BIST 100 13.713,36 %0,19 Altın 6.379,88 ₺/gr %2,39 Bitcoin $64.057 %0,64 Dolar 47,58 ₺ %0,10 Euro 54,94 ₺ %0,16 Sterlin 64,12 ₺ %0,19 Gümüş 94,62 ₺/gr %3,95 Ethereum $1.866,52 %0,23 İsviçre Frangı 58,81 ₺ %0,09 Kanada Doları 33,83 ₺ %0,04 Avustralya Doları 33,54 ₺ %0,12 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,67 ₺ %0,09 BAE Dirhemi 12,96 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,59 ₺ %0,78 Çin Yuanı 7,05 ₺ %0,11
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa BELEDİYE Kadın Dayanışma Merkezleri Ağı Efes Selçuk’ta Bir Araya G...

Kadın Dayanışma Merkezleri Ağı Efes Selçuk’ta Bir Araya Geldi

Efes Selçuk Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen “İzmir’de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede İş Birliğinin Artırılması” toplantısının 22’ncisi, Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde gerçekleştirildi.

0Yorumlar
Kadın Dayanışma Merkezleri Ağı Efes Selçuk’ta Bir Araya Geldi

Toplantıya, Efes Selçuk Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü çalışanlarının yanı sıra İzmir’in ilçe belediyelerinde kadın ve aile odaklı çalışmalar yürüten birimlerde görev yapan 35 kadın katıldı.Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Özgül Yavuz Karaalioğlu, Efes Selçuk Belediyesi’nin kadın ve çocuk odaklı çalışmalarını anlattığı bir sunum yaptı. Karaalioğlu; kadın el emeği gıda ürünleri ile yerel ve ulusal kadın kooperatiflerinin ürünlerinin satışının yapıldığı Efes Tarlası Bakkalı, kadınların el emeklerini gelire dönüştürebildikleri Efesium Hediyelik Eşya Dükkânı, kadınlara istihdam olanağı sunan çamaşırhane, kadınların ücretsiz olarak yararlanabildiği psikolojik ve hukuksal destek hizmetleri, gıda dayanışma paketleri ve birçok ödüllü proje hakkında bilgiler verdi. Ayrıca tarım işçisi kadınların çalışırken çocuklarını ücretsiz olarak emanet edebildikleri Deppo Efes Masal Evi ile belediye bünyesinde faaliyet gösteren diğer çocuk atölyelerini de aktardı.Katılımcılar, toplantının düzenlendiği Efes Tarlası Yaşam Köyü’nü gezerek burada yürütülen projeler, üretim alanları, yerel tohum çalışmaları ve merkezdeki diğer faaliyetler hakkında detaylı bilgi edinme fırsatı buldu.

BAŞKAN CERİTOĞLU SENGEL: “BİRBİRİMİZE GÜÇ VERECEĞİZ”

Toplantı sonrası katılımcılarla bir araya gelen Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Çok verimli ve keyifli bir toplantı olmuş. Birlikte ortaklaşabileceğimiz, dayanışma içinde kalabileceğimiz, kurtarabildiğimiz veya destek olabildiğimiz herkes ve her mevzu bizim için çok kıymetli. Birbirimize güç vereceğiz, birbirimize el vereceğiz ve dağ gibi büyüyeceğiz” dedi.

BAŞKAN CERİTOĞLU SENGEL:

“ORİJİNİNDE KADIN OLAN BİR BELEDİYEYİZ”Efes Selçuk’un tarihsel ve kültürel kimliğine vurgu yapan Başkan Sengel; “Orijininde kadın olan bir belediyeyiz. Amazonlardan Kibele’ye, Meryem Ana’dan Artemis’e kadar tam bir kadın kenti olan Efes Selçuk’ta 21. yüzyılda ancak bir kadın belediye başkanı oldu. Bundan sonra da hep böyle devam eder diye düşünüyoruz. Bizim için ‘kadın’ konusu hep merkeze aldığımız, bütçemizi yaparken esas aldığımız bir nokta. En başından beri hem çocuklar hem de bir ailenin ayakta kalması için kadınların rolünü temel kabul ediyoruz. Kadınların daha fazla ekonomiye dâhil olabilmesi, çalışırken çocuklarını ücretsiz şekilde emanet edebilmesi için oluşturduğumuz atölyelerimiz var. Çok güzel işler yaptığınızı biliyorum. Bu alandaki çalışmalarınız için her birinize teşekkür ediyorum” dedi.

