Karşıyaka ve Çiğli’de taşkınlara karşı 410 milyon liralık dev yatırım
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka ve Çiğli’de yağış nedeniyle yaşanan sel ve taşkın riskine karşı 410 milyon liralık kapsamlı bir altyapı yatırımını hayata geçiriyor.
İZSU Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 42 kilometrelik yağmur suyu ve kanalizasyon ayrıştırma çalışmaları ile iki ilçede taşkınların önüne geçilmesi, altyapının iklim krizine karşı daha dirençli hâle getirilmesi amaçlanıyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Karşıyaka ve Çiğli ilçelerinde başlattığı altyapı ayrıştırma projesiyle yağmur suyu ve atık suyu ayrı sistemlere yönlendirerek hem kent yaşamını güvence altına alıyor hem de İzmir Körfezi’nin korunmasına katkı sağlıyor. Karşıyaka ve Çiğli’nin farklı mahallelerinde yürütülen ve özellikle birleşik sistemli altyapının bulunduğu bölgelerde yoğunlaşan 42 kilometrelik ayrıştırma projesi kapsamında, mevcut kanalizasyon hatları yenilenirken yeni yağmur suyu hatları imal ediliyor. 410 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen projenin 2027 yılının son çeyreğinde tamamlanması hedefleniyor.
Sel ve taşkın sorunları son buluyor
Bölgedeki nüfus artışıyla birlikte artan altyapı ihtiyacı gözetilerek yenilenecek kanalizasyon hatları sayesinde evsel atık suların atık su arıtma tesislerine güvenli biçimde ulaşması sağlanacak. Karşıyaka ve Çiğli’nin farklı noktalarında inşa edilecek yağmur suyu ayrıştırma hatlarıyla, yağmur sularının birikmeden doğrudan İzmir Körfezi’ne iletilmesi mümkün olacak. Aşırı hava olaylarına bağlı sel ve taşkın risklerini ortadan kaldırmayı hedefleyen proje, birleşik sistemli altyapının atık su arıtma tesisleri üzerinde oluşturduğu yükü azaltarak İzmir Körfezi’nin temizliğine de önemli katkı sunacak.
Yağmur suyu ızgaralarının bakım onarımı da yapılıyor
İZSU Genel Müdürlüğü tarafından 2025 yılının kasım ayında başlatılan ayrıştırma projesi kapsamında, bölgede trafik yükü altında kırılan ve tahrip olan yağmur suyu ızgaralarının bakım ve onarımı da gerçekleştiriliyor. Araç ve yaya trafiğinin güvenliğini sağlamak amacıyla yürütülen çalışmalar, İZSU ekiplerinin yoğun mesaisiyle Karşıyaka ve Çiğli’nin farklı noktalarında aralıksız sürüyor. Bu kapsamda Karşıyaka ilçesi Girne Caddesi’nde yürütülen yağmur suyu ızgara imalatı çalışmaları tamamlandı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İzmir’in kuzeyinde su altyapısına 147 milyon liralık yatırım
İZSU’nun Bayraklı, Çiğli ve Karşıyaka’yı kapsayan 147 milyon 248 bin liralık yatırımı yüzde 52...
Çiğli Arıtma Tesisi’nde 976 milyon liralık modernizasyon
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Çiğli İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’ni...
Seferihisar’ın altyapısına 140 milyon liralık yatırım
İZSU Genel Müdürlüğü, Seferihisar’ın altyapısını güçlendirecek 140 milyon liralık yatırımı hayata...
BELEDİYE Haberleri
TümüManisa Büyükşehir Belediyesi’nden Gaziler Günü’ne Özel...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gazi ve şehit aileleri onuruna...
Avrupa Hareketlilik Haftası’nda Sinema Gecesi Beğeni Topladı
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında...
Sardes’te Tarih ve Müzik Buluşuyor: Goran Bregović...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, binlerce yıllık geçmişiyle Lidya uygarlığının başkenti olan ve...
Denizli, İsmet İnönü ve Musalla’da kış hazırlıklarını...
Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, başkan yardımcıları, ilgili birim müdürleri ve mahalle...
Menemen Çömlek Festivaline muhteşem açılış!
Menemen Belediyesi tarafından 5’inci kez düzenlenen Uluslararası Menemen Çömlek Festivali,...
Efes Selçuk’ta 19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Sakarya Meydan Muharebesi’nin ardından gazilik ünvanı ve mareşallik...
Bornova'da 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı
Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 19 Eylül Gaziler Günü programında, kahraman gazilere...
Karşıyaka kahraman gaziler için yürüyecek
Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik ünvanı ile mareşal rütbesi...
İzmir’de yangın güvenliği konuşuldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TMMOB tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Katılımlı Yangın...
Foça'da Avrupa Şampiyonası heyecanı dorukta
Foça’da düzenlenen 2026 CEV U18 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası’nda grup ve eleme etabı...
İzmir’in nadir eserleri ilk kez gün yüzüne çıktı
İzmir Milli Kütüphane’nin yüzyılları aşan koleksiyonunda korunan nadir eserler ilk kez kapsamlı...
Buca’da Dünya Temizlik Günü’ne özel temizlik harekâtı
Buca Belediyesi, Dünya Temizlik Günü kapsamında Fırat Mahallesi’nde gönüllüler ve mahalle...