Konak'ta kediler de "mutlu" olacak
Konak Belediyesi "Kedi Evi’nden" Güzel Çağrı
Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Engelli Kedi Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin patili sakinleri, ömürlük bir yuvaya kavuşmak için duyarlı pati dostlarını bekliyor.
Sokakta yaşama şansı olmayan, yürüme veya görme engelli kedilerin rehabilitasyon ve tedavilerinin dört dörtlük yapıldığı, aynı zamanda da onlara için güvenli bir yaşam alanı sağlayan Engelli Kedi Evi, konuk ettiği kedilerin sahiplenilmesi için de aracı oluyor.
Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, can dostların ömürlük yuvalarına kavuşmalarına aracı oluyor. Veteriner İşlerinin Hayvan Sağlığı Merkezi’nde son altı sekiz yaklaşık bin 500 kedi ve köpek kısırlaştırıldı, 2 bine yakın kuduz aşısı, 3 bin 500’ün üzerinde de paraziter tedavi yapıldı. Rutin tedavi ve operasyonların yanı sıra Engelli Kedi Evi’nde kalan ve Hayvan Sağlığı Merkezi’nde tedavi olan 180 patili dost ise yeni ailesine kavuştu. Bu yıl Konak Belediyesi tarafından beşincisi gerçekleştirilen Patilerin Festivali de sahiplenme konusunda büyük farkındalık yarattı. Festivalde sahiplenilen kedilerin arasında Engelli Kedi Evi sakinleri de yer aldı.
Sahiplenmeyi bekleyen canlar arasında Konak Belediyesi Engelli Kedi Evi’nin konuk ettiği kediler özel bir yer oluşturuyor. Gözleri görmeyen ya da yürüme engeli olan kedilerin bulunduğu merkezin tedavi ve rehabilitasyon bölümüyle beraber dinlenme ve oyun alanları bulunuyor. Kedilerin güvenli bir şekilde oyun oynayabildiği alanda, ziyaretçiler de kedileri izleyebiliyor. Engelli bir kediye ömürlük yuva olma isteyenler, Konak Engelli Kedi Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ederek kedi sahiplenmek için başvuru yapabiliyor.
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, sahiplenmenin önemini vurguladı. Özellikle Engelli Kedi Evi’ndeki gözleri görmeyen veya yürüyemeyen kedilerin yuvaya en çok ihtiyaç duyanlar olduğunun altını çizen Başkan Mutlu, “Maalesef sokaklarımızda, satın alınıp daha sonra terk edilen patili dostlarımıza çok rastlıyoruz. Onların birer can olduğunu unutmamak, alınıp satıldıkça para için meta gibi üretilmelerinin bu canlara haksızlık olduğunu bilmek geriyor. Sahiplenmek, onlar için yapabileceğimiz en güzel şey. Çıkarılan yasalar, zorlu sokak koşulları, bunların hepsi zaten patili dostlarımızın önünde birer engel. Ben Konaklı komşularımızı, İzmirli komşularımızı Veteriner İşleri Müdürlüğümüzden, özellikle de Engelli Kedi Evimizden bir can sahiplenmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Konak’ta söz komşuların: Başkan Mutlu, Mehmet Ali...
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, “Komşu Buluşmaları” kapsamında Mehmet Ali Akman...
Başkan Mutlu, Komşu Buluşmalarını sürdürüyor: 7’den 77’ye...
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun, Konaklıların taleplerini doğrudan dinlemek ve...
İzmir’de engelli kedilere sıcak bir yuva
İzmir Büyükşehir Belediyesi, sokakta yaşamını sürdüremeyecek özel gereksinimli kediler için...
BELEDİYE Haberleri
Tümü“Kimse Yatağa Aç Girmeyecek” Demişti: Başkan Demir Aşevi...
Torbalı’da Aşevinden Sofralara Her Gün Sıcak Yemek
Türkiye şampiyonları Menemen’de yarışacak
Menemen Belediyesi 12. Geleneksel Rahvan At Yarışları için geri sayım başladı. Pazar günü...
Bornova Belediyesi Batı edebiyatının doğduğu yeri dünya...
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, efsanevi ozan Homeros’un yaşadığı kabul edilen mağaraları...
Menderes’te Sağlık Merkezi İçin Protokol İmzalandı
Menderes Belediye Başkan V. Asuman Şen, İzmir İl Sağlık Müdürü Doç Dr. Ayhan Kul ile Menderes’te...
Gaziemirli çocukların eşyaları GOKİP’te yeniden hayat buldu
Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği Giysi, Oyuncak, Kitap İkinci El Pazarı’nda (GOKİP) çocuklar,...
Konak’ta söz komşuların: Başkan Mutlu, Mehmet Ali...
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, “Komşu Buluşmaları” kapsamında Mehmet Ali Akman...
Buca’da marketlere “sıfır atık” denetimi
Buca Belediyesi, ilçedeki atık yönetimini en üst seviyeye çıkarmak ve çevre bilincini artırmak...
Bornova’da çifte merdiven hamlesi
Bornova genelinde kentsel konforu ve yaşam kalitesini artırmak adına çalışmalarını aralıksız...
Balçova’da Mahalle Yaşam Alanları Kurslarla Renkleniyor
Balçova Belediyesi Mahalle Yaşam Alanlarında yeni dönem kursları başladı.
Başkan Tugay: Elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Bremen-İzmir Kardeş Şehir Derneği Başkanı...
Karbon ayak izini ulaşım tercihi belirliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı 2025-2050 Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem...
Büyükşehir’den yeni eğitim döneminde beslenme desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2026-2027 eğitim yılında da çocuk ve gençlerin sağlıklı...