BIST 100 11.023,55 %0,56 Altın 6.321,98 ₺/gr %0,28 Bitcoin $77.590 %0,67 Dolar 50,00 ₺ %0,05 Euro 56,02 ₺ %0,06 Sterlin 67,15 ₺ %0,11 Gümüş 79,98 ₺/gr %1,43 Ethereum $2.294,57 %1,66 İsviçre Frangı 60,94 ₺ %0,26 Kanada Doları 35,74 ₺ %0,05 Avustralya Doları 34,86 ₺ %0,32 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,32 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 13,61 ₺ %0,05 Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,51 Çin Yuanı 7,50 ₺ %0,28
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa BELEDİYE Mizah Nefes Aldırır: 9. İzmir Mizah Festivali panellerle ...

Mizah Nefes Aldırır: 9. İzmir Mizah Festivali panellerle devam etti

Kültürlerarası Sanat Derneği ve Nesin Vakfı iş birliğiyle düzenlenen 9. İzmir Mizah Festivali, mizahın farklı disiplinlerle ilişkisini ele alan panellerle üçüncü gününde de dopdolu bir programla devam etti.

0Yorumlar
Mizah Nefes Aldırır: 9. İzmir Mizah Festivali panellerle devam etti

Festival kapsamında gerçekleştirilen panellerde mizah; tiyatrodan müziğe, heykelden basına uzanan geniş bir yelpazeyle ele alınırken, usta gazeteciler İlhan Selçuk ve Çetin Altan da saygıyla anıldı.

Festival etkinlikleri kapsamında Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Etkinlik Merkezi’nde, eğitmen Mustafa Yıldız eşliğinde Çocuklarla Karikatür Atölyesi düzenlendi. Atölyede çocuklar, mizahın yaratıcı dünyasıyla buluştu.Festivalin üçüncü gününde Selçuk Efes Kent Belleği’nde ilk olarak Disiplinlerarası Mizah Paneli gerçekleştirildi.

Vecdi Sayar moderatörlüğündeki panele konuşmacı olarak Doç. Dr. Banu Ayten Akın, Serhan Yedig ve Heykeltıraş Mehmet Aksoy katıldı.Tiyatro ve mizah ilişkisine değinen Doç. Dr. Banu Ayten Akın, İzmir Mizah Festivali’nin bu yıl Efes Selçuk’ta düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Efes Selçuk turistik ve kültürel açıdan çok güzel bir yer. Bu festivale destek verdiği için Efes Selçuk Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Burada olmaktan, farklı alanlardan öğrenmekten büyük keyif aldım. Emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

“BURADA OLDUĞUMUZ İÇİN ÇOK ŞANSLIYIZ”

Mizah ile müzik arasındaki ilişkiyi değerlendiren Müzisyen ve Yazar Serhan Yedig, tahammülün olmadığı yerde mizahın da var olamayacağını vurguladı. Türkiye’de mizahın zor bir dönemden geçtiğini belirten Yedig, dokuzuncu kez düzenlenen festivalin önemine dikkat çekerek; “Bu paneller yarına belge bırakacak nitelikte, ince düşünülmüş etkinlikler. Bugün Efes Selçuk için tarihi bir gündü. Çünkü kentin simgelerinden Kurtuluş Anıtı’nın yaratıcısı Mehmet Aksoy aramızdaydı. Belki bugün için çok şey ifade etmeyebilir ama yıllar sonra buraya gelenler bu anları hatırlayacak. Bir kent belleği oluşturan ve bunu koruyan Efes Selçuk halkına teşekkür ediyorum. Mizahın kıvılcımını yakan bu festivalin sürekli olmasını diliyorum” dedi.

“MİZAH NEFES ALMA EYLEMİDİR”

Efes Selçuk’a Kurtuluş Yolu Anıtını kazandıran Heykeltıraş Mehmet Aksoy ise mizahın derinliğine vurgu yaptı. Aksoy, “Mizah sığ değildir, düşündürücüdür. Güldüğünüz anda bir şeyin farkına varırsınız. Mizah, toplumların varlığını sürdürmesi, nefes almasıdır. Türkiye’de kamyon arkası yazıları gibi çok güçlü mizah örnekleri var. Aslında her şey mizahın konusu olabilir” ifadelerini kullandı.

“İLHAN SELÇUK SİZLERİN HEMŞEHRİSİ ”

Günün ikinci paneli olan Basında Mizah başlıklı oturumda Gazeteci-Yazar Nazım Alpman, usta gazeteci İlhan Selçuk ile anılarını paylaştı. Selçuk’un ailesinin kökenine değinen Alpman, Selçuk soyadının hikâyesini anlatarak, “İlhan Selçuk’un ailesi, Girit’ten Türkiye’ye döndükten sonra Selçuk soyadını alıyor. Çünkü dedeleri Selçuk’tan Girit’e gitmiş. Bu nedenle İlhan Selçuk’un Efes Selçuk’ta anılması çok anlamlı. İlhan Selçuk, sizlerin en eski hemşehrisidir” dedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

BELEDİYE Haberleri

Tümü

Karşıyaka’da kadın yükümlüler için filografi ve dikiş kursu

Karşıyaka’da denetimli serbestlik kapsamındaki kadınlar için açılan filografi ve dikiş...

13 saat önce

Karşıyaka’da temizlik ve mali disiplin açıklaması

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, temizlik hizmetlerindeki aksaklıkların 15 Kasım...

14 saat önce

Gaziemir meclisinde 104 bin TL maaş ve mobbing iddiaları

Gaziemir Belediye Meclisi’nde MHP’li Selahattin Şahin, personel uygulamaları ve 104 bin TL’ye...

15 saat önce

Orhanlı Erkence Zeytin Festivali üreticileri buluşturdu

Seferihisar’da düzenlenen 3. Orhanlı Köyü Erkence Zeytin Festivali, halk oyunları, yöresel ürün...

16 saat önce

Konak’ta vergi ödeme kolaylığı

Konak Belediyesi, kasım ayı vergi ödeme dönemi kapsamında vatandaşların işlemlerini sıra...

17 saat önce

Üç çeşit yemek 50 TL’den sunulacak

Ayvalık Belediyesi tarafından öğrencilerin uygun fiyatlarla sağlıklı ve doyurucu yemeklere...

17 saat önce

Buca’da halk sağlığını hiçe sayan işletmeye geçit verilmedi

Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Şirinyer’deki bir şarküteride son tüketim tarihi...

17 saat önce

Yeşil Bodrum mandalini Amerika pazarına açıldı

Coğrafi işaretli yeşil Bodrum mandalini, ilk kez Miami'deki Türk içecek firmasına donuk zincirle...

17 saat önce

Bornovalı minikler geleceğe kök salıyor

Bornova Belediyesi, çocukların gelişimini desteklemek ve onlara erken yaşta çevre bilinci...

18 saat önce

Büyükşehir’den çiftçiye 30 bin zeytin kasası desteği

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir zeytini ve zeytinyağının üretimden hasada kadar her aşamada...

18 saat önce

İzmir trafiğine iki yeni nefes

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Harmandalı ile Karşıyaka-Çiğli hattında trafik yoğunluğunu...

18 saat önce

İzmirli belediye memurlarının sendikasında seçim günü

Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube, 3 Kasım’da genel kurul yapacak. Saat 10.00’da başlayacak seçimde...

1 gün önce