BIST 100 13.266,70 %0,53 Altın 6.806,39 ₺/gr %0,12 Bitcoin $86.118 %1,80 Dolar 48,83 ₺ %0,05 Euro 56,02 ₺ %0,06 Sterlin 65,31 ₺ %0,03 Gümüş 103,14 ₺/gr %0,48 Ethereum $2.747,50 %1,08 İsviçre Frangı 59,63 ₺ %0,31 Kanada Doları 34,81 ₺ %0,08 Avustralya Doları 34,75 ₺ %0,01 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,00 ₺ %0,08 BAE Dirhemi 13,30 ₺ %0,05 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,34 Çin Yuanı 7,29 ₺ %0,04
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa BELEDİYE İzmir’de öğrencilerin yanında Büyükşehir var

İzmir’de öğrencilerin yanında Büyükşehir var

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki 6 noktada üniversite öğrencilerine ücretsiz yemek dağıtımını sürdürüyor.

0Yorumlar
İzmir’de öğrencilerin yanında Büyükşehir var

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesindeki aşevinin ürettiği sağlıklı, lezzetli ve hijyenik yemekler günde 3 bin kişiye ulaşıyor. İzmir’de üniversitede okuyan ve hizmetten faydalanan öğrenciler uygulamadan mutlu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üniversite öğrencilerine sunduğu ücretsiz sıcak yemek uygulaması devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki aşevinde üretilen sağlıklı ve lezzetli yemekler, Ege Üniversitesi içi metro durağı, Katip Çelebi Üniversite içi kız yurdu yakını, Bakırçay Üniversitesi içi, Demokrasi Üniversitesi önü, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İ.Y.T.E.) içi kütüphane önü, Dokuz Eylül Üniversitesi Tarık Akan Gençlik Merkezi önünde bulunan 6 noktadan üniversite öğrencilerine ulaştırılıyor.

Sağlıklı, hijyenik yemekler

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Aşevleri Şube Müdürlüğü’nde gıda mühendisi olarak görev yapan Melisa Mete, “Kentimizde bulunan 6 devlet üniversitesinde hafta içi günlük ortalama 3 bin kişilik sıcak yemek dağıtıyoruz. Günümüz olumsuz ekonomik şartlarında üniversite öğrencilerinin bir öğününü karşılayarak bütçelerine destek sağlamayı amaçlıyoruz. Şehir dışından evlatlarını eğitim alması için gönderen ailelerin de olumlu dönüşleri bizi çok mutlu ediyor” dedi.Ülkemizde özellikle son dönemde fiyatların artmasıyla gıda üretiminde tağşiş konusunun gündeme geldiğini belirten Mete, “Bu yüzden Büyükşehir Belediyesi’nin aşevinde sağlıklı hijyenik koşullarda üretilen besin değeri yüksek ürünleri öğrencilerle buluşturuyoruz. Günlük taze ürün üretiyoruz Sürekli denetim ve kontrol yapıyoruz” diye konuştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla yaptığı projelerin vatandaşlar için çok kıymetli olduğunu belirten Mete,  “Başkanımız Dr. Cemil Tugay da bu konuda çok hassas. Öğrenciler için çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Öğrencilerin yüzleri gülüyor

Öğrenciler projeden dolayı mutlu. Samet Güvenç, ücretsiz yemek uygulamasının günümüz koşullarında çok doğru bir çalışma olduğunu belirterek “Öğrenciler olarak zor dönemlerden geçiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim. Sağ olsunlar, var olsunlar” dedi.Öğrenci Melis Boz ise iyi hizmet vurgusu yaparak “Tertemiz hazırlanmış yemekler yiyoruz. Dışarıda yüksek fiyatlar varken ücretsiz yemeğe erişmek bizim için güzel oluyor. Sık sık geliyoruz” diye konuştu. Hizmetten yararlanan Yunus Arpacıoğlu da, “Haftanın beş günü buradayız. Gayet memnunuz. Yemekler de iyi” dedi.Öğrenci Ebrar Sedefoğlu, dışarıda yemeğin çok pahalı olduğunu söylerken, hizmetin devam etmesini istediğini belirten Arda Karaburun, “Ekonomik açıdan bizim için çok iyi oluyor. Çünkü yemek gerçekten çok pahalı. Bir öğün de olsa kendimizi kurtarıyoruz” ifadelerini kullandı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

BELEDİYE Haberleri

Tümü

Foça Belediyesi Kış Kurslarına Büyük İlgi

Foça Belediyesi tarafından çocuklar, gençler ve yetişkinlere yönelik düzenlenen 2026–2027 Kış...

40 dakika önce

Cumhuriyet Semtevleri’nde kış dönemi kurs kayıtları başlıyor

Gaziemir Belediyesi’nin kadınların sosyal ve ekonomik hayatta daha aktif olmaları ve yeni...

1 saat önce

Büyükşehir Ortaklığı ile Kadınlar İstihdama Katılıyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Cevdet İnci Eğitim Vakfı ve İzmir Dokuz Eylül Rotary Kulübü iş...

3 saat önce

Karşıyaka’da gazilere saygı yürüyüşü

Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik ünvanı ile mareşal rütbesi...

3 saat önce

Bir avuç tohumdan 700 dönüme: 9. Ata Ekmeği ve Armola...

Seferihisar’ın atalık tohumu, yerel üretim kültürü ve geleneksel lezzetleri 9. Ata Ekmeği ve...

3 saat önce

Kemalpaşa’da Sağlık Hizmeti Evlere Ulaşıyor

Kemalpaşa’da yaşlı, yatağa bağımlı ve sağlık kuruluşlarına ulaşmakta güçlük çeken vatandaşlara...

3 saat önce

Seferihisar Belediyesi gençleri kentin tarihiyle...

Seferihisar Belediyesi, ilçenin binlerce yıllık tarihini gençlere yerinde anlatmak ve...

5 saat önce

Başkan V. Şen Saha Personeliyle Buluştu

Menderes Belediyesi’nde Başkan Vekili Asuman Şen, şantiyelerde belediye çalışanları ile bir...

5 saat önce

Buca’da “Kitap Değişim Günleri” köylere taşınıyor

Buca Belediyesi’nin düzenlediği “Kitap Değişim Günleri” kapsamında bugüne kadar 35 mahallede bin...

5 saat önce

Çocukluk hayalleriyle İzmir tarımına güç oluyorlar

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın saha ekipleri,...

5 saat önce

Torbalı’da Ailelerin Yükünü Hafifleten Destek

Sosyal belediyecilik çalışmalarıyla dikkat çeken Torbalı Belediyesi, yeni çocuğu olan ailelere...

5 saat önce

Genç kadınlar sesini Konak’tan yükseltti

Konak Belediyesi’nin paydaşı olduğu “Katılımdan Güce: Türkiye’de Genç Kadınlar Sivil ve Siyasi...

5 saat önce