Karabağlar’da annelere farkındalık eğitimi
Karabağlar Belediyesi ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) iş birliği ile hazırlanan Anne Destek Programı’nı başarıyla tamamlayan annelere, katılım belgeleri Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay tarafından verildi.
Karabağlar Belediyesi ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ile birlikte düzenlenen Anne Destek Programı ilk dönemini tamamladı. Eğitimcilerin, katılımcı annelerin ve Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay’ın katıldığı sertifika töreni Eskiizmir Semt Merkezi’nde düzenlendi.
Bir kadın ve bir anne olmak
6 Kasım 2024 tarihinde başlayan programa, 3-6 yaş arası çocuğu olan ve sosyoekonomik açıdan desteklenmesi gereken 27 anne katıldı. Toplam 15 hafta süren programda, annelerin ebeveynlik becerilerini geliştirmeleri hedeflendi. Eğitimlerde aile tutumları, çocukların bedensel ve zihinsel gelişimi, etkili iletişim yöntemleri, olumlu davranış kazandırma ve zorlayıcı davranışları yönetme gibi konular ele alındı. Haftada bir gün, 2,5 saat süren program kapsamında, annelere kadın ve anne olma süreçleri üzerine de farkındalık kazandırıldı.
Anneler yaşanan değişimleri anlattı
Aldıkları eğitim hakkında konuşan Dilek Gürsoy, iki çocuk annesi olduğunu ve kendisini her zaman araştırmaya, öğrenmeye açık bir anne olarak gördüğünü belirterek; bu eğitimle okumanın ötesinde çok daha fazla farkındalık kazandığını ifade etti. Kendi içinde bir yolculuğa çıktığını belirten Gürsoy, “Empatinin ne olduğunu öğrendim ve kendime iyi davranmaya başladım. Aldığımız eğitim sayesinde kendime ne kadar iyi davranırsam, çocuklarımla iletişimimin de o kadar iyi olduğunu fark ettim” dedi. Bu eğitimin kendisine terapi gibi geldiğini belirten Emine Gezginci ise artık çocuklarıyla daha keyifli ve daha güzel vakit geçirdiğini ifade ederek, “Bizim evimizde çok şey değişti. Artık çocuklarımla daha verimli bir şekilde ilgileniyorum” şeklinde konuştu.
Başkan Kınay: Biz Karabağlar’da bir aile kuruyoruz
Annelerle birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, “Bize kadın olarak “yapacaksın, edeceksin, susacaksın, oturacaksın” diye öğretiliyor. Biz elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz. Bir süre sonra bütün yükün altında ezilen, kimseden yardım da isteyemeyen kadın oluyor” dedi. Karabağlar için aday olduğunda “Karabağlar’da kadının ne işi var?” gibi sorularla karşılaştığını belirten Başkan Kınay, aslında Karabağlar’ın her yerinde kadınların, onların emeklerinin ve gücünün olduğunu ifade ederek, “Bizim kadın olarak önce kendimizi sevmemiz, kendimize değer vermemiz gerekiyor. Biz bu ülkede sevmeyi, sevilmeyi, güzel sözler duymayı unuttuk. Bunları kendimiz yaşayamadığımız gibi çocuğumuza da yaşatamıyoruz. O yüzden tüm bunları tekrar hatırlamamız lazım. Biz Karabağlar’da çalışmalarımızı yaparken, hep birlikte bir aile de kuruyoruz. Biz aynı inancı paylaşan herkesle beraber, dayanışma içinde hayata dokunmaya çalışıyoruz. Biz kendi geleceğimizi ve değerimizi beraber oluşturacağız.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Konak’ta Otizm Farkındalık Günü’nde ‘Biz de Varız’ dediler
Konak Engelsiz Yaşam Köyü’nde düzenlenen Otizm Farkındalık Günü etkinliğinde ‘Biz de Varız’ diyen...
Konak’ta Meme Kanseri Farkındalık Ayı Seminerleri tamamlandı
Konak Belediyesi’nin Meme Kanseri Farkındalık ayı dolayısıyla düzenlediği Meme Kanseri...
Annelere kolaylık, çocuklara oyun
Konak Belediyesi’nin kadını ve çocuğu önceleyen, dayanışma odaklı hizmeti Mutlu Çocuklar Oyun...
BELEDİYE Haberleri
TümüCEV U18 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası Rüzgarı Foça’da...
İzmir Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) ve Türkiye...
Bayraklı Tünelleri’ndeki tır yangını kısa sürede söndürüldü
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri, Bayraklı Tünelleri’nin Çiğli istikametinde...
AYVALIKLI KADINLARIN EL EMEĞİ CENNET TEPESİ’NDE SOFRALARA...
Ayvalık’ın yerel üretim gücünü kadın emeğiyle buluşturan S.S. Ayvalık Üretim ve Pazarlama...
Selendi’de 26 Yıllık Yol İlk Kez Asfaltla Buluşuyor
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Selendi ilçesi Halılar Mahallesi ile Harbiciler karayolu...
29. Ortaca Tarım, Çevre ve Turizm Festivalimiz Coşkuyla...
Güneşin, toprağın ve turizmin kalbi Ortaca’mızda bu yıl 29.’su düzenlenen Ortaca Tarım, Çevre...
Cemal Gürsel Caddesi’nin bir kısmı 22 Eylül’de trafiğe...
Avrupa Hareketlilik Haftası’nın finali olan 22 Eylül Otomobilsiz Kent Günü dolayısıyla, Bostanlı...
Ovacık’ta üretimin bereketi 11. kez paylaşıldı
Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen 11. Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Şenliği, 19-20 Eylül...
Hollanda ve Avusturya Avrupa şampiyonu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Foça’da düzenlenen 2026 CEV U18 Avrupa Plaj...
Karşıyaka’nın tarihi sağlık merkezinde restorasyon başladı
Karşıyaka Belediyesi, 1950’li yıllarda inşa edilen ve ‘korunması gerekli taşınmaz kültür...
Kurtuluş Haftası Etkinlikleri Onur Akın Konseriyle Sona Erdi
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kurtuluş Haftası etkinlikleri, Kula’da...
Bayraklı’da Avrupa Hareketlilik Haftası renkli...
Bayraklı’da 7’den 70’e vatandaşlar Avrupa Hareketlilik Haftası için bir araya geldi.
Torbalı’da Kaldırım İşgaline Geçit Yok!
Torbalı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde kaldırım işgallerine karşı...