BIST 100 11.023,55 %0,56 Altın 6.321,98 ₺/gr %0,28 Bitcoin $77.590 %0,67 Dolar 50,00 ₺ %0,05 Euro 56,02 ₺ %0,06 Sterlin 67,15 ₺ %0,11 Gümüş 79,98 ₺/gr %1,43 Ethereum $2.294,57 %1,66 İsviçre Frangı 60,94 ₺ %0,26 Kanada Doları 35,74 ₺ %0,05 Avustralya Doları 34,86 ₺ %0,32 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,32 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 13,61 ₺ %0,05 Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,51 Çin Yuanı 7,50 ₺ %0,28
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa BELEDİYE Konak’ta kentsel dönüşüm uygulama modeli belirleniyor

Konak’ta kentsel dönüşüm uygulama modeli belirleniyor

Konak Belediyesi’nin İzmir Kalkınma Ajansı destekli ‘Konak-Afet Dirençli Yaşam Alanları Mekansal Uygulamalar Yol Haritası’ konulu projesinde son aşamaya gelindi.

0Yorumlar
Konak’ta kentsel dönüşüm uygulama modeli belirleniyor

Projenin tamamlanmasıyla birlikte Konak için ‘Kentsel Dönüşüm Uygulama Modeli’ ortaya çıkacak.

Konak Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğünün, İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) “2024 Yılı Kentsel ve Mekansal Çalışmalar Teknik Destek Programı” kapsamında hazırladığı “Konak-Afet Dirençli Yaşam Alanları Mekansal Uygulamalar Yol Haritası” konulu projesinde son aşamaya gelindi. İZKA’dan teknik destek almaya hak kazanmasıyla birlikte hızla hayata geçirilen projede uygulama alanı olarak Konak Belediyesi’nin kentsel dönüşüm bölgeleri arasında yer alan Beştepeler Planlama Bölgesi’nde belirlenen pilot bölgede çeşitli çalışma ve uygulamalar yapıldı.

Proje için imar planları onaylanan Beştepeler 3. Bölge’de,  yaklaşık 7.000 metrekarelik bir alan pilot bölge olarak seçildi. İkarya Danışmanlık Str. Arş. Rek. San. ve Tic. Anonim Şirketi’nin katkılarıyla sürdürülen proje kapsamında Konak Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü ile Etüt ve Proje Müdürlüğünden toplam 10 personel, teknik eğitimlere katıldı. 4 şehir plancısı, 3 inşaat mühendisi, 1 mimar, 1 jeoloji mühendisi ve 1 harita ve kadastro teknikerinden oluşan ekip, alanında uzman kişiler tarafından yüz yüze ve çevrimiçi olarak “İzmir ve Türkiye’de Kentsel Dönüşüm Uygulamaları”, “Kentsel Dönüşüm Sürecinde Hak Sahipliği Değerleme Yöntemleri”, “Uzlaşma Süreçlerinin Yönetilmesi”, “Başarılı Olmuş Dünya Örnekleri” konularında detaylı bir şekilde eğitim aldı.

Deneyimli ekip, uzman kadro

20 Eylül tarihinde, Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşegül Altınörs Çırak’tan,  27 Eylül’de ise Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Erman Aksoy’dan çevrimiçi olarak eğitim alan ekip, Şehir Plancıları Odası Bursa Şube Başkanı Sevilay Çetinkaya, Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Görevlisi Serdar M. A. Nizamoğlu’nun verdiği eğitimlere de katıldı. Aynı zamanda teknik ekibin 5 haftalık bir sertifika programına katılımları sağlandı ve çevrimiçi olarak tamamlanan bu eğitimlerin sonunda tüm ekip, e-devlet uyumlu Kentsel Dönüşüm Uzmanlığı Sertifikası almaya hak kazandı.

Dönüşüm bölgesinde ikamet edenlerle yüz yüze görüşüldü

Proje kapsamında, eğitim çalışmalarının bir diğer etabı olarak anket uygulaması da yapıldı. Seçilen pilot bölgede, deneyimli uzmanlar eşliğinde sahaya inen proje ekibi, uygulama alanında yaşayan vatandaşların talep ve beklentilerini kayıt altına aldı.

Sırada ‘Kentsel Dönüşüm Uygulama Modeli’ var

İZKA’nın sağladığı teknik destekle konuya ilişkin yeterli donanımı kazanan Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü ile Etüt ve Proje Müdürlüğü teknik personeli, projenin bundan sonraki aşamasında, Konak İlçesinin diğer bölgelerinde gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm uygulamalarına da kaynaklık edebilecek bir Kentsel Dönüşüm Uygulama Modeli belirleyecek. Bu model, bundan sonra farklı bölgelerde başlatılması planlanan kentsel dönüşüm çalışmaları için de temel oluşturacak. Böylece, Kentsel Dönüşüm Uygulama alanlarında ikamet eden vatandaşların tamamının projeden faydalanarak afet riskleri azaltılmış, sağlıklı ve yaşanabilir bir çevrede ikamet etmesi sağlanacak.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

BELEDİYE Haberleri

Tümü

Karşıyaka’da kadın yükümlüler için filografi ve dikiş kursu

Karşıyaka’da denetimli serbestlik kapsamındaki kadınlar için açılan filografi ve dikiş...

18 saat önce

Karşıyaka’da temizlik ve mali disiplin açıklaması

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, temizlik hizmetlerindeki aksaklıkların 15 Kasım...

19 saat önce

Gaziemir meclisinde 104 bin TL maaş ve mobbing iddiaları

Gaziemir Belediye Meclisi’nde MHP’li Selahattin Şahin, personel uygulamaları ve 104 bin TL’ye...

20 saat önce

Orhanlı Erkence Zeytin Festivali üreticileri buluşturdu

Seferihisar’da düzenlenen 3. Orhanlı Köyü Erkence Zeytin Festivali, halk oyunları, yöresel ürün...

20 saat önce

Konak’ta vergi ödeme kolaylığı

Konak Belediyesi, kasım ayı vergi ödeme dönemi kapsamında vatandaşların işlemlerini sıra...

22 saat önce

Üç çeşit yemek 50 TL’den sunulacak

Ayvalık Belediyesi tarafından öğrencilerin uygun fiyatlarla sağlıklı ve doyurucu yemeklere...

22 saat önce

Buca’da halk sağlığını hiçe sayan işletmeye geçit verilmedi

Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Şirinyer’deki bir şarküteride son tüketim tarihi...

22 saat önce

Yeşil Bodrum mandalini Amerika pazarına açıldı

Coğrafi işaretli yeşil Bodrum mandalini, ilk kez Miami'deki Türk içecek firmasına donuk zincirle...

22 saat önce

Bornovalı minikler geleceğe kök salıyor

Bornova Belediyesi, çocukların gelişimini desteklemek ve onlara erken yaşta çevre bilinci...

23 saat önce

Büyükşehir’den çiftçiye 30 bin zeytin kasası desteği

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir zeytini ve zeytinyağının üretimden hasada kadar her aşamada...

23 saat önce

İzmir trafiğine iki yeni nefes

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Harmandalı ile Karşıyaka-Çiğli hattında trafik yoğunluğunu...

23 saat önce

İzmirli belediye memurlarının sendikasında seçim günü

Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube, 3 Kasım’da genel kurul yapacak. Saat 10.00’da başlayacak seçimde...

1 gün önce