Tugay’dan Çankırı’ya ‘sorumluluk’ çıkışı: Bize gelince musluğu kapatıyorsunuz
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Güzelbahçe'de 75. Yıl Cumhuriyet Bulvarı Projesi'nin İstikbal Caddesi ile Seferihisar caddesi arasındaki 1,5 kilometrelik ilk etabının açılışa katılım sağladı.
Tugay, burada AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’yı hedef alarak yaptığı açıklamalara yanıt verdi. Öte yandan Tugay, hükümetin uyguladığı politikalara da sert çıkıştı.
“BİZE GELİNCE MUSLUĞU KAPATIYORSUNUZ”
Tugay konuşmasında, “Bu şehirde sorun olduğunda ‘bizim işimiz değil’ diyenler var. O koltuklarda neden oturduklarını sormak zorundayız. İzmir’e yönelik yatırımların büyük bölümünün yerel yönetimlerin imkânlarıyla hayata geçirildiğini vurguladı. Su kaynaklarında tarihî bir kuraklık yaşandığını, deprem riskine karşı yapı stokunun acilen yenilenmesi gerektiğini ve mevcut ulaşım planlarının kente artık yetmediğini dile getiren Tugay, “Bize gelince musluğu kapatıyorlar, İzmir halkının cebinden çıkan paraya yüzde 300 zam yapılıyor. Bize gelince musluğu kapatıyorsunuz, kendi tarafınızdakilere bol bol akıtıyorsunuz. İsraf ediyorsