BIST 100 13.284,42 %1,67 Altın 6.865,89 ₺/gr %0,94 Bitcoin $81.322 %0,17 Dolar 48,79 ₺ %0,08 Euro 56,11 ₺ %0,08 Sterlin 65,43 ₺ %0,11 Gümüş 103,93 ₺/gr %1,69 Ethereum $2.634,63 %0,13 İsviçre Frangı 59,37 ₺ %0,40 Kanada Doları 34,90 ₺ %0,15 Avustralya Doları 34,76 ₺ %0,25 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,99 ₺ %0,23 BAE Dirhemi 13,28 ₺ %0,08 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,50 Çin Yuanı 7,29 ₺ %0,21
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa BELEDİYE Nafiz Ulu Gençlik Ve Yaşam Merkezi’nde Öğrencilere İlham ...

Nafiz Ulu Gençlik Ve Yaşam Merkezi’nde Öğrencilere İlham Veren Etkinlik

Efes Selçuk Belediyesi’nin Çamlık Mahallesi’nde 2023 yılında hizmete açtığı Nafiz Ulu Gençlik ve Yaşam Merkezi’nde 80. Yıl Çamlık İlkokulu 4. sınıf öğrencileri için meslek tanıtımı etkinliği düzenlendi.

0Yorumlar
Nafiz Ulu Gençlik Ve Yaşam Merkezi’nde Öğrencilere İlham Veren Etkinlik

Kütüphane Sorumlusu olarak Nafiz Ulu Gençlik ve Yaşam Merkezi’nde görev yapan Ebru Ünlü etkinlik kapsamında meslek tanıtımına katılarak hem mesleğini tanıttı hem de çocukların merak ettiği soruları yanıtladı.

Anlamlı etkinliğe Efes Selçuk Belediyesi Kütüphane Müdürü Vedat Yolcu, 80. Yıl Çamlık İlköğretim Okulu Müdürü Sabri Sorucu, 80. Yıl Çamlık İlköğretim Okulu 4. Sınıf öğretmeni Figen Akbaba, veliler ve öğrenciler katıldı.Etkinliğe katılan 14 öğrenci milli mücadeleyi konu alan kitaplarıyla tanınan Yazar Halide Edip Adıvar’ın kitapları ile tanıştı. Etkinliğe katılan öğrencilere Ateşten Gömlek kitabı hediye edildi.

ÇOCUKLARIN İKİNCİ EVİ: NAFİZ ULU GENLİK VE YAŞAM MERKEZİ KÜTÜPHANESİ

Nafiz Ulu Genlik ve Yaşam Merkezi’nin çocuklar için büyük bir avantaj olduğunu aktaran 80. Yıl Çamlık İlkokulu öğretmeni Figen Akbaba; “Köyümüzün en avantajlı imkânlarından bir tanesi okul bahçemizin bitişiğinde komşumuz olan kütüphanemiz. Bu bizim için hem sosyalleşmek açısından hem farklı ortamda derslerimizi işlemek açısından büyük bir avantaj. Çocuklara kütüphane kültürünü öğretmek açısından harika bir fırsat sunulmuş. Şimdiye kadar Anadolu’nun birçok köyünde çalıştım ama buradaki avantajı bu şekilde değerlendirebilme şansı yakalamak çok hoşuma gitti. Çocuklar hem benim kontrolümde hem de okul çıkışlarında bu kütüphaneye gelerek o kadar sıcak bir ortam buluyorlar ki. Bazen grup şeklinde anlaşarak ailelerinden izin alarak burada ödev yapma, tartışma ortamı yaratıyorlar. Hatta kütüphanede zekâ geliştiren kutu oyunları bile bulunmakta. Gelip akıl oyunları da oynayabiliyorlar. O da kütüphanemizin çocuklara vermiş olduğu bir imkân. Kütüphane Sorumlumuz Ebru Hanım gerçekten çok sıcak, çok samimi bir şekilde çocukları karşılıyor. İyi ki kütüphaneler var” dedi.

“HEYECANLI VE MUTLUYUZ”

Etkinlik düzenlenmesi için kütüphane görüşmeleri sonucunda çok hızlı bir süreç yaşadıklarını anlatan Figen Akbaba; “Sosyal Bilgiler dersimizde Atatürk Haftası ve Milli Mücadele dönemindeyiz. Bu dönemde milli mücadelenin başlangıcında Anadolu Mitingleri diye bilinen tarihimizin mitingleri var. Bu mitinglerde de Halide Edip Adıvar'ın öncülük yaptığını gördük.Çocuklar çok merak etti. İnternetten araştırdık ve Ateşten Gömlek, Sinekli Bakkal gibi kitaplarını çocuklarla inceledik. Mücadeleyi başlatan bir edebiyatçı olması ve bunu kitabına kalıcı bir şekilde yer vermesi çocuklarda bir merak uyandırdı. Sonrasında kütüphanemiz bize bu imkânı sağlar mı diye düşünürken kütüphanemiz ile görüştük.  Açıkçası bu kadar hızlı her şeyin gelişeceğini beklemiyordum. 3 gün önce konuştuk, şu an buradayız, bu etkinliği yapıyoruz. Heyecanlı ve mutluyuz. Sınıfım adına, çalıştığım köyüm adına onları temsil eden ve öğretmen olarak belediyemize ve başkanımıza verdikleri destekler için çok teşekkür ediyorum” dedi.

