BIST 100 11.512,23 %0,30 Altın 6.640,65 ₺/gr %1,61 Bitcoin $80.220 %2,19 Dolar 50,03 ₺ %0,00 Euro 56,26 ₺ %0,00 Sterlin 67,55 ₺ %0,00 Gümüş 84,99 ₺/gr %1,11 Ethereum $2.415,93 %3,90 İsviçre Frangı 61,37 ₺ %0,20 Kanada Doları 35,89 ₺ %0,18 Avustralya Doları 35,13 ₺ %0,20 Suudi Riyali 13,34 ₺ %0,05 BAE Dirhemi 13,63 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,12 Çin Yuanı 7,51 ₺ %0,17
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa BELEDİYE Torbalı’da Kaldırım İşgaline Geçit Yok!

Torbalı’da Kaldırım İşgaline Geçit Yok!

Torbalı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde kaldırım işgallerine karşı başlattığı denetim seferberliğini sürdürüyor.

Haber Merkezi
Torbalı’da Kaldırım İşgaline Geçit Yok!

Vatandaşlardan gelen talepleri de değerlendiren ekipler, son olarak ilçenin en işlek noktaları arasında yer alan Barış Manço Caddesi, Ağalar Caddesi ve Serdar Genç Caddesi’nde kaldırım denetimleri gerçekleştirdi. Denetimlerle birlikte engelli vatandaşların, bebek arabalı ailelerin, yaş almış büyüklerin ve tüm yayaların kaldırımları güvenli şekilde kullanabilmesi hedefleniyor. Torbalı Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, uyarılara rağmen kaldırım işgalini sürdüren ve denetimlerin ardından eski uygulamalarına dönen işletmelere cezai işlem uygulanacağı belirtildi. Torbalı Belediyesi, çalışmaların temel amacının ceza kesmek değil, daha düzenli, güvenli ve erişilebilir bir Torbalı oluşturmak olduğunu vurguladı.

TEK YÖN UYGULAMASINDA SONA YAKLAŞILIYOR

Torbalı Belediyesi, ilçede uygulanması planlanan tek yön düzenlemesine ilişkin çalışmaların da son aşamaya geldiğini duyurdu. Çok yakında hayata geçirilmesi planlanan tek yön ve kaldırım düzenlemeleriyle yaya alanlarının genişletilmesi, esnaf için ise resmi kullanım alanlarının oluşturulması hedefleniyor.

BAŞKAN DEMİR: “KALDIRIMLAR YAYALARIMIZIN, TORBALI HEPİMİZİN”

Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, yaptığı açıklamada “Kaldırımlarımızın herkes tarafından güvenli ve rahat bir şekilde kullanılabilmesi için ilçe genelinde denetimlerimizi sürdürüyoruz. Engelli hemşehrilerimizin, bebek arabalı ailelerimizin, yaş almış büyüklerimizin ve tüm yayalarımızın ulaşımını kolaylaştırmak, bizim en önemli sorumluluklarımızdan biri. Kaldırım işgallerine karşı esnafımızı uyarıyor, gerekli düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz. Uyarılara rağmen işgali sürdüren ve denetimlerin ardından aynı uygulamalara devam eden işletmelere ise cezai işlem uyguluyoruz. Bizim amacımız ceza kesmek değil; esnafımızın da yayalarımızın da kazanacağı, daha düzenli, güvenli ve erişilebilir bir Torbalı oluşturmak. Tek yön uygulaması için çalışmalarımızda da sona yaklaştık. Çok yakında hayata geçireceğimiz tek yön ve kaldırım düzenlemeleriyle yaya alanlarını genişletecek, esnafımızın kullanımına sunulacak resmi alanlar oluşturarak şehir düzenini daha sağlıklı bir yapıya kavuşturacağız. Bu süreci hemşehrilerimizin desteğiyle, ortak akılla ve karşılıklı anlayışla yürüteceğiz. Torbalı'nın sokakları, caddeleri ve kaldırımları hepimizin. Kaldırım işgalleriyle ilgili taleplerinizi 0232 856 66 66 numaralı TİM hattımıza 7/24 ulaşarak veya WhatsApp üzerinden bizlere iletebilirsiniz. Daha düzenli, güvenli ve erişilebilir bir Torbalı için çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

KALDIRIM İŞGALLERİNİ TİM HATTINA BİLDİREBİLİRSİNİZ

Torbalı Belediyesi, kaldırım işgalleriyle ilgili vatandaşlardan gelen bildirimleri değerlendirmeye devam ediyor. Kaldırım işgallerini bildirmek isteyen vatandaşlar, 7/24 hizmet veren 0232 856 66 66 numarası üzerinden TİM hattına ulaşabilir veya WhatsApp üzerinden bildirimde bulunabilir. Vatandaşlar, kaldırımların yayaların kullanımını engellediğini düşündükleri durumları belediyeye ileterek denetim talebinde bulunabilecek.



Kaynak: Haber Merkezi

BELEDİYE Haberleri

Tümü

Korkuteli Belediye Başkanı görevine bağımsız devam edecek

Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran, CHP'den istifa ettiğini ve görevini bağımsız olarak...

12 dakika önce

Konak Belediye Meclisi kasım ayının ilk toplantısını...

Konak Belediye Meclisi’nin kasım ayı toplantısında Alsancak ve Hatay’daki K planlarına yönelik...

4 saat önce

Konak’ta örnek iş birliği: Genç makaslar İleri Yaş’a...

Konak Belediyesi İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi’ne konuk olan İzmir Konak Meslek Yüksekokulu...

4 saat önce

Bornova’da içleri ısıtan dayanışma

Bornova Belediyesi, havaların soğumasıyla birlikte hafta içi her sabah metro istasyonlarında 2...

4 saat önce

Besim Dutlulu’dan mal varlığı açıklaması

Besim Dutlulu, mal varlığına yönelik eleştirilere yanıt vererek birikimlerini eşiyle birlikte 20...

4 saat önce

Buca’nın tarihi hamamında sanata yer var

Buca Belediyesi’nin tarihi Pembe Köşk’ün hamam bölümünü dönüştürerek kültür ve sanat yaşamına...

4 saat önce

Başkan Eşki’den Serhat Sökmen’e anlamlı ziyaret

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, İzmir Barosu Başkanlığına seçilen eski mesai arkadaşı ve...

4 saat önce

İzmir’de 250 mahallede sosyal destek taraması

İzmir Büyükşehir Belediyesi, metropol dışındaki 19 ilçenin 250 mahallesinde yürüttüğü saha...

4 saat önce

Büyükşehir’in yeni hizmet binası için gece mesaisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeniden inşa edeceği ana hizmet binasının zemin ve temel etüt...

4 saat önce

Yelaldı kardeşlerden Sırbistan’da çifte madalya

Kaan Yelaldı Sırbistan’daki turnuvada altın, kardeşi Eda Yelaldı ise gümüş madalya kazandı.

1 gün önce

Bornova Meclisi’nden muhtarlara destek kararı

Bornova Belediye Meclisi, muhtarlıklara yıllık 50 bin TL destek verilmesini kabul ederken 11...

1 gün önce

Harf Devrimi’nin 98. yılı Konak’ta kutlandı

Cumhuriyet tarihinin en önemli kültürel dönüşümlerinden biri olan Harf Devrimi’nin 98. yılı...

1 gün önce