İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden okullara hijyen seti desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, okullardaki temizlik sorununa çözüm bulmak amacıyla hijyen seti dağıtımlarına 2025-2026 eğitim öğretim yılında da devam ediyor. Okul aile birliklerinin talepleri doğrultusunda hijyen setleri ilkokul ve ortaokullara dağıtılmaya başlandı.
Okullardaki temizlik malzemesi sorunu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Eğitim Destekleri Şube Müdürlüğü’nün hijyen seti desteği ile çözüme kavuşuyor. 2025 yılında başlayan proje kapsamında ihtiyacı olan ilkokul ve ortaokullara 9 ay boyunca 10 litre çamaşır suyu, 10 litre yüzey temizleyici, 10 litre sıvı sabun ve 72’li tuvalet kağıdı dağıtan İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 2025-2026 eğitim öğretim yılı öncesi yeniden harekete geçti. Okul aile birliklerinin https://bizvariz.izmir.bel.tr/ adresi üzerinden yaptığı talep doğrultusunda ihtiyaç tespiti yapan ekipler, belirlenen okullara dağıtım yapmaya başladı. Öğrencilerin hijyenik bir ortamda eğitim almasını amaçlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, eğitim öğretim dönemi boyunca 600 okula ulaşmayı hedefliyor.
“Bize çok çalışmak yakışır”
Proje hakkında bilgi veren Eğitim Destekleri Şube Müdürü Mustafa Apaydın, “Hem eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak hem de öğrencilerimizin daha güvenli ortamlarda ders işlemesini sağlamak amacıyla 2025 yılında hijyen seti dağıtımı projesini başlattık. 2025 yılında okul aile birlikleri tarafından bize iletilen talebe istinaden hijyen paketleri 9 ay boyunca dağıtıldı. Bu yıl projeyi genişleterek devam ettirmeye gayret ediyoruz. Okul aile birliklerinin taleplerini alıyoruz. 2025-2026 eğitim öğretim dönemi için internet üzerinden başvuru yapılıyor. Başvuruları inceliyoruz ve ihtiyacı olan okullara paketleri ulaştırıyoruz. Bu yılki 600 okul hedefimiz için çalışıyoruz. Çocukların daha iyi şartlarda eğitim görmesi, hijyenik ortamlara ulaşabilmesi için çalışmaya devam ediyoruz. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için çocuklarımızın yanında durmaya devam edeceğiz. Başkanımız Cemil Tugay’ın da dediği gibi, bize çok çalışmak yakışır” dedi.
Başkan Tugay’a teşekkür ve davet
Konak’ta bulunan Yıldırım Kemal Bey İlkokulu Aile Birliği Başkanı Adnan Şahin, “Okulumuzun velileri, dar gelirli aile profiline sahip. Okulumuz ihtiyaçlı bir okul. Öğrencilerin sağlıklı bir ortamda ders işlemeleri adına İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden temizlik paketi talebinde bulunduk. Geçen yıl da hem temizlik paketi hem de beslenme paketi desteği verilmişti. Çocuklarımızın yüzündeki tebessümü görmeliydiniz. Çok sevindiler. Hijyen seti desteği ile öğrenciler ve öğretmenlerin sağlıklı bir ortamda ders işlemelerine vesile olduklarından dolayı başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Cemil Tugay’a ve İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratlarına, bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Başvurumuzun yeniden kabul edilmesi ve desteğin bu yıl da devam etmesi memnuniyet verdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Cemil Tugay’ı, öğrencilerimiz ve velilerimizle buluşması adına okulumuza davet ediyoruz” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Büyükşehir’den okullara hijyen desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2026-2027 eğitim öğretim yılında da Okul Hijyen Seti Projesi’ni...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden okullara 37 milyon...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, çocukların spor olanaklarına eşit erişimini desteklemek amacıyla...
Karabağlar Belediyesi’nden okullara yeni dönem desteği
Karabağlar Belediyesi, daha önce olduğu gibi 2026-2027 eğitim öğretim dönemi öncesinde de...
BELEDİYE Haberleri
TümüKarşıyaka’da kadın yükümlüler için filografi ve dikiş kursu
Karşıyaka’da denetimli serbestlik kapsamındaki kadınlar için açılan filografi ve dikiş...
Karşıyaka’da temizlik ve mali disiplin açıklaması
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, temizlik hizmetlerindeki aksaklıkların 15 Kasım...
Gaziemir meclisinde 104 bin TL maaş ve mobbing iddiaları
Gaziemir Belediye Meclisi’nde MHP’li Selahattin Şahin, personel uygulamaları ve 104 bin TL’ye...
Orhanlı Erkence Zeytin Festivali üreticileri buluşturdu
Seferihisar’da düzenlenen 3. Orhanlı Köyü Erkence Zeytin Festivali, halk oyunları, yöresel ürün...
Konak’ta vergi ödeme kolaylığı
Konak Belediyesi, kasım ayı vergi ödeme dönemi kapsamında vatandaşların işlemlerini sıra...
Üç çeşit yemek 50 TL’den sunulacak
Ayvalık Belediyesi tarafından öğrencilerin uygun fiyatlarla sağlıklı ve doyurucu yemeklere...
Buca’da halk sağlığını hiçe sayan işletmeye geçit verilmedi
Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Şirinyer’deki bir şarküteride son tüketim tarihi...
Yeşil Bodrum mandalini Amerika pazarına açıldı
Coğrafi işaretli yeşil Bodrum mandalini, ilk kez Miami'deki Türk içecek firmasına donuk zincirle...
Bornovalı minikler geleceğe kök salıyor
Bornova Belediyesi, çocukların gelişimini desteklemek ve onlara erken yaşta çevre bilinci...
Büyükşehir’den çiftçiye 30 bin zeytin kasası desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir zeytini ve zeytinyağının üretimden hasada kadar her aşamada...
İzmir trafiğine iki yeni nefes
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Harmandalı ile Karşıyaka-Çiğli hattında trafik yoğunluğunu...
İzmirli belediye memurlarının sendikasında seçim günü
Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube, 3 Kasım’da genel kurul yapacak. Saat 10.00’da başlayacak seçimde...