demir Aşevi...
Torbalı’da Aşevinden Sofralara Her Gün Sıcak Yemek
Türkiye şampiyonları Menemen’de yarışacak
Menemen Belediyesi 12. Geleneksel Rahvan At Yarışları için geri sayım başladı. Pazar günü...
Bornova Belediyesi Batı edebiyatının doğduğu yeri dünya...
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, efsanevi ozan Homeros’un yaşadığı kabul edilen mağaraları...
Menderes’te Sağlık Merkezi İçin Protokol İmzalandı
Menderes Belediye Başkan V. Asuman Şen, İzmir İl Sağlık Müdürü Doç Dr. Ayhan Kul ile Menderes’te...
Gaziemirli çocukların eşyaları GOKİP’te yeniden hayat buldu
Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği Giysi, Oyuncak, Kitap İkinci El Pazarı’nda (GOKİP) çocuklar,...
Konak’ta söz komşuların: Başkan Mutlu, Mehmet Ali...
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, “Komşu Buluşmaları” kapsamında Mehmet Ali Akman...
Buca’da marketlere “sıfır atık” denetimi
Buca Belediyesi, ilçedeki atık yönetimini en üst seviyeye çıkarmak ve çevre bilincini artırmak...
Bornova’da çifte merdiven hamlesi
Bornova genelinde kentsel konforu ve yaşam kalitesini artırmak adına çalışmalarını aralıksız...
Balçova’da Mahalle Yaşam Alanları Kurslarla Renkleniyor
Balçova Belediyesi Mahalle Yaşam Alanlarında yeni dönem kursları başladı.
Başkan Tugay: Elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Bremen-İzmir Kardeş Şehir Derneği Başkanı...
Karbon ayak izini ulaşım tercihi belirliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı 2025-2050 Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem...