Kent Lokantası Öğrenci Otobüsü 1 Yaşında
Efes Selçuk Belediyesi’nin kentte eğitim gören öğrencilere destek olmak amacıyla hayata geçirdiği Kent Lokantası Öğrenci Otobüsü Projesi birinci yılını doldurdu.
İlk otobüs, tam bir yıl önce 2 Aralık 2024 tarihinde yola çıkarak Efes Selçuk’taki öğrencilere önemli bir sosyal destek sağladı.
Öğrencilerin okullarının önünde her gün uygun fiyatlı sıcak öğle yemeğine ulaşabilmesini sağlayan Kent Lokantası Öğrenci Otobüsü, kısa sürede hem öğrencilerin hem de velilerin büyük ilgisini gördü. Artan talep üzerine 5 Şubat 2024 tarihinde ikinci otobüs, öğrencilerin yoğun olduğu Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokulu bölgesinde hizmet vermeye başladı. Bu yıl ise okulların açılmasıyla birlikte 17 Eylül 2025 tarihinde üçüncü Kent Lokantası Öğrenci Otobüsü, Zafer Mahallesi Fatma Günay İlkokulu çevresinde hizmete girerek projenin kapsamını genişletti.
Açıldığı günden bu yana 10 TL karşılığında öğle yemeği sunan Kent Lokantası Öğrenci Otobüsleri, 2025–2026 eğitim öğretim yılında 20 TL ücretle hizmet vermeye devam ediyor. Menülerde hamburger, mantı, kızartma, tavuk-pilav, ekmek arası döner gibi çocukların sevdiği sıcak lezzetler yer alırken; her menünün yanında ayran veya meyve suyu ile elma ya da portakal ikram ediliyor.
Üç otobüsten günde 500’ün üzerinde öğrencinin yararlandığını belirten Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Günde bir öğün sağlıklı sıcak yemek, öğrencilerimizin hakkı. Biz de bu hakkı en azından Efes Selçuk’ta çocuklarımıza teslim etmek istedik. Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin hayata geçirdiği Kent Lokantası mantığı ile öğrencilerimiz için Kent Lokantası Öğrenci Otobüslerini hayata geçirdik” dedi.
Kasım 2024’te Meryem Ana Evi otopark gelirlerinin Efes Selçuk Belediyesi’nden alınmasıyla belediyenin ekonomik olarak zorlandığını ancak buna rağmen sosyal projeleri sürdürmeye kararlı olduklarını belirten Başkan Sengel; “Gelirlerimizin elimizden alınmasına rağmen çalışmaya, üretmeye, halkımızın ve çocuklarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Çocuklarımızın bir öğün yemek hakkını garanti altına almak için otobüslerimizi okullarımızın önüne konuşlandırdık” dedi.
Efes Selçuk Belediyesi’nin tamamen kendi imkânlarıyla hayata geçirdiği Kent Lokantası Öğrenci Otobüsleri, aynı zamanda vatandaşların destekleriyle de büyümeye devam ediyor. Proje için bugüne kadar 50 kişi tarafından toplam 350 bin TL bağış yapıldığı, bağışların devam ettiği belirtildi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Cumhuriyet’in yaşayan mirası Kültürpark 90 yaşında
İzmir’in simge mekânlarından Kültürpark’ın 90 yıllık geçmişi, kuruluş yıl dönümü dolayısıyla...
Faruk Günuğur 78 yaşında hayatını kaybetti
Devlet Tiyatroları eski yöneticilerinden oyuncu Faruk Günuğur, 78 yaşında yaşamını yitirdi....
Dolly Parton 80 yaşında hayatını kaybetti
Country müziğin dünyaca tanınan yıldızı Dolly Parton, 25 Ağustos 2026'da 80 yaşında hayatını...
BELEDİYE Haberleri
TümüManisa Büyükşehir Belediyesi’nden Gaziler Günü’ne Özel...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gazi ve şehit aileleri onuruna...
Avrupa Hareketlilik Haftası’nda Sinema Gecesi Beğeni Topladı
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında...
Sardes’te Tarih ve Müzik Buluşuyor: Goran Bregović...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, binlerce yıllık geçmişiyle Lidya uygarlığının başkenti olan ve...
Denizli, İsmet İnönü ve Musalla’da kış hazırlıklarını...
Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, başkan yardımcıları, ilgili birim müdürleri ve mahalle...
Menemen Çömlek Festivaline muhteşem açılış!
Menemen Belediyesi tarafından 5’inci kez düzenlenen Uluslararası Menemen Çömlek Festivali,...
Efes Selçuk’ta 19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Sakarya Meydan Muharebesi’nin ardından gazilik ünvanı ve mareşallik...
Bornova'da 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı
Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 19 Eylül Gaziler Günü programında, kahraman gazilere...
Karşıyaka kahraman gaziler için yürüyecek
Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik ünvanı ile mareşal rütbesi...
İzmir’de yangın güvenliği konuşuldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TMMOB tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Katılımlı Yangın...
Foça'da Avrupa Şampiyonası heyecanı dorukta
Foça’da düzenlenen 2026 CEV U18 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası’nda grup ve eleme etabı...
İzmir’in nadir eserleri ilk kez gün yüzüne çıktı
İzmir Milli Kütüphane’nin yüzyılları aşan koleksiyonunda korunan nadir eserler ilk kez kapsamlı...
Buca’da Dünya Temizlik Günü’ne özel temizlik harekâtı
Buca Belediyesi, Dünya Temizlik Günü kapsamında Fırat Mahallesi’nde gönüllüler ve mahalle...