Kırtasiye desteği, hem velilere hem esnafa nefes aldırdı
Okullarda ilk ders zili çalarken, İzmirli veliler de çocuklarının kırtasiye ihtiyaçlarını İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile karşılamaya başladı.
2025-2026 eğitim öğretim döneminde yaklaşık 14 bin ilkokul ve ortaokul öğrencisi için yaklaşık 49 milyon TL, velilerin İzmir Şehir Kartı’na yüklendi. Kırtasiye desteği velilerin bütçesini rahatlatırken, İzmirli kırtasiye esnafına da can suyu oldu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eğitim Destekleri Şube Müdürlüğü, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik kırtasiye desteğini bu yıl da sürdürüyor. 2025-2026 eğitim öğretim döneminin başlamasıyla sosyal inceleme sonucu ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen 13 bin 932 öğrenci için 48 milyon 762 bin TL kaynak ayrıldı. Her öğrenci için 3 bin 500’er TL, velilerin İzmir Şehir Kartı’na yüklendi. Proje, sadece ekonomik güçlük yaşayan ailelere değil, İzmirli esnafa da destek olması açısından öne çıkıyor. Veliler, bizvariz.izmir.bel.tr adresi üzerinden anlaşmalı kırtasiye listesini görüntüleyerek ilçelerinde bulunan kırtasiyelerden alışveriş yapabiliyor.
“Velilerden çok olumlu dönüşler alıyoruz”
Proje hakkında bilgi veren Eğitim Destekleri Şube Müdürü Mustafa Apaydın, “2025-2026 eğitim öğretim yılında 13 bin 932 öğrenciye 3 bin 500 TL tutarında kırtasiye desteği sağlıyoruz. Bu da yaklaşık 49 milyon TL’ye tekabül ediyor. Velilerden projeyle ilgili çok olumlu dönüşler alıyoruz. 8 Eylül itibarıyla kartların tamamına para aktarımı yapıldı. Vatandaşlarımız bizvariz.izmir.bel.tr üzerinden anlaşmalı kırtasiyelerimizi görüp alışverişlerini yapabilir. Bu proje sadece veliler ve öğrenciler için değil, kırtasiye esnafı için de önemli bir proje. Kırtasiye desteği, onlara da can suyu oldu” dedi.
“İzmir Büyükşehir Belediyesi bizi yarı yolda bırakmadı”
4. sınıfa başlayan 9 yaşındaki kızı için alışveriş yapan üç çocuk annesi Gül Yapıcı da İzmir Şehir Kartı’na yüklenen bakiye ile Karabağlar’da bulunan kırtasiyeden alışveriş yaptı. Kızının ihtiyacı olan malzemeleri satın alan Yapıcı, “Zor bir süreçten geçiyordum, ekonomik olarak yetişemiyordum. Bu desteğe başvurdum. İzmir Büyükşehir Belediyesi bizi yarı yolda bırakmadı. Bugün kızım için alışveriş yapıyorum. Maddi olarak güzel bir destek oldu. İhtiyacımızı karşılayacak kadar bütçe ayrılmış. Türkiye’de yaşam şartları çok zor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni takdir ediyorum” diye konuştu.
“İzmir’in parası İzmir’de kaldı”
Projeden İzmirli esnaf da memnuniyet duyuyor. İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası Başkanı Hulusi Demir, “Bu yıl yaklaşık 14 bin öğrenciye 3 bin 500 TL’lik destek verildi. Kırtasiye esnafına da destek sağlandı. Bu kartlar büyük marketlerde geçmiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası olarak belirlediğimiz kırtasiye esnafında bu kartlar geçerli. İzmir genelinde ortalama 350 kırtasiyede geçerli bu kart, ilk ve ortaokul öğrencileri için kullanılabiliyor. Bu projeyle İzmir’in parası İzmir’de kaldı” ifadelerini kullandı.
“Başkan Cemil Tugay’dan memnunuz”
Kırtasiye esnafı Efe Durdu da proje ile esnafın da ihtiyaç sahibinin de kazandığını belirterek “İzmirlinin malı İzmir’de kalıyor. İzmir’in parası ihtiyaç sahipleri ve İzmirli esnafa aktarılıyor. Veliler 3 bin 500 TL ile gerekli araç ve gereçleri alabiliyor. Veliler de Başkan Cemil Tugay ve bu projeden memnun olduklarını söylüyor. Başkan Cemil Tugay’dan memnunuz. Esnaf olarak bu sıkıntılı günlerde Başkan Tugay’ın bu desteği hem bize hem de vatandaşlara fayda sağladı” sözlerine yer verdi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İzmir’in emeklileri desteklerle nefes alıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dezavantajlı emeklilere yönelik destek programı kapsamında...
Çiğli Belediyesi’nden Öğrencilere Kırtasiye Desteği
Çiğli Belediyesi, çocukların eğitim yolculuğunu destekleyen çalışmalarına bir yenisini daha...
Efes Selçuk Belediyesi’nden Kırtasiye Kartı ile öğrenciye...
Efes Selçuk Belediyesi, 2026-2027 Eğitim-Öğretim Yılı öncesinde sosyal desteğe ihtiyaç duyan ilk...
BELEDİYE Haberleri
TümüKarşıyaka’da kadın yükümlüler için filografi ve dikiş kursu
Karşıyaka’da denetimli serbestlik kapsamındaki kadınlar için açılan filografi ve dikiş...
Karşıyaka’da temizlik ve mali disiplin açıklaması
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, temizlik hizmetlerindeki aksaklıkların 15 Kasım...
Gaziemir meclisinde 104 bin TL maaş ve mobbing iddiaları
Gaziemir Belediye Meclisi’nde MHP’li Selahattin Şahin, personel uygulamaları ve 104 bin TL’ye...
Orhanlı Erkence Zeytin Festivali üreticileri buluşturdu
Seferihisar’da düzenlenen 3. Orhanlı Köyü Erkence Zeytin Festivali, halk oyunları, yöresel ürün...
Konak’ta vergi ödeme kolaylığı
Konak Belediyesi, kasım ayı vergi ödeme dönemi kapsamında vatandaşların işlemlerini sıra...
Üç çeşit yemek 50 TL’den sunulacak
Ayvalık Belediyesi tarafından öğrencilerin uygun fiyatlarla sağlıklı ve doyurucu yemeklere...
Buca’da halk sağlığını hiçe sayan işletmeye geçit verilmedi
Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Şirinyer’deki bir şarküteride son tüketim tarihi...
Yeşil Bodrum mandalini Amerika pazarına açıldı
Coğrafi işaretli yeşil Bodrum mandalini, ilk kez Miami'deki Türk içecek firmasına donuk zincirle...
Bornovalı minikler geleceğe kök salıyor
Bornova Belediyesi, çocukların gelişimini desteklemek ve onlara erken yaşta çevre bilinci...
Büyükşehir’den çiftçiye 30 bin zeytin kasası desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir zeytini ve zeytinyağının üretimden hasada kadar her aşamada...
İzmir trafiğine iki yeni nefes
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Harmandalı ile Karşıyaka-Çiğli hattında trafik yoğunluğunu...
İzmirli belediye memurlarının sendikasında seçim günü
Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube, 3 Kasım’da genel kurul yapacak. Saat 10.00’da başlayacak seçimde...