ÖĞRENCİLERDEN KÜTÜPHANE SEVGİSİ; “BURASI BİZİM İÇİN İYİ Kİ VAR”

Bugün düzenlenen etkinlik sayesinde yeni bilgiler edindiğini aktaran ilkokul öğrencisi Simay Aydeniz; “Bugün ki etkinlik çok güzel geçti. Kütüphane hakkında bir sürü yeni bilgi öğrendim. Sorduğum soruların da cevabını alabildim. Kütüphane Sorumlusu olmak çok güzel bir görevmiş. Meslek tanıtımında bunu öğrenmiş olduk. Bugün bir sürü yeni bilgi öğrendim” dedi.Ateşten Gömlek kitabı hediye edildiği için çok mutlu olduğunu aktaran ilkokul öğrencisi Tuğra Tunçtan; “Bugün kütüphanemizde çok güzel bir etkinlik oldu. Çok güzel bir kitap hediye edildi. Biz Sosyal Bilgiler dersimizde bu kitap hakkında konuşmuştuk. Bu kitabı aldığımda çok mutlu oldum. Biz bu kütüphaneye sınıfça çok sık geliyoruz ve burayı çok seviyorum. Bazı kitaplar hakkında öğretmenimiz bize sorular soruyor. Kitaplar okuyoruz, kutu oyunları oynuyoruz. Burası bizim için iyi ki var” dedi.Etkinlikte çok eğlendiklerini ve mutlu olduklarını anlatan İlkokul öğrencisi Eylül Mina Ulu ise; “Bugün kütüphanemizde etkinliğimiz vardı. Ben çok eğlendim. Çok güzel geçti bizim için. Kütüphane Sorumlumuza çok teşekkür ederim. Geçen gün konuştuğumuzda bizim çok ilgimizi çeken bir kitabı da Efes Selçuk Belediyesi hediye etti. Ben çok mutlu oldum. Herkese çok teşekkür ederim” dedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

BELEDİYE Haberleri

Tümü

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden Gaziler Günü’ne Özel...

Manisa Büyükşehir Belediyesi, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gazi ve şehit aileleri onuruna...

10 saat önce

Avrupa Hareketlilik Haftası’nda Sinema Gecesi Beğeni Topladı

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında...

10 saat önce

Sardes’te Tarih ve Müzik Buluşuyor: Goran Bregović...

Manisa Büyükşehir Belediyesi, binlerce yıllık geçmişiyle Lidya uygarlığının başkenti olan ve...

10 saat önce

Denizli, İsmet İnönü ve Musalla’da kış hazırlıklarını...

Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, başkan yardımcıları, ilgili birim müdürleri ve mahalle...

10 saat önce

Menemen Çömlek Festivaline muhteşem açılış!

Menemen Belediyesi tarafından 5’inci kez düzenlenen Uluslararası Menemen Çömlek Festivali,...

10 saat önce

Efes Selçuk’ta 19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Sakarya Meydan Muharebesi’nin ardından gazilik ünvanı ve mareşallik...

10 saat önce

Bornova'da 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı

Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 19 Eylül Gaziler Günü programında, kahraman gazilere...

10 saat önce

Karşıyaka kahraman gaziler için yürüyecek

Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik ünvanı ile mareşal rütbesi...

10 saat önce

İzmir’de yangın güvenliği konuşuldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TMMOB tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Katılımlı Yangın...

10 saat önce

Foça'da Avrupa Şampiyonası heyecanı dorukta

Foça’da düzenlenen 2026 CEV U18 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası’nda grup ve eleme etabı...

10 saat önce

İzmir’in nadir eserleri ilk kez gün yüzüne çıktı

İzmir Milli Kütüphane’nin yüzyılları aşan koleksiyonunda korunan nadir eserler ilk kez kapsamlı...

10 saat önce

Buca’da Dünya Temizlik Günü’ne özel temizlik harekâtı

Buca Belediyesi, Dünya Temizlik Günü kapsamında Fırat Mahallesi’nde gönüllüler ve mahalle...

10 saat önce