BIST 100 11.023,55 %0,56 Altın 6.321,98 ₺/gr %0,28 Bitcoin $77.590 %0,67 Dolar 50,00 ₺ %0,05 Euro 56,02 ₺ %0,06 Sterlin 67,15 ₺ %0,11 Gümüş 79,98 ₺/gr %1,43 Ethereum $2.294,57 %1,66 İsviçre Frangı 60,94 ₺ %0,26 Kanada Doları 35,74 ₺ %0,05 Avustralya Doları 34,86 ₺ %0,32 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,32 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 13,61 ₺ %0,05 Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,51 Çin Yuanı 7,50 ₺ %0,28
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa BELEDİYE ‘İzmir Sofrası’ sergisi Cordelion MSM’de açıldı

‘İzmir Sofrası’ sergisi Cordelion MSM’de açıldı

Karşıyaka Belediyesi, Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nde “İzmir Sofrası” sergisine ev sahipliği yapıyor. İzmir’in gastronomi mirasını yapay zekâ ve geleneksel el sanatlarıyla buluşturan sergi, yıl sonuna kadar sanat ve gastronomi tutkunlarını ağırlayacak.

0Yorumlar
‘İzmir Sofrası’ sergisi Cordelion MSM’de açıldı

 Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “İzmir mutfağının çok kültürlü ruhunu sanatla birleştiren sergimize tüm sanat ve mutfak tutkunlarını bekliyoruz” dedi.

Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kent A. Ş bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi, İzmir’in çok kültürlü mutfak mirasını sanatla bir araya getiren sıra dışı bir sergiye ev sahipliği yapıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Elvan Özkavruk Adanır ve Doç. Jovita Sakalauskaite tarafından hazırlanan eserler, İzmir mutfağının simge lezzetlerini tekstil sanatının incelikleriyle yeniden yorumluyor.

ATIK KUMAŞLARDAN İZMİR YEMEKLERİNE

Zeytinyağlılar, yöreye ait otlar, hamur işleri ve deniz ürünleri başta olmak üzere; İzmir ve Ege mutfağının eşsiz lezzetleri, geleneksel tekstil teknikleri kullanılarak keçe ve atık kumaşlarla üç boyutlu sanatsal çalışmalara dönüştürüldü. Sürdürülebilirlik vurgusuyla, gastronomiyi çevre bilinci ve sanatla buluşturan sergide ziyaretçiler, farklı kültürlerin yüzyıllar boyunca harmanlanarak oluşturduğu İzmir mutfağını, hem görsel hem de kültürel bir deneyimle keşfetme fırsatı buluyor. Sergide, geleneksel çalışmaların yanı sıra yapay zeka teknolojisi ile hazırlanan eserler de yer alıyor. İzmir mutfağının simge yiyecekleri, yapay zeka kullanılarak Rönesans tablolarını andıran bir üslupla dijital sanat eserlerine dönüştürüldü. Yenilikçi yaklaşımla, geçmiş ve geleceği buluşturarak sanatseverlere görsel bir şölen sunan İzmir Sofrası Sergisi, yıl sonuna kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor. Sergi kapsamında, Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nde “İzmir Sofrası Atölyesi” ve “Yemek ve Felsefe Atölyesi” gibi etkinliklerin de düzenlenmesi planlanıyor.

“GEÇMİŞ İLE GELECEK ARASINDA KÖPRÜ”

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “İzmir mutfağı, yüzyıllar boyunca farklı kültürlerin bir araya gelerek oluşturduğu eşsiz bir miras. Bu sergiyle, köklü gastronomi kültürümüzü hem geleneksel el sanatları hem de yapay zekâ gibi geleceğin teknolojileriyle buluşturarak, geçmişten geleceğe uzanan bir köprü kuruyoruz. Tüm sanat ve gastronomi tutkunlarını sergimize bekliyorum” diye konuştu.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

BELEDİYE Haberleri

Tümü

Karşıyaka’da kadın yükümlüler için filografi ve dikiş kursu

Karşıyaka’da denetimli serbestlik kapsamındaki kadınlar için açılan filografi ve dikiş...

19 saat önce

Karşıyaka’da temizlik ve mali disiplin açıklaması

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, temizlik hizmetlerindeki aksaklıkların 15 Kasım...

21 saat önce

Gaziemir meclisinde 104 bin TL maaş ve mobbing iddiaları

Gaziemir Belediye Meclisi’nde MHP’li Selahattin Şahin, personel uygulamaları ve 104 bin TL’ye...

22 saat önce

Orhanlı Erkence Zeytin Festivali üreticileri buluşturdu

Seferihisar’da düzenlenen 3. Orhanlı Köyü Erkence Zeytin Festivali, halk oyunları, yöresel ürün...

22 saat önce

Konak’ta vergi ödeme kolaylığı

Konak Belediyesi, kasım ayı vergi ödeme dönemi kapsamında vatandaşların işlemlerini sıra...

23 saat önce

Üç çeşit yemek 50 TL’den sunulacak

Ayvalık Belediyesi tarafından öğrencilerin uygun fiyatlarla sağlıklı ve doyurucu yemeklere...

1 gün önce

Buca’da halk sağlığını hiçe sayan işletmeye geçit verilmedi

Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Şirinyer’deki bir şarküteride son tüketim tarihi...

1 gün önce

Yeşil Bodrum mandalini Amerika pazarına açıldı

Coğrafi işaretli yeşil Bodrum mandalini, ilk kez Miami'deki Türk içecek firmasına donuk zincirle...

1 gün önce

Bornovalı minikler geleceğe kök salıyor

Bornova Belediyesi, çocukların gelişimini desteklemek ve onlara erken yaşta çevre bilinci...

1 gün önce

Büyükşehir’den çiftçiye 30 bin zeytin kasası desteği

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir zeytini ve zeytinyağının üretimden hasada kadar her aşamada...

1 gün önce

İzmir trafiğine iki yeni nefes

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Harmandalı ile Karşıyaka-Çiğli hattında trafik yoğunluğunu...

1 gün önce

İzmirli belediye memurlarının sendikasında seçim günü

Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube, 3 Kasım’da genel kurul yapacak. Saat 10.00’da başlayacak seçimde...

1 gün önce