BIST 100 11.482,60 %1,32 Altın 6.556,39 ₺/gr %0,00 Bitcoin $73.990 %2,22 Dolar 50,16 ₺ %0,20 Euro 55,94 ₺ %0,62 Sterlin 67,02 ₺ %0,68 Gümüş 83,81 ₺/gr %0,00 Ethereum $2.128,25 %4,56 İsviçre Frangı 61,15 ₺ %0,19 Kanada Doları 35,51 ₺ %0,60 Avustralya Doları 34,43 ₺ %0,79 Suudi Riyali 13,36 ₺ %0,21 BAE Dirhemi 13,66 ₺ %0,21 Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,30 Çin Yuanı 7,52 ₺ %0,08
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa BELEDİYE Sancar Maruflu Bilim Merkezi’nden çifte etkinlik

Sancar Maruflu Bilim Merkezi’nden çifte etkinlik

Konak Belediyesi’nin çocuklara bilimi sevdiren merkezi Sancar Maruflu Bilim Merkezi, Bahçeşehir Koleji öğrencilerini konuk etti.

0Yorumlar
Sancar Maruflu Bilim Merkezi’nden çifte etkinlik

Öğrencilerin, Telsiz Operatörü Ali Rıza Özsaran’dan amatör telsizcilik eğitimi aldığı etkinlik sonrası, stajlarını Sancar Maruflu Bilim Merkezi’nde tamamlayan Dokuz Eylül Üniversitesi Fizik Öğretmenliği öğrencileri için sertifika töreni düzenlendi.

Konak Belediyesi Sancar Maruflu Bilim Merkezi iki etkinliğe birden ev sahipliği yaptı. Aynı günde minik öğrenciler deneyler yapıp telsizciliğin inceliklerini öğrenirken, öğretmen adayları da sertifikalarını aldı. Bahçeşehir Koleji İzmir Kuzey Kampüsü 4. sınıf öğrencilerini konuk eden merkezde çocukları, Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümünden fizik öğretmeni adayı üniversiteliler karşıladı. Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında bilim merkezinde stajyer olan öğretmen adayları ve minik öğrencileri bir araya getiren etkinlik öncesi çocuklar, Türkiye’nin telsiz kullanarak uzay istasyonundaki astronotla konuşan ilk telsizcisi olan Telsiz Operatörü Ali Rıza Özsaran’la tanıştı.

Özsaran’dan “Telsiz kullanımı ve Önemi” eğitimi alan çocuklar, birbirleriyle telsiz aracılığıyla konuşmayı da deneyimledi. Eğitim sonrası minik öğrenciler, üniversiteli abla ve ağabeyleriyle birlikte merkezde bulunan tüm bilimsel deneyleri tek tek yaparak merak ettikleri soruların yanıtlarını öğretmen adaylarından aldı. Etkinliklerin bitiminde, stajlarını tamamlayan üniversite öğrencilerine teşekkür belgelerinin verildiği bir sertifika töreni yapıldı.

İlk kez telsiz kullandılar

Her deneyi heyecan içinde gerçekleştiren Bahçeşehirli çocuklar, Ali Rıza Özsaran’dan da amatör telsizcilikle ilgili bilgi aldı. İlk kez telsiz kullanan çocukların telsizciliğe meraklarının çok önemli olduğunu dile getiren Özsaran: “Bugün çocuklara amatör telsizcilikle, uzaydaki haberleşmeyle ve amatör telsizciliğin afet zamanındaki rolüyle ilgili bilgiler verdik. Telsizle nasıl konuşulduğunu denediler. Belki de hayatlarında ilk kez telsizle konuştular. Çocuklar çok ilgi gösterdiler, çok heyecanlandılar. Onlar için de çok güzel, değişik bir deneyim oldu. Biz de Konak Belediyesi’nin bu çalışmasından dolayı çok mutlu olduk” dedi. 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

BELEDİYE Haberleri

Tümü

Güzelbahçe’de Bülent Ecevit için anma töreni

Eski Başbakan Bülent Ecevit, vefatının 20. yıl dönümünde Güzelbahçe’de Rahşan ve Bülent Ecevit...

3 gün önce

Ali Rıza Bodur için Karşıyaka’da anma töreni

Karşıyaka’da düzenlenen törende, eski CHP İzmir Milletvekili Ali Rıza Bodur birinci ölüm yıl...

3 gün önce

Çiğli Belediye Başkanı Yıldız’dan eleştirilere yanıt

Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, kooperatif süreci, kamu zararı iddiaları ve Joymade...

3 gün önce

Korkuteli Belediye Başkanı görevine bağımsız devam edecek

Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran, CHP'den istifa ettiğini ve görevini bağımsız olarak...

3 gün önce

Konak Belediye Meclisi kasım ayının ilk toplantısını...

Konak Belediye Meclisi’nin kasım ayı toplantısında Alsancak ve Hatay’daki K planlarına yönelik...

3 gün önce

Konak’ta örnek iş birliği: Genç makaslar İleri Yaş’a...

Konak Belediyesi İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi’ne konuk olan İzmir Konak Meslek Yüksekokulu...

3 gün önce

Bornova’da içleri ısıtan dayanışma

Bornova Belediyesi, havaların soğumasıyla birlikte hafta içi her sabah metro istasyonlarında 2...

3 gün önce

Besim Dutlulu’dan mal varlığı açıklaması

Besim Dutlulu, mal varlığına yönelik eleştirilere yanıt vererek birikimlerini eşiyle birlikte 20...

3 gün önce

Buca’nın tarihi hamamında sanata yer var

Buca Belediyesi’nin tarihi Pembe Köşk’ün hamam bölümünü dönüştürerek kültür ve sanat yaşamına...

3 gün önce

Başkan Eşki’den Serhat Sökmen’e anlamlı ziyaret

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, İzmir Barosu Başkanlığına seçilen eski mesai arkadaşı ve...

3 gün önce

İzmir’de 250 mahallede sosyal destek taraması

İzmir Büyükşehir Belediyesi, metropol dışındaki 19 ilçenin 250 mahallesinde yürüttüğü saha...

3 gün önce

Büyükşehir’in yeni hizmet binası için gece mesaisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeniden inşa edeceği ana hizmet binasının zemin ve temel etüt...

3 gün önce