İzmir Enternasyonal Fuarı’na hafta sonu ziyaretçi yağdı
İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), 94’üncü buluşmasında ziyaretçi akınına uğruyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından düzenlenen fuar, hem 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda hem de pazar günü, yaklaşık 200 bin ziyaretçiyi ağırladı. Kapılarda uzun kuyruklar oluşturan ziyaretçiler; konserler, sergiler ve birbirinden farklı etkinliklerle dolu bir hafta sonu geçirdi.
94. İzmir Enternasyonal Fuarı ilk hafta sonunu özlenen yoğunlukta geçirdi. Gündüz saatlerinden itibaren uluslararası sokak gösterileri ve her yaşa hitap eden etkinlikleri izlemek isteyen ziyaretçiler Kültürpark’a akın etti. Atlas Pavyonu’ndaki “Ve Mavi Gözleri Çakmak Çakmaktı” Atatürk Sergisi, Refik Anadol’un “Şifanın Algısı” ve “Makine Rüyaları: Ege” sergileri, Mehmet Tüzüm Kızılcan Sanat Galerisi’ndeki “İzmir’i Özledim” dokuma sergisi ve Mehmet Nuri Göçen Vakfı Uluslararası Seramik Koleksiyonu ziyaretçilerin yoğun ilgisini gördü. Pakistan Pavyonu’nda açılan “İz’in Peşinde Kentin İçinde” sergisi ve Kültürpark’ın simge yapısı Göl Gazinosu, İzmir Mutfak Müzesi tanıtım sergisiyle ziyaretçilerin uğrak noktaları arasında yer aldı. Yeme İçme ve Etkinlik Alanı’nda sahneye çıkan isimler, konserler ve dans gösterileri hafta sonu fuar keyfini zirveye taşıdı.
200 bin kişi ziyaret etti
Hafta sonunun en büyük heyecanı ise Çim Konserleri’nde yaşandı. 30 Ağustos’ta sahne alan Edis, on binlerce müziksevere unutulmaz bir gece yaşattı. Öncesinde Ali Altay da Zafer Bayramı’na özel şarkılarıyla sahnedeydi. 31 Ağustos Pazar günü ise Yıldız Tilbe, Kültürpark’ı dolduran kalabalığa sevilen şarkılarını seslendirdi ve ziyaretçilere unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Alanı dolduran kalabalık, Tilbe’nin sevilen şarkılarına hep bir ağızdan eşlik ederek Kültürpark’ı adeta dev bir konser alanına dönüştürdü.
Çocuklar ve gençler için hazırlanan alanlar da yoğun ilgi gördü. “İzmir Çocuk Oyun Alanı” survivor parkurları, mini futbol, bowling, ağ labirenti ve langırt gibi aktivitelerle minik ziyaretçilere heyecan dolu anlar yaşattı. Fuar Çocuk Kulübü, atölyeler ve mobil sahneler ise çocukları sanatla buluşturdu. Gençlik ve Spor Alanı’nda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin farklı birimlerinin atölyeleri, workshopları ile satranç turnuvaları, refleks oyunları ve Red Bull aktiviteleri genç ziyaretçilerin uğrak yeri oldu. 30-31 Ağustos tarihlerinde İEF’yi ziyaret edenlerin sayısı 200 bine yaklaştı.
Fuar coşkusu 9 Eylül’e kadar devam edecek
Ana sponsorunun Folkart, etkinlik sponsorunun ise Migros olduğu İzmir Enternasyonal Fuarı, 9 Eylül’e kadar her gün 16.00 – 23.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İBB davasında 64'üncü gün: Ekrem İmamoğlu savunma yapacak
CHP'nin cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da...
Akustik Yaz Akşamları İle Müziğin Ritmi Manisa Sokaklarında
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Akustik Yaz Akşamları” etkinliği kapsamında...
TBMM’de bu hafta: En düşük emekli aylığı gündemde
TBMM’de bu hafta, yaklaşık 5,1 milyon emekliyi ilgilendiren en düşük emekli aylığının 20 bin...
BELEDİYE Haberleri
TümüBaşkan Tugay, Kazakistan’da İzmir için yeni iş...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve beraberindeki İzmir heyeti, Kazakistan'ın...
Egeşehir operasyonu: Ağbaba'nın abisi gözaltında!
Yeni Parti Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın ağabeyi Hür Ağababa dahil gözaltına alınan iki...
Büyükşehir emeklinin yanında
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi emeklilere yönelik Emekli Desteği Programı’nı...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon: Veli Ağbaba’nın...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında YENİ Parti Malatya...
İzmir Kültür Sanat Merkezine Estetik Dokunuş: Yenilenen...
İzmir'in önemli kültür sanat merkezlerinden birinde yürütülen estetik ve teknik yenileme...
Menderes Belediyesi'ne Operasyon: İlkay Çiçek Dahil Çok...
İzmir'in Menderes ilçesinde belediyeye yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenlendi. Operasyon...
Sınırlar kelimelere dönüştü, hikâyeler ortak hafızaya...
Yazının iyileştirici gücünü merkeze alan atölyede bu haftanın teması “Sınırlar” oldu.
Çeşme’de CHP’den toplu istifa: İlçe örgütü, belediye...
CHP Çeşme İlçe Başkanı Dolunay Onur, ilçe yönetimi, kadın ve gençlik kolları yöneticileri, Çeşme...
YKS Tercihlerinde Menderes Belediyesi Desteği
Menderes Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih döneminde öğrencilere...
Efes Selçuk'un gururu Emirhan Kaptan'a Tema Vakfı...
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel LGS’den 500 tam puan alarak Türkiye birincisi...
Bornova CHP'de geniş katılımlı istifa: "Yeni bir yol...
Özgür Özel tarafından kurulan Yeni Parti ile birlikte, İzmir'in Bornova ilçesinde CHP’den geniş...
Buca’da Dünya Doğa Koruma Günü’nde anlamlı etkinlik
Bucalı kadınlar, Dünya Doğa Koruma Günü’nde geri dönüştürülebilir malzemelerden çevre dostu...