BIST 100 11.482,60 %1,32 Altın 6.556,39 ₺/gr %0,60 Bitcoin - %0,24 Dolar 50,16 ₺ %0,20 Euro 55,94 ₺ %0,62 Sterlin 67,02 ₺ %0,68 Gümüş 83,81 ₺/gr %0,09 Ethereum $2.234,24 %0,40 İsviçre Frangı 61,15 ₺ %0,19 Kanada Doları 35,51 ₺ %0,60 Avustralya Doları 34,43 ₺ %0,79 Suudi Riyali 13,36 ₺ %0,21 BAE Dirhemi 13,66 ₺ %0,21 Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,30 Çin Yuanı 7,52 ₺ %0,08
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa BELEDİYE Soma’da hayatını kaybeden 301 madenci Konak’ta anıldı

Soma’da hayatını kaybeden 301 madenci Konak’ta anıldı

301 işçinin hayatını kaybettiği Soma Maden Faciası’nın 11. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anmaya katılan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, “Onların ölümüne sebep olanlardan hesap sorulmadıkça bu ülkede hiçbirimize huzur yok. Anıları önünde saygıyla eğiliyor, bir kısmının hayatına da tanıklık ettiğim ailelerin acısını paylaşıyorum” dedi.

0Yorumlar
Soma’da hayatını kaybeden 301 madenci Konak’ta anıldı

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, 301 işçinin hayatını kaybettiği Soma Maden Faciası’nın 11. yıl dönümü dolayısıyla CHP Konak İlçe Gençlik Kolları tarafından düzenlenen anmaya katıldı. Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde gerçekleşen programa Başkan Mutlu’nun yanı sıra CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi, İl Gençlik Kolları Yöneticileri, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mert Korkmaz, İlçe Gençlik Kolları Başkanları, Konak Belediye Meclis Üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı. Duygu dolu anların yaşandığı anmada hayatını kaybeden madencilerin anısına yere kömür ve baretler bırakılarak etrafına mumlar yakıldı.

Mutlu: Somalı madenciler de adalet arayışımızda

Soma’nın hesabının hala sorulmadığını ve aradan geçen 11 yılda iş cinayetlerinin azalmadığını belirten Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, “Yaşamını sürdürmek için yerin metrelerce altında çalışan 301 kişiydi onlar. Gün yüzü görmeden, bütün bir zamanlarını her türlü iş güvencesinden uzak geçiren ve hayatlarını idame ettirmeye dahi yetmeyen ücretler alan 301 işçi… O gün büyük bir şok içerisinde aldık kara haberi. Bütün meslek odalarıyla birlikte Soma’ya gittik. Günlerce gecelerde orada nöbet tutuldu. Biz bunlara iş kazası değil iş cinayeti dedik hep. Bir işveren kar hırsıyla hareket ettiğinde bu iş cinayetleri gerçekleşiyor. Şu an hapiste bu suçun cezasını çeken hiç kimse yok. Hak, hukuk, adalet arayışıyla sokaklarda yürüyoruz ve mücadele ediyoruz. Bu adalet arayışımızın bir bölümünde de Somalı madencilerimiz var. Onların ölümüne sebep olanlardan hesap sorulmadıkça bu ülkede hiçbirimize huzur yok. Anıları önünde saygıyla eğiliyor, bir kısmının hayatına da tanıklık ettiğim ailelerin acısını paylaşıyorum” dedi.

İlgazi: Kar hırsı nedeniyle bugün aramızda değiller

11 yıl önce göz göre göre gelen bir felaketle 301 canın hayatını kaybettiğini dile getiren CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi de, “301 madencimizi anmak için bir araya geldiğimiz bu programa katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Maalesef iktidarın kar hırsı nedeniyle 301 madencimiz bugün aramızda değil. Genel Başkanımız Özgür Özel’in de söylediği gibi bugün işçi sınıfının haklarının arandığı bir gün olarak değerlendirilmeli. İyi ki varsınız, iyi ki bu mücadelede birlikte yol yürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Korkmaz: Soma’yı unutmuyoruz

Soma’da yaşanan facianın Cumhuriyet tarihinin en kara günlerinden biri olduğunun altını çizen İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mert Korkmaz ise şunları söyledi: “Kar hırsı ve denetimsizlik nedeniyle kaybettiğimiz her can, bize bu düzeni sorgulama ve değiştirme sorumluluğunu yüklemektedir. Unutmadık, unutturmuyoruz. Bu düzen değişene kadar mücadelemiz sürecek.”



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

BELEDİYE Haberleri

Tümü

Güzelbahçe’de Bülent Ecevit için anma töreni

Eski Başbakan Bülent Ecevit, vefatının 20. yıl dönümünde Güzelbahçe’de Rahşan ve Bülent Ecevit...

2 gün önce

Ali Rıza Bodur için Karşıyaka’da anma töreni

Karşıyaka’da düzenlenen törende, eski CHP İzmir Milletvekili Ali Rıza Bodur birinci ölüm yıl...

2 gün önce

Çiğli Belediye Başkanı Yıldız’dan eleştirilere yanıt

Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, kooperatif süreci, kamu zararı iddiaları ve Joymade...

2 gün önce

Korkuteli Belediye Başkanı görevine bağımsız devam edecek

Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran, CHP'den istifa ettiğini ve görevini bağımsız olarak...

2 gün önce

Konak Belediye Meclisi kasım ayının ilk toplantısını...

Konak Belediye Meclisi’nin kasım ayı toplantısında Alsancak ve Hatay’daki K planlarına yönelik...

2 gün önce

Konak’ta örnek iş birliği: Genç makaslar İleri Yaş’a...

Konak Belediyesi İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi’ne konuk olan İzmir Konak Meslek Yüksekokulu...

2 gün önce

Bornova’da içleri ısıtan dayanışma

Bornova Belediyesi, havaların soğumasıyla birlikte hafta içi her sabah metro istasyonlarında 2...

2 gün önce

Besim Dutlulu’dan mal varlığı açıklaması

Besim Dutlulu, mal varlığına yönelik eleştirilere yanıt vererek birikimlerini eşiyle birlikte 20...

2 gün önce

Buca’nın tarihi hamamında sanata yer var

Buca Belediyesi’nin tarihi Pembe Köşk’ün hamam bölümünü dönüştürerek kültür ve sanat yaşamına...

2 gün önce

Başkan Eşki’den Serhat Sökmen’e anlamlı ziyaret

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, İzmir Barosu Başkanlığına seçilen eski mesai arkadaşı ve...

2 gün önce

İzmir’de 250 mahallede sosyal destek taraması

İzmir Büyükşehir Belediyesi, metropol dışındaki 19 ilçenin 250 mahallesinde yürüttüğü saha...

2 gün önce

Büyükşehir’in yeni hizmet binası için gece mesaisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeniden inşa edeceği ana hizmet binasının zemin ve temel etüt...

2 gün önce