İstihdamın her alanında kadın gücü: Konaklı kadın CNC operatörleri geliyor
Konak Belediyesi ve Cevdet İnci Eğitim Vakfı iş birliğiyle CNC operatörlüğü alanında düzenlenen eğitime katılmaya hak kazanan Konaklı kadınlar, hem istihdama atılmaya hem de akıllarda ‘erkek mesleği’ olarak yer edinen CNC operatörlüğünde tabuları yıkmaya hazırlanıyor.
Konak Belediyesi ve Cevdet İnci Eğitim Vakfı işbirliğinde, ‘Hem İşte Hem Eğitimde Programı’ (HİHE) kapsamında düzenlenen ücretsiz CNC Operatörlüğü mesleki eğitim kursu başvuruları tamamlandı. Kadınlara yönelik olarak açılan başvurular sonucunda Konak’ta ikamet eden 18-30 yaş aralığındaki 14 kadın, eğitim almaya hak kazandı. Konak Belediyesi Toros Sosyal Tesisi içerisinde yer alan Konak İş Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilecek kadınlara yönelik istihdam yönlendirmeli kursa katılan genç kadınlar, programı tamamladıklarında CNC operatörlüğü alanında tam donanıma sahip olacak. 25 Ocak’ta ders başı yapacak CNC operatörlüğü kursiyerlerine mesleki eğitimin yanı sıra iş yaşamı ve sosyal beceri eğitimleri de ücretsiz olarak verilecek, istihdam yönlendirmesi yapılacak, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) belgesi için düzenlenen sınava da ücretsiz giriş imkanı tanınacak.
Mutlu: İstihdamın her alanında varız
Eğitime katılmaya hak kazanan CNC operatörü adayı kadınları kutlayan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, 14 Konaklı kadının çok önemli bir işi başardıklarının altını çizdi. Kadının istihdamın her alanında yer alabileceğini göstereceklerini ifade eden Başkan Mutlu, “Biz Konak’ta göreve gelirken, kadının sesinin daha gür çıktığı, daha güçlü olduğu bir kent hedeflemiştik. Bu hedefimize emin adımlarla yürüyoruz. Bu adımlardan biri de ne iş ne de eğitim hayatında yer alan genç kadınlara yönelik, İnci Vakfıyla birlikte düzenlediğimiz CNC operatörlüğü kursumuz. Kursumuzu, kadınların, istihdamın her alanında var olabileceğini de gösterecek olması nedeniyle çok önemsiyoruz. Eğitime katılmaya hak kazanan tüm kursiyerlerimizi kutluyorum. Kursu başarıyla tamamlayacaklarına, mesleki yeterlilik belgelerini alarak alanlarında iyi işler yapacaklarına inancım ve güvenim yüksek” diye konuştu.
12 hafta sürecek
25 Ocak’ta başlayacak olan CNC Operatörlüğü Mesleki Eğitim Kursu’nda eğitimler Konak İş Eğitim Merkezinde gerçekleştirilecek. 12 hafta boyunca sürecek kursta katılımcılar, CNC makinelerinin programlanması, çalıştırılması ve üretim süreçlerinde kullanımı alanlarında eğitim görecek. Ayrıca özgeçmiş hazırlama ve mülakat teknikleri, dijital okuryazarlık ve üretim süreçleri eğitimleri de kapsam dahilinde olacak. Eğitimler Milli Eğitim Bakanlığına bağlı uzman öğretmenler tarafından verilecek. Kursu bitirenler Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) belgesi sınavının ardından CNC operatörü olmaya hak kazanarak istihdama katılacak. Kursiyerlerin sınav ücretleri de program kapsamında karşılanacak.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
ABD'de yapay zeka için özel görev gücü kuruldu
ABD yönetimi, yapay zekanın risk ve fırsatlarını değerlendirmek ve federal hükümetin rolünü...
Bakan Kacır'dan İzmir'de dev yatırım mesajı: 1,2 trilyon...
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “İzmir’imizi; Türkiye Yüzyılı’nda üretimin,...
Konaklı kadınlar Temel Pastacılık Eğitimi’yle üretim ve...
Konaklı kadınların yoğun ilgi gösterdiği Temel Pastacılık Eğitimi’nde ikinci dönem devam...
BELEDİYE Haberleri
TümüGüzelbahçe’de Bülent Ecevit için anma töreni
Eski Başbakan Bülent Ecevit, vefatının 20. yıl dönümünde Güzelbahçe’de Rahşan ve Bülent Ecevit...
Ali Rıza Bodur için Karşıyaka’da anma töreni
Karşıyaka’da düzenlenen törende, eski CHP İzmir Milletvekili Ali Rıza Bodur birinci ölüm yıl...
Çiğli Belediye Başkanı Yıldız’dan eleştirilere yanıt
Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, kooperatif süreci, kamu zararı iddiaları ve Joymade...
Korkuteli Belediye Başkanı görevine bağımsız devam edecek
Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran, CHP'den istifa ettiğini ve görevini bağımsız olarak...
Konak Belediye Meclisi kasım ayının ilk toplantısını...
Konak Belediye Meclisi’nin kasım ayı toplantısında Alsancak ve Hatay’daki K planlarına yönelik...
Konak’ta örnek iş birliği: Genç makaslar İleri Yaş’a...
Konak Belediyesi İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi’ne konuk olan İzmir Konak Meslek Yüksekokulu...
Bornova’da içleri ısıtan dayanışma
Bornova Belediyesi, havaların soğumasıyla birlikte hafta içi her sabah metro istasyonlarında 2...
Besim Dutlulu’dan mal varlığı açıklaması
Besim Dutlulu, mal varlığına yönelik eleştirilere yanıt vererek birikimlerini eşiyle birlikte 20...
Buca’nın tarihi hamamında sanata yer var
Buca Belediyesi’nin tarihi Pembe Köşk’ün hamam bölümünü dönüştürerek kültür ve sanat yaşamına...
Başkan Eşki’den Serhat Sökmen’e anlamlı ziyaret
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, İzmir Barosu Başkanlığına seçilen eski mesai arkadaşı ve...
İzmir’de 250 mahallede sosyal destek taraması
İzmir Büyükşehir Belediyesi, metropol dışındaki 19 ilçenin 250 mahallesinde yürüttüğü saha...
Büyükşehir’in yeni hizmet binası için gece mesaisi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeniden inşa edeceği ana hizmet binasının zemin ve temel etüt...