“EFES SELÇUK’TA ÇOK KEYİFLİ BİR GÜN GEÇİRDİK”

İzmir Kadın Dayanışma Derneği Gönüllüsü Gülseren Demir, toplantıya ilişkin yaptığı değerlendirmede; “Kadın Dayanışma Merkezleri Ağı olarak biz 2022 yılının Kasım ayından beri her ay bir araya geliyoruz ve birçok şeyi birlikte değerlendiriyoruz. İzmir bu anlamda çok güzel bir ağ oluşturdu. Kadına şiddetle mücadelede güçlerimizi birleştiriyor ve daha iyiye nasıl ulaşabileceğimizi konuşuyoruz. Mevzuattan eğitime, atölyelerden kadın ve çocuğun güçlendirilmesine, bunu yaparken de feminist bakış açısına sahip olma gibi her şeyi konuştuğumuz toplantılarda bir araya geliyoruz. Yerelde her belediyenin bizi ağırlaması hoşumuza gidiyor. Efes Selçuk’ta sizin sayenizde çok keyifli bir gün geçirdik. Çok zor bir alanda çalışıyoruz ve gerçekten desteklenmemiz gerekiyor. Yerel belediyelerimizin desteğiyle yolumuza devam edeceğiz.” dedi.“

"KADINLAR YOKSA SİSTEM İŞLEMİYOR”

İzmir Kadın Dayanışma Derneği Gönüllüsü Seher Gündoğan ise; “Bugün toplantılarımızın 22’ncisini gerçekleştirdik. Şunu biliyoruz ki karar alma mekanizmalarında kadınlar yoksa sistem işlemiyor. Kadına dair politikalar üretilmiyor, kadına yönelik şiddetle mücadelede ciddi adımlar atılmıyor. Özellikle feminist bakış açısına sahip, kadın odaklı çalışan belediyelerin bu noktada çok ilerlediğini, Efes Selçuk Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Özgül Hanım’ın sunumunda da gördüm. Gerçekten çok güzel çalışmalar yapıyorsunuz. Kadın dayanışma merkezlerinde gönüllülük esasına göre çalışan arkadaşlarım adına teşekkür ediyoruz” dedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

BELEDİYE Haberleri

Tümü

Başkan Tugay, Kazakistan’da İzmir için yeni iş...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve beraberindeki İzmir heyeti, Kazakistan'ın...

28 dakika önce

Egeşehir operasyonu: Ağbaba'nın abisi gözaltında!

Yeni Parti Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın ağabeyi Hür Ağababa dahil gözaltına alınan iki...

31 dakika önce

Büyükşehir emeklinin yanında

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi emeklilere yönelik Emekli Desteği Programı’nı...

34 dakika önce

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon: Veli Ağbaba’nın...

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında YENİ Parti Malatya...

39 dakika önce

İzmir Kültür Sanat Merkezine Estetik Dokunuş: Yenilenen...

İzmir'in önemli kültür sanat merkezlerinden birinde yürütülen estetik ve teknik yenileme...

1 gün önce

Menderes Belediyesi'ne Operasyon: İlkay Çiçek Dahil Çok...

İzmir'in Menderes ilçesinde belediyeye yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenlendi. Operasyon...

1 gün önce

Sınırlar kelimelere dönüştü, hikâyeler ortak hafızaya...

Yazının iyileştirici gücünü merkeze alan atölyede bu haftanın teması “Sınırlar” oldu.

8 gün önce

Çeşme’de CHP’den toplu istifa: İlçe örgütü, belediye...

CHP Çeşme İlçe Başkanı Dolunay Onur, ilçe yönetimi, kadın ve gençlik kolları yöneticileri, Çeşme...

8 gün önce

YKS Tercihlerinde Menderes Belediyesi Desteği

Menderes Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih döneminde öğrencilere...

8 gün önce

Efes Selçuk'un gururu Emirhan Kaptan'a Tema Vakfı...

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel LGS’den 500 tam puan alarak Türkiye birincisi...

8 gün önce

Bornova CHP'de geniş katılımlı istifa: "Yeni bir yol...

Özgür Özel tarafından kurulan Yeni Parti ile birlikte, İzmir'in Bornova ilçesinde CHP’den geniş...

8 gün önce

Buca’da Dünya Doğa Koruma Günü’nde anlamlı etkinlik

Bucalı kadınlar, Dünya Doğa Koruma Günü’nde geri dönüştürülebilir malzemelerden çevre dostu...

8 gün önce