İzmir Depreminin Mucizesi Ayda ile Evlatlarını Kaybeden Anne Çocuklara Depremi Anlattı
Bayraklı Belediyesi, 1–7 Mart Deprem Haftası kapsamında anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı.
30 Ekim 2020 İzmir depreminde Rıza Bey Apartmanı enkazından 91 saat sonra sağ çıkarılarak tüm Türkiye’ye umut olan Ayda Gezgin, Bayraklı Belediyesi tarafından adının verildiği Ayda Bebek Anaokulu’nda düzenlenen etkinlikte çocuklarla bir araya geldi.
Aynı apartmanda kayınvalidesinin evinde depremde iki kızı Vera ve Lena’nın yanı sıra eşinin yeğenleri Feda ve Diren ile kayınvalidesi Arife Yücel’i kaybeden okul öncesi öğretmeni Nilay Yücel ise çocuklar için kaleme aldığı “Vera & Lena Doğada Neler Oluyor?” adlı kitabı miniklere okuyarak deprem bilinci üzerine sohbet etti.Bayraklı’da düzenlenen etkinliğe Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, Ayda Gezgin babası Uğur Gezgin ile birlikte katılırken, İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan da buluşmada yer aldı. Duygusal anların yaşandığı etkinlikte çocuklara deprem gerçeği ve afet bilincinin küçük yaşta öğrenilmesinin önemi anlatıldı.
Aynı Enkazın İki Hikâyesi
30 Ekim 2020’de yıkılan Rıza Bey Apartmanı, İzmir depreminin en acı sembollerinden biri olarak hafızalara kazınmıştı. Aynı apartmanda yaşayan Ayda Gezgin, 91 saat sonra enkazdan sağ çıkarılarak büyük bir mucizeye imza atmış; öğretmen Nilay Yücel ise kızları Vera ve Lena başta olmak üzere yakınlarını kaybetmişti. Yıllar sonra aynı felaketin iki farklı hikâyesi, Bayraklı Belediyesi tarafından Ayda’nın adının verildiği anaokulunda bir araya geldi. Etkinlikte çocuklara deprem bilincinin küçük yaşta kazandırılmasının önemine dikkat çekildi.
Çocuklara Deprem Bilinci Anlatıldı
Okul öncesi öğretmeni Nilay Yücel, depremde kaybettiği kızlarının anısını yaşatmak amacıyla kaleme aldığı “Vera & Lena Doğada Neler Oluyor?” adlı kitabı çocuklara okudu. Aynı zamanda 22 öğrencisi bulunan bir okul öncesi öğretmeni olduğunu belirten Yücel, çocuklara depremi ve doğa olaylarını onların anlayabileceği bir dille anlattı. Etkinlikte ayrıca, Yücel’in kızları Vera ve Lena’nın fotoğraflarından yapay zekâ yardımıyla hazırlanan kısa bir video da çocuklara izletildi. Minik öğrencilerin dikkatle takip ettiği video, etkinliğe katılanlara duygu dolu anlar yaşattı.Deprem Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte Nilay Yücel, deprem gerçeğini çocukların yaşına uygun bir dil ve hikâye anlatımıyla aktararak miniklere afet bilinci kazandırdı.
Başkan Önal: “Acıyı Bilince Dönüştüren Bir Buluşma”
Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, etkinliğin deprem gerçeğini unutmamak ve çocuklara bilinç kazandırmak açısından önemli olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bugün burada çok anlamlı bir buluşmaya tanıklık ediyoruz. Nilay öğretmenin yaşadığı büyük acıyı çocuklarımıza deprem bilinci kazandıran bir hikâyeye dönüştürmesi hepimiz için çok kıymetli. Kaybettiği evlatlarının hatırasını yaşatırken aynı zamanda başka çocukların hayatına dokunması büyük bir sorumluluk ve örnek bir davranıştır. Bizler de Bayraklı Belediyesi olarak deprem gerçeğini asla unutmayacağız ve çocuklarımızın daha bilinçli bir toplumda büyümesi için çalışmaya devam edeceğiz”dedi.Deprem Haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte çocuklara deprem sırasında yapılması gerekenler anlatılırken, afet bilincinin küçük yaşta kazanılmasının önemine dikkat çekildi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Cihangir Ceyhan ve Burcu Özberk aynı dizide! Anne Yarısı...
NTC Medya’nın yeni dizisi Anne Yarısı’nın yayın tarihi belli oldu. İlk fragmanda Zeynep’in küçük...
Anne Destek Programı mezunları sertifikalarını Başkan...
Konak Belediyesi ile AÇEV iş birliğinde yürütülen Anne Destek Programı’nı tamamlayan 25 anne,...
Anne Hathaway 'Dünyanın En Güzel Kadını' ilan edildi
Oscar ödüllü yıldız Anne Hathaway, People dergisi tarafından 2026 yılının "Dünyanın En Güzel...
BELEDİYE Haberleri
TümüManisa Büyükşehir Belediyesi’nden Gaziler Günü’ne Özel...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gazi ve şehit aileleri onuruna...
Avrupa Hareketlilik Haftası’nda Sinema Gecesi Beğeni Topladı
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında...
Sardes’te Tarih ve Müzik Buluşuyor: Goran Bregović...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, binlerce yıllık geçmişiyle Lidya uygarlığının başkenti olan ve...
Denizli, İsmet İnönü ve Musalla’da kış hazırlıklarını...
Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, başkan yardımcıları, ilgili birim müdürleri ve mahalle...
Menemen Çömlek Festivaline muhteşem açılış!
Menemen Belediyesi tarafından 5’inci kez düzenlenen Uluslararası Menemen Çömlek Festivali,...
Efes Selçuk’ta 19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Sakarya Meydan Muharebesi’nin ardından gazilik ünvanı ve mareşallik...
Bornova'da 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı
Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 19 Eylül Gaziler Günü programında, kahraman gazilere...
Karşıyaka kahraman gaziler için yürüyecek
Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik ünvanı ile mareşal rütbesi...
İzmir’de yangın güvenliği konuşuldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TMMOB tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Katılımlı Yangın...
Foça'da Avrupa Şampiyonası heyecanı dorukta
Foça’da düzenlenen 2026 CEV U18 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası’nda grup ve eleme etabı...
İzmir’in nadir eserleri ilk kez gün yüzüne çıktı
İzmir Milli Kütüphane’nin yüzyılları aşan koleksiyonunda korunan nadir eserler ilk kez kapsamlı...
Buca’da Dünya Temizlik Günü’ne özel temizlik harekâtı
Buca Belediyesi, Dünya Temizlik Günü kapsamında Fırat Mahallesi’nde gönüllüler ve mahalle...