Karşıyaka’da geri dönüşüm hamlesi: 100 noktaya mavi konteyner
Karşıyaka Belediyesi, geri dönüşümü teşvik etmek amacıyla ilçe genelinde mavi renkli geri kazanılabilir atık konteynerlerini hizmete sundu.
Metal, plastik, cam, kâğıt ve karton atıkların karışık olarak toplanacağı konteynerler, lisanslı firma tarafından düzenli olarak toplanılarak geri kazandırılacak. Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Geri dönüşümü yaygınlaştırarak doğayı korumak ve gelecek nesillere daha temiz bir Karşıyaka bırakmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi.
Çevreyi korumak ve geri dönüşüm kültürünü güçlendirmek amacıyla çeşitli çalışmalar gerçekleştiren Karşıyaka Belediyesi, ilçe genelinde belirlenen noktalara, metal, plastik, cam, kâğıt ve karton gibi geri kazanılabilir atıkların birlikte atılabileceği mavi renkli konteynerler yerleştirilmeye başladı. Konteynerlerde biriken geri kazanılabilir atıklar, lisanslı firma tarafından düzenli olarak toplanacak. Yerleştirme çalışmaları tamamlandığında tüm konteynerlerin konum bilgileri, https://www.karsiyaka.bel.tr adresinde yer alan Sıfır Atık Yönetimi ekranındaki “Geri Dönüşüm Haritası” üzerinden vatandaşlarla paylaşılacak.
SÜRDÜRÜLEBİLİR ATIK YÖNETİMİ
Karşıyaka Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, ilçede farklı kategorilerdeki atıkların doğru şekilde toplanması için kapsamlı bir sistem yürütüyor. Bu kapsamda mevcut 100 adet geri dönüştürülebilir atık konteyneri, 250 tekstil atık kumbarası ve 250 cam atık kumbarası düzenli olarak toplanıyor. Ayrıca hanelerden çıkan bitkisel atık yağlar muhtarlıklarda bulunan özel kutular aracılığıyla toplanırken; atık piller belediye tesisleri, muhtarlık ofisleri ve sağlık kuruluşlarında bulunan kutulara bırakılabiliyor. Atık ilaçlar ise ilçedeki aile sağlığı merkezlerinde toplanıyor. Mavi Kapak Projesi kapsamında toplanan plastik kapaklar sayesinde ise ihtiyaç sahibi vatandaşlara tekerlekli sandalye temini sağlanıyor.
“DAHA TEMİZ, DAHA SAĞLIKLI BİR KARŞIYAKA”
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Karşıyaka’da çevreyi koruyan, doğaya ve geleceğe sahip çıkan bir anlayışla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Geri dönüşüm çalışmalarımızı daha da güçlendirmek ve vatandaşlarımızın bu sürece aktif katılımını sağlamak için yeni geri kazanılabilir atık konteynerlerini hizmete sunduk. Böylece atıkların doğaya zarar vermeden toplanmasını ve yeniden ekonomiye kazandırılmasını hedefliyoruz. Daha temiz, sağlıklı ve sürdürülebilir bir Karşıyaka için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Karşıyaka’da ‘Mavi Kapak’ seferberliği
Karşıyaka Belediyesi’nin hayata geçirdiği ‘Mavi Kapak’ projesi, engelleri ortadan kaldıran güçlü...
Geri dönüşüm kapıya geldi
Kapıdan kapıya geri dönüşüm modeli Güzelbahçe’de de başladı.
Menemen’deki geri dönüşüm tesisi yangınına yoğun müdahale
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Menemen'de bir geri dönüşüm tesisinde çıkan...
BELEDİYE Haberleri
TümüManisa Büyükşehir Belediyesi’nden Gaziler Günü’ne Özel...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gazi ve şehit aileleri onuruna...
Avrupa Hareketlilik Haftası’nda Sinema Gecesi Beğeni Topladı
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında...
Sardes’te Tarih ve Müzik Buluşuyor: Goran Bregović...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, binlerce yıllık geçmişiyle Lidya uygarlığının başkenti olan ve...
Denizli, İsmet İnönü ve Musalla’da kış hazırlıklarını...
Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, başkan yardımcıları, ilgili birim müdürleri ve mahalle...
Menemen Çömlek Festivaline muhteşem açılış!
Menemen Belediyesi tarafından 5’inci kez düzenlenen Uluslararası Menemen Çömlek Festivali,...
Efes Selçuk’ta 19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Sakarya Meydan Muharebesi’nin ardından gazilik ünvanı ve mareşallik...
Bornova'da 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı
Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 19 Eylül Gaziler Günü programında, kahraman gazilere...
Karşıyaka kahraman gaziler için yürüyecek
Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik ünvanı ile mareşal rütbesi...
İzmir’de yangın güvenliği konuşuldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TMMOB tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Katılımlı Yangın...
Foça'da Avrupa Şampiyonası heyecanı dorukta
Foça’da düzenlenen 2026 CEV U18 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası’nda grup ve eleme etabı...
İzmir’in nadir eserleri ilk kez gün yüzüne çıktı
İzmir Milli Kütüphane’nin yüzyılları aşan koleksiyonunda korunan nadir eserler ilk kez kapsamlı...
Buca’da Dünya Temizlik Günü’ne özel temizlik harekâtı
Buca Belediyesi, Dünya Temizlik Günü kapsamında Fırat Mahallesi’nde gönüllüler ve mahalle...