İzmir’de öğrencilerin yanında Büyükşehir var
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki 6 noktada üniversite öğrencilerine ücretsiz yemek dağıtımını sürdürüyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesindeki aşevinin ürettiği sağlıklı, lezzetli ve hijyenik yemekler günde 3 bin kişiye ulaşıyor. İzmir’de üniversitede okuyan ve hizmetten faydalanan öğrenciler uygulamadan mutlu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üniversite öğrencilerine sunduğu ücretsiz sıcak yemek uygulaması devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki aşevinde üretilen sağlıklı ve lezzetli yemekler, Ege Üniversitesi içi metro durağı, Katip Çelebi Üniversite içi kız yurdu yakını, Bakırçay Üniversitesi içi, Demokrasi Üniversitesi önü, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İ.Y.T.E.) içi kütüphane önü, Dokuz Eylül Üniversitesi Tarık Akan Gençlik Merkezi önünde bulunan 6 noktadan üniversite öğrencilerine ulaştırılıyor.
Sağlıklı, hijyenik yemekler
İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Aşevleri Şube Müdürlüğü’nde gıda mühendisi olarak görev yapan Melisa Mete, “Kentimizde bulunan 6 devlet üniversitesinde hafta içi günlük ortalama 3 bin kişilik sıcak yemek dağıtıyoruz. Günümüz olumsuz ekonomik şartlarında üniversite öğrencilerinin bir öğününü karşılayarak bütçelerine destek sağlamayı amaçlıyoruz. Şehir dışından evlatlarını eğitim alması için gönderen ailelerin de olumlu dönüşleri bizi çok mutlu ediyor” dedi.Ülkemizde özellikle son dönemde fiyatların artmasıyla gıda üretiminde tağşiş konusunun gündeme geldiğini belirten Mete, “Bu yüzden Büyükşehir Belediyesi’nin aşevinde sağlıklı hijyenik koşullarda üretilen besin değeri yüksek ürünleri öğrencilerle buluşturuyoruz. Günlük taze ürün üretiyoruz Sürekli denetim ve kontrol yapıyoruz” diye konuştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla yaptığı projelerin vatandaşlar için çok kıymetli olduğunu belirten Mete, “Başkanımız Dr. Cemil Tugay da bu konuda çok hassas. Öğrenciler için çalışmalarımız devam edecek” dedi.
Öğrencilerin yüzleri gülüyor
Öğrenciler projeden dolayı mutlu. Samet Güvenç, ücretsiz yemek uygulamasının günümüz koşullarında çok doğru bir çalışma olduğunu belirterek “Öğrenciler olarak zor dönemlerden geçiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim. Sağ olsunlar, var olsunlar” dedi.Öğrenci Melis Boz ise iyi hizmet vurgusu yaparak “Tertemiz hazırlanmış yemekler yiyoruz. Dışarıda yüksek fiyatlar varken ücretsiz yemeğe erişmek bizim için güzel oluyor. Sık sık geliyoruz” diye konuştu. Hizmetten yararlanan Yunus Arpacıoğlu da, “Haftanın beş günü buradayız. Gayet memnunuz. Yemekler de iyi” dedi.Öğrenci Ebrar Sedefoğlu, dışarıda yemeğin çok pahalı olduğunu söylerken, hizmetin devam etmesini istediğini belirten Arda Karaburun, “Ekonomik açıdan bizim için çok iyi oluyor. Çünkü yemek gerçekten çok pahalı. Bir öğün de olsa kendimizi kurtarıyoruz” ifadelerini kullandı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Efes Selçuk Belediyesi’nden Sınav Yolundaki Öğrencilere...
Efes Selçuk Belediyesi, TYT, AYT ve LGS’ye hazırlanan öğrencilerin sınav sürecine katkı sağlamak...
Başkan Tugay’dan Kirazlı çocuklara karne hediyesi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Kiraz’daki Örencik Zeybekler Ortaokulu’nu...
İzmirli gençlere ücretsiz kıyafet desteği
Yaşamın her alanında fırsat eşitliği ilkesiyle hareket eden İzmir Büyükşehir Belediyesi,...
BELEDİYE Haberleri
TümüKonak’a yeni nefes alanı: 6 bin metrekarelik park hizmete...
Konak Belediyesi, Yenişehir Mahallesi’nde yapımını tamamladığı 6 bin metrekarelik parkı...
TeosFest 2026, "yarın 2027 için başlıyoruz" mesajıyla...
Seferihisar Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Kültürel ve Ekolojik Hayatı Koruma Derneği...
Karşıyaka’nın patileri, yeni yuvalarına kavuşmayı bekliyor
Karşıyaka Belediyesi tarafından kente kazandırılan Bakioğlu Can Dostlarımız Yaşam Merkezi ve...
Karabağlar ’da zabıta memurları yemin ederek görevlerine...
Karabağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde aday memur olarak görev yapan zabıta memurları için...
Spor okullarında voleybola yoğun ilgi
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaz spor okullarında voleybol eğitimi alan çocuklar, hem...
Tarihi çarşının nasırlı elleri mirasın son bekçileri
Türkiye'nin en önemli ticaret merkezlerinden Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda bıçakçılıktan sıcak...
Bornova’ya 7 dönümlük cennet bahçesi
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Bornova Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün...
Buca Metrosu’nda dev adım
İzmir tarihinin en büyük yatırımında çalışmalar hız kesmiyor.
Urla Belediyesi’nden ücretsiz üniversite tercih danışmanlığı
Urla Belediyesi, Urla Gençlik Eğitim Merkezi çatısı altında üniversite tercih döneminde...
Karşıyaka Çarşısı’nda araç denetimleri sürüyor
Kent düzenini sağlamak ve toplum huzurunu güvence altına almak için çalışan Karşıyaka...
Saadet Mirci Semt Merkezi hayata yeniden açılan kapısı oldu
Konak Belediyesi Enver Şükrü Aytulun Saadet Mirci Semt Merkezi’nde hayata tutunan, yaşama...
Çandarlı’nın geleceğine imza: Cumhuriyet Meydanı coşkulu...
Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı’ya kazandırılan Cumhuriyet Meydanı, binlerce vatandaşın...