İzmir ulaşımına yılbaşı düzenlemesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu ulaşım kurum ve kuruluşları, yılbaşı gecesine özel sefer düzenlemesi yaptı. ESHOT, İZULAŞ, İZDENİZ, Metro ve Tramvay işletmeleri 31 Aralık gecesi sefer saatlerini uzattı.
Ayrıca Büyükşehir-TCDD ortaklığıyla işletilen İZBAN da ek seferlerle hizmet verecek. 1 Ocak’ta İZBAN ücretsiz olacak.İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmirlilerin yılbaşı gecesi ulaşım sorunu yaşamaması için gerekli hazırlık ve düzenlemeleri yaptı.
ESHOT Genel Müdürlüğü, 31 Aralık akşamı, aktarma merkezleriyle bağlantılı çalışan ve ana arterlerde sefer yapan 64 hatta son sefer saatlerini uzattı. Son sefer saatleri, hatların yolcu durumuna göre saat 01.00 ile 02.05 saatlerine kadar uzatıldı. Ayrıca 00.00 ile 06.00 saatleri arası çalışan 910 numaralı Gaziemir-Konak, 920 numaralı Çiğli-Konak, 930 numaralı Bornova-Konak, 940 numaralı Buca-Konak, 950 numaralı Narlıdere-Konak Baykuş seferleri de 30 dakikada bir Konak Bahribaba otobüs peronlarından servis yapacak. Resmi tatil olan 1 Ocak 2026’da ise pazar günü sefer tarifesi uygulanacak.
Yılbaşı gecesi sefer saatleri uzatılan hatlara ve sefer programlarına, ESHOT mobil uygulamasından ve www.eshot.gov.tr adresinden ulaşılabilir.
Metro ve tramvayda sabaha kadar sefer var
İzmir Metrosu ile Konak ve Karşıyaka tramvayları da yılbaşı gecesi sabaha kadar hizmet verecek. Metro’da 31 Aralık 2025 Çarşamba gecesi 00.20-01.00 saatleri arasında 20 dakikada bir; 01.00-05.00 saatleri arasında 60 dakikada bir sefer yapılacak. Konak Tramvayı’nda; 22.30-00.50 saatleri arasında 12,5 dakikada bir; 00.50-01.20 saatleri arasında 15 dakikada bir; 01.20-02.00 saatleri arasında 20 dakikada bir; 02.00-03.00 saatleri arasında 30 dakikada bir, 03.00-05.00 saatleri arasında ise 60 dakikada bir sefer olacak. Karşıyaka Tramvayı ise 00.20-05.20 saatleri arasında 60 dakikada bir çalışacak.
Deniz ulaşımı gece de devam edecek
İZDENİZ gemileri, 31 Aralık 2025 Çarşamba günü hafta içi tarifesi ile çalışacak. 2025’in son gününü 1 Ocak 2026’ya bağlayan gece ek seferler düzenlenecek. Bu seferlerde, Baykuş Seferleri ücret tarifesi geçerli olacak. 00.45’te Karşıyaka’dan, 01.05’te Alsancak’tan kalkacak seferler, birer saat arayla Karşıyaka’dan 04.45 ve Alsancak’tan 05.05’e kadar devam edecek. Gemiler, 1 Ocak 2026 Perşembe günü ise hafta sonu tarifesine göre çalışacak. 1 Ocak’ta feribot seferleri karşılıklı olarak 11.00’de başlayacak. Yolcu gemilerinin ilk sefer saati ise 07.20 olacak. İZDENİZ Genel Müdürlüğü, olası yolcu yoğunluğunu karşılamak için yedek gemileri de hazır bekletecek.
İZBAN da ilave seferler yapacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD ortaklığıyla işletilen İZBAN’da da yılbaşı gecesine özel ilave seferler yapılacak. 31 Aralık’ı 1 Ocak’a bağlayan saatlerde, 6 ek sefer yapılacak. 02.15’te Aliağa-Tepeköy, 02.26’da Tepeköy-Aliağa, 02.30’da Alsancak-Menemen, 02.30’da Alsancak-Cumaovası, 03.36’da Menemen-Alsancak, 03.56’da ise Cumaovası-Alsancak seferleri olacak. İZBAN ayrıca 1 Ocak’ta Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi kapsamında ücretsiz hizmet verecek.
Tüm ulaşım modlarında ayrıntılı hat ve sefer programları; kurumların resmi internet sitelerinden, sosyal medya hesaplarından ve mobil uygulamalarından görülebilir.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Urla’da otoyolların özelleştirilmesine karşı ortak ulaşım...
Otoyolların özelleştirilmesinin Yarımada’nın ulaşımına, ekonomisine ve günlük yaşamına olası...
ESHOT’ta güvenli sürüşün temeli bilimsel denetim
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, sürücülerini işe alımdan görev sürecine kadar...
Bornova’da Yılbaşı öncesi sıkı denetim
Bornova Belediyesi, yılbaşı öncesinde zabıta ekipleri ve gıda mühendisleriyle ilçe genelindeki...
BELEDİYE Haberleri
TümüManisa Büyükşehir Belediyesi’nden Gaziler Günü’ne Özel...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gazi ve şehit aileleri onuruna...
Avrupa Hareketlilik Haftası’nda Sinema Gecesi Beğeni Topladı
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında...
Sardes’te Tarih ve Müzik Buluşuyor: Goran Bregović...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, binlerce yıllık geçmişiyle Lidya uygarlığının başkenti olan ve...
Denizli, İsmet İnönü ve Musalla’da kış hazırlıklarını...
Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, başkan yardımcıları, ilgili birim müdürleri ve mahalle...
Menemen Çömlek Festivaline muhteşem açılış!
Menemen Belediyesi tarafından 5’inci kez düzenlenen Uluslararası Menemen Çömlek Festivali,...
Efes Selçuk’ta 19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Sakarya Meydan Muharebesi’nin ardından gazilik ünvanı ve mareşallik...
Bornova'da 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı
Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 19 Eylül Gaziler Günü programında, kahraman gazilere...
Karşıyaka kahraman gaziler için yürüyecek
Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik ünvanı ile mareşal rütbesi...
İzmir’de yangın güvenliği konuşuldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TMMOB tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Katılımlı Yangın...
Foça'da Avrupa Şampiyonası heyecanı dorukta
Foça’da düzenlenen 2026 CEV U18 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası’nda grup ve eleme etabı...
İzmir’in nadir eserleri ilk kez gün yüzüne çıktı
İzmir Milli Kütüphane’nin yüzyılları aşan koleksiyonunda korunan nadir eserler ilk kez kapsamlı...
Buca’da Dünya Temizlik Günü’ne özel temizlik harekâtı
Buca Belediyesi, Dünya Temizlik Günü kapsamında Fırat Mahallesi’nde gönüllüler ve mahalle...