Karşıyaka’da öğrenmenin yaşı yok
Karşıyaka Belediyesi Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi, ileri yaştaki vatandaşların öğrenme, üretme ve sosyalleşme süreçlerini desteklemeyi sürdürüyor.

Ücretsiz olarak hizmet sunan merkez, yeni dönemde üyelerini 16 farklı branştaki kurslarla buluşturdu. Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Çınarlarımızın sosyal yaşamda aktif, üretken ve mutlu bireyler olarak yer almalarına katkı sunmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Sosyal belediyecilik odaklı hizmetleriyle fark yaratan Karşıyaka Belediyesi’nin 60 yaş ve üzeri vatandaşlara hizmet verdiği Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi, yeni dönemde de farklı ilgi alanlarına hitap eden kurslarıyla çınarları bir araya getiriyor. 4 binin üzerinde kayıtlı üyesi bulunan merkezdeki güncel kurslara aktif olarak katılan 2 bin 100 kişi, hem yeni beceriler kazanıyor hem de sosyal yaşamın içinde yer alıyor. Toplam 16 farklı branşta sürdürülen çalışmalar, ileri yaştaki bireylerin ilgi alanlarını geliştirmelerine, yeni arkadaşlıklar kurmalarına ve günlük yaşamlarını daha hareketli geçirmelerine olanak sağlıyor.
AKTİF YAŞ ALMA DESTEKLENİYOR
Yalı Mahallesi Aziz Nesin Bulvarı’nda faaliyet gösteren merkezde resim, çini işleme, cam altı boyama, Almanca, İspanyolca, Fransızca, İtalyanca, İngilizce, akıl ve zeka oyunları, satranç, örgü, drama, ritim, Bilge Çınarlar sandalye egzersizi, sandalye egzersizi ve kitap kulübü olmak üzere 16 farklı branşta çalışmalar yürütülüyor. Sanattan yabancı dillere, zihinsel etkinliklerden fiziksel egzersizlere uzanan geniş kurs yelpazesi, çınarların ilgi ve ihtiyaçlarına göre farklı alanlarda kendilerini geliştirmelerine imkân tanıyor. Kurslar aracılığıyla ortak ilgi alanlarında buluşan katılımcılar, birlikte öğrenme ve üretmenin yanı sıra bilgi ve deneyimlerini paylaşma fırsatı da buluyor. Yeni arkadaşlıkların kurulduğu merkezde çınarlar kendilerine zaman ayırırken sosyal yaşamın içinde kalıyor ve dayanışma kültürü güçlendiriliyor.

PAYLAŞIM VE DAYANIŞMA ORTAMI
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezimizle büyüklerimizin sosyal yaşamın içinde, üretken ve aktif bir yaşam sürmelerini destekliyoruz. Farklı ilgi alanlarına yönelik kurslarımızla hem yeni beceriler kazanmalarına hem de yeni dostluklar kurmalarına olanak sağlıyoruz. Merkezimizde oluşan paylaşım ve dayanışma ortamının her geçen gün daha fazla çınarımıza ulaşmasından mutluluk duyuyoruz. Karşıyaka’da her yaştan vatandaşımızın kendini iyi hissedebileceği, sosyal yaşamın bir parçası olabileceği alanlar yaratmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.
Benzer Haberler
“Karşıyaka Gemisi” ilk kez Karşıyaka’ya geliyor!
Karşıyaka, Zafer Bayramı’nın 104. yılında tarihi bir buluşmaya ev sahipliği yapacak. Karşıyaka...
Konak Kültürel Miras Gezileri’yle kenti keşfettiler
Konak Belediyesi’nin ilgiyle takip edilen Kültürel Miras Gezileri, katılımcılarından tam not...
Konak Engelsiz Yaşam Köyü’nün çocuk yürekli abisi
Konak Engelsiz Yaşam Köyü, yaşı en büyük öğrencisi Ali Ekber’in 53 yıllık mücadelesini mutluluğa...
BELEDİYE Haberleri
TümüÜniversiteliler Bornova’yı 9 durakla keşfetti
Bornova Belediyesi’nin düzenlediği 9 duraklı yarışmada üniversiteliler, akıllı telefon yerine...
Münih’te Konak rüzgarı: Başkan Mutlu, kentin tarihini ve...
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen Türk...
Başkan Vekili Şen’den Hafta Sonu Mesaisi
Menderes Belediye Başkan V. Asuman Şen, hafta sonunda iş başındaydı. Tesisleri denetledi,...
Gaziemir’de kent temizliğinde dijital dönüşüm
Atık yönetimi ve kent temizliği hizmetlerini yapay zekâ ve dijital teknolojilerle yeniden...
İzmir’in iki simge projesi için ekipler sahada
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeniden inşa edeceği ana hizmet binası ile Karşıyaka Zübeyde...
Karabağlar ’da Cumhuriyet Coşkusu Tenis Turnuvasıyla...
Karabağlar Belediyesi tarafından Cumhuriyet’in 103. yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen...
13 yıllık mücadelenin zaferi salonu gözyaşlarına boğdu
Buca Belediyesi’nin düzenlediği Kentler, Dertler ve Bağımlılık” panelinde, uyuşturucu...
Kedinin midesinden 40 santimlik toka çıktı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Seyrek Hayvan Hastanesi’nde veteriner hekimler, sıra dışı vakalara...
Üniversiteli gençler Bornova’nın tarihini keşfetti
Bornova Belediyesi, İzmir’e ilk kez gelen üniversiteli gençlerin kenti tanıması amacıyla...
ABD’de dünya üçüncülüğü elde etti, İzmir’in gururu oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli güreşçisi İbrahim Özdemir, ABD’nin Las Vegas...
Büyükşehir’den çiftçiye “altın” fırsat
İzmir Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin gelirini artırmak ve ürün çeşitliliğini geliştirmek...
Başkan Tugay’dan Seferihisar’da ortak hizmet ve iş...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Seferihisar programı kapsamında AK Parti ve...