Ovacık’ta üretimin bereketi 11. kez paylaşıldı
Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen 11. Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Şenliği, 19-20 Eylül tarihlerinde üreticileri ve vatandaşları Ovacık’ta buluşturdu. İki gün boyunca söyleşilerden yarışmalara, atölyelerden halk oyunlarına uzanan etkinliklere ev sahipliği yapan şenlikte Çeşme’nin yerel ürünleri, tarımsal üretimi ve Sakız koyunu yetiştiriciliği öne çıktı.

Çeşme Belediyesi tarafından yerel üretimi desteklemek, Çeşme’ye özgü tarımsal değerleri korumak ve üreticilerle dayanışmayı güçlendirmek amacıyla düzenlenen 11. Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Şenliği tamamlandı. 19-20 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen şenlik, iki gün boyunca üreticileri, uzmanları ve Çeşmelileri bir araya getirdi.
Şenliğin ilk gününde stantların açılışının ardından sübye ve sübyeli muhallebi yapım atölyesi gerçekleştirildi. “Tarım ve Çevre” başlıklı söyleşide akademisyenler, ziraat mühendisleri ve uzmanlar tarımsal üretimin geleceğini ele aldı. Yuvamız Çeşme Süs Kabağı Boyama Atölyesi çocukları buluştururken, Belediye Bandosu ve Çeşme Kent Enstitüsü’nün gösterileri programa renk kattı. Günün öne çıkan etkinliklerinden “En İyi Çeşme Kavunu Yarışması”nda ise üreticilerin yetiştirdiği ürünler yarıştı.
İkinci gün programında “Sakız Koyunu Yetiştiriciliği” söyleşisi düzenlenerek Sakız koyununun yetiştiriciliği ve bölgedeki üretimin sürdürülebilirliği konuşuldu. Çeşme Kent Enstitüsü folklor gösterisinin ardından “En İyi Sakız Koyunu Yarışması” gerçekleştirildi. Şenlik, dereceye giren üreticilere ödüllerinin takdim edilmesiyle sona erdi.
Denizli: “En büyük alkış üreticilerimize”
Şenliğin açılışında konuşan Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, Ovacık’ın tarımsal üretim kültürünü yaşatmasının Çeşme açısından büyük önem taşıdığını belirterek, belediyenin yerel ürünleri korumaya ve üreticiyi desteklemeye yönelik çalışmalarını anlattı.
Çeşme’nin çok kıymetli yerel ürünlere sahip bereketli bir coğrafya olduğunu vurgulayan Denizli, belediyenin kendi tarlalarındaki üretiminin son iki yılda 3 bin 300 kilogramdan 4 bin 450 kilograma yükseldiğini, böylece yüzde 35 artış sağlandığını ifade etti. Denizli, Çeşme Kavunu’nda ise verimin 300 kilogramdan 600 kilograma çıkarak iki katına ulaştığını söyledi.
Üreticilere verilen fide desteğine de değinen Denizli, “Üreticilerimize sağladığımız fide desteğini iki yılda 50 bin fideden 80 bin fideye yükselttik. Daha da artırmaya devam edeceğiz. Bu geleneksel şenliğimizi sürdürmemizin amacı da bu; yerel ürünlerimize sahip çıkmak, onları geliştirmek ve ata tohumlarımızın unutulmadan sofralarda yer bulmasını sağlamak” dedi.
“Siz olmasanız topraklarımız üretimsiz kalırdı”
Belediyenin kendi tarlalarında ata tohumlarıyla ve doğal yöntemlerle üretim gerçekleştirdiğini belirten Başkan Denizli, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü standında susamdan domatese, biberden kavuna ve soğana kadar belediye arazilerinde yetiştirilen ürünlerin sergilendiğini ifade etti.
Ovacık’ta tarımı yaşatmaya devam eden üreticilere teşekkür eden Denizli, “Tüm gelişmeye rağmen Ovacık’ta tarımı dimdik ayakta tutmaya çalışan değerli üreticilerimize teşekkürü bir borç biliyoruz. Siz olmasanız bugün topraklarımız üretimsiz kalır, betonlaşma baskısıyla karşı karşıya kalırdı. En büyük alkışı üreticilerimize armağan ediyorum” diye konuştu.
İki gün boyunca tarımın, yerel değerlerin ve üretici emeğinin merkezde olduğu şenlik, Çeşme’nin üretim kültürünü gelecek kuşaklara aktarma ve yerel üreticiyi destekleme mesajıyla tamamlandı.
Benzer Haberler
Konak’ta aşurenin bereketi 10 bin kişiyle paylaşıldı
Konak Belediyesi, temmuz ayı başında Muharrem Ayı dolayısıyla başlattığı aşure ikramlarını,...
Ramazan bereketi Ödemiş sofralarında paylaşıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ramazan ayının onuncu gününde bereketli sofraları bu kez Ödemiş'te...
Urla’da Ramazan’ın bereketi dayanışma sofralarında...
Urla Belediyesi, Ramazan ayı boyunca ilçenin farklı noktalarında toplam 21 iftar sofrası kurarak...
BELEDİYE Haberleri
Tümüİzmirli güreşçiden Balkan Şampiyonası’nda gümüş madalya
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü güreşçisi Muhammed Emin Uyumaz, Hırvatistan’daki Balkan...
Gençlik Şenliği, gençlerin enerjisini İzmir’e yayıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Genç İzmir Gençlik Şenliği”, renkli...
Buca’da kursiyerlerden renkli bahçe buluşması
Buca Belediyesi Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi kursiyerleri, düzenlenen bahçe buluşmasında...
Kardeş Belediyeler Tepebaşı ve Ayvalık’tan Veri...
Ayvalık Belediyesi ile Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, olası afet ve olağanüstü durumlarda...
Karşıyaka’da ‘Sancar Maruflu Sivil Akademisi’ başladı
Karşıyaka Belediyesi, sivil toplum kuruluşlarının kurumsal kapasitelerini güçlendirmek amacıyla...
Konak’ta Meme Kanseri Farkındalık Seminerleri başladı
Konak Belediyesi ve Konak Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin birlikte düzenlediği Meme Kanseri...
Efes Selçuklu Kadınlara Sağlık Eğitimi: Sağlık...
İzmir Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşler Dairesi Başkanlığı tarafından “Meme Kanseri Farkındalık...
Buca'nın 2027 yılı bütçesi onaylandı
Buca Belediyesi 2027 Mali Yılı Bütçesi, 7 milyar 800 milyon lira olarak belirlendi. Buca...
Bornova’da ortak akıl dönemi
Bornova Belediyesi, Erzene Mahallesi’nde bulunan ve içerisinde halı sahanın da yer aldığı 19...
İzmirli Muhammed Balkan ikincisi oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü güreşçisi Muhammed Emin Uyumaz, U20 Grekoromen Güreş...
Kuş gözlemcileri Çakalburnu Lagünü’nde buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı “Parkta Etkinlik Var” programı, flamingolar ve tepeli...
Zabıtadan kaçak döküme karşı koruma kalkanı
Çevre denetimindeki yetkisini güçlendiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, hafriyat ve inşaat...