BIST 100 11.023,55 %0,56 Altın 6.321,98 ₺/gr %0,28 Bitcoin $77.590 %0,67 Dolar 50,00 ₺ %0,05 Euro 56,02 ₺ %0,06 Sterlin 67,15 ₺ %0,11 Gümüş 79,98 ₺/gr %1,43 Ethereum $2.294,57 %1,66 İsviçre Frangı 60,94 ₺ %0,26 Kanada Doları 35,74 ₺ %0,05 Avustralya Doları 34,86 ₺ %0,32 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,32 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 13,61 ₺ %0,05 Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,51 Çin Yuanı 7,50 ₺ %0,28
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa BELEDİYE İzmir’e 2,5 milyon metrekare yeni mezarlık alanı

İzmir’e 2,5 milyon metrekare yeni mezarlık alanı

Son 1,5 yılda İzmir’de toplam 236 bin metrekarelik yeni alan defin hizmetine açıldı.

0Yorumlar
İzmir’e 2,5 milyon metrekare yeni mezarlık alanı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin artan mezarlık ihtiyacını karşılamak amacıyla kısa ve orta vadede 2,5 milyon metrekare, uzun vadede ise 1,5 milyon metrekarelik modern, planlı ve ihtiyaç odaklı mezarlık alanları kazandırmayı hedefliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin mezarlık ihtiyacını karşılamak ve bu alandaki hizmetleri gelecekteki ihtiyaçlar doğrultusunda güçlendirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Artan nüfus yoğunluğu göz önüne alınarak yeni gömü alanları oluşturan Büyükşehir Belediyesi, mevcut 2019 mezarlık alanının yanı sıra ihtiyaç duyulan alanları belirleyerek kent halkına düzenli ve planlı hizmet sunmayı hedefliyor. Kısa ve orta vadede 2,5 milyon metrekare, uzun vadede ise 1,5 milyon metrekare alan ile kent genelinde modern, planlı ve ihtiyaç odaklı mezarlık alanları kazandırılması hedefleniyor.

Neler yapıldı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 23 milyon metrekare mezarlık alanında hizmet veriyor. Son 1,5 yıl içerisinde kent genelinde toplam 236 bin metrekarelik yeni alan defin hizmetine açıldı. Bu alanlar arasında Gaziemir, Kemalpaşa, Menderes, Menemen, Bornova, Karşıyaka ve Çiğli ilçelerinde çeşitli büyüklüklerde mezarlık alanları bulunuyor. Kısa vadede toplam 251 bin metrekarelik yeni mezarlık alanının defin hizmetine kazandırılması planlanıyor. Bu kapsamda Bornova, Buca, Güzelbahçe ve Seferihisar ilçelerinde çalışmalar hızla devam ediyor. Devir ve tahsis işlemleri tamamlanan alanlar da belirlendi. Buca, Bornova, Bergama, Kemalpaşa, Kınık, Torbalı, Seferihisar, Urla ve Menemen ilçelerinde toplam 369 bin metrekarelik alanın belediye adına devir ve tahsis işlemleri tamamlandı ve alanlara yönelik projelendirme çalışmaları başlatıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin orta vadeli programı da netleşti. 2,5 milyon metrekarelik alanın mezarlık olarak kazandırılmasına yönelik imar planı, devir/tahsis, projelendirme ve yapım süreci devam ediyor.

İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı alınan alanlar

İzmir Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı, toplam 1,5 milyon metrekarelik alanın mezarlık olarak kullanılması için onay aldı. Bornova, Menderes, Menemen, Güzelbahçe, Seferihisar, Bergama, Torbalı, Dikili, Karşıyaka ve Ödemiş ilçelerindeki alanlar orta vadede defin hizmetine sunulacak. Ayrıca Karşıyaka, Dikili, Seferihisar ve Ödemiş ilçelerinde toplam 611 bin metrekarelik alanın imar planlama çalışmaları başlatıldı.

Uzun vadeli planlar

Büyükşehir, Aliağa, Buca, Balçova, Gaziemir, Karabağlar ve Menderes gibi ilçelerde yaklaşık 1,5 milyon metrekarelik orman alanının mezarlık olarak kullanılabilmesi için Orman Bölge Müdürlüğü’nden uygunluk görüşü talep etti. Bu sayede uzun vadede kent genelinde mezarlık ihtiyacı planlı bir şekilde karşılanacak.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

BELEDİYE Haberleri

Tümü

Karşıyaka’da kadın yükümlüler için filografi ve dikiş kursu

Karşıyaka’da denetimli serbestlik kapsamındaki kadınlar için açılan filografi ve dikiş...

17 saat önce

Karşıyaka’da temizlik ve mali disiplin açıklaması

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, temizlik hizmetlerindeki aksaklıkların 15 Kasım...

19 saat önce

Gaziemir meclisinde 104 bin TL maaş ve mobbing iddiaları

Gaziemir Belediye Meclisi’nde MHP’li Selahattin Şahin, personel uygulamaları ve 104 bin TL’ye...

20 saat önce

Orhanlı Erkence Zeytin Festivali üreticileri buluşturdu

Seferihisar’da düzenlenen 3. Orhanlı Köyü Erkence Zeytin Festivali, halk oyunları, yöresel ürün...

20 saat önce

Konak’ta vergi ödeme kolaylığı

Konak Belediyesi, kasım ayı vergi ödeme dönemi kapsamında vatandaşların işlemlerini sıra...

21 saat önce

Üç çeşit yemek 50 TL’den sunulacak

Ayvalık Belediyesi tarafından öğrencilerin uygun fiyatlarla sağlıklı ve doyurucu yemeklere...

22 saat önce

Buca’da halk sağlığını hiçe sayan işletmeye geçit verilmedi

Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Şirinyer’deki bir şarküteride son tüketim tarihi...

22 saat önce

Yeşil Bodrum mandalini Amerika pazarına açıldı

Coğrafi işaretli yeşil Bodrum mandalini, ilk kez Miami'deki Türk içecek firmasına donuk zincirle...

22 saat önce

Bornovalı minikler geleceğe kök salıyor

Bornova Belediyesi, çocukların gelişimini desteklemek ve onlara erken yaşta çevre bilinci...

23 saat önce

Büyükşehir’den çiftçiye 30 bin zeytin kasası desteği

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir zeytini ve zeytinyağının üretimden hasada kadar her aşamada...

23 saat önce

İzmir trafiğine iki yeni nefes

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Harmandalı ile Karşıyaka-Çiğli hattında trafik yoğunluğunu...

23 saat önce

İzmirli belediye memurlarının sendikasında seçim günü

Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube, 3 Kasım’da genel kurul yapacak. Saat 10.00’da başlayacak seçimde...

1 gün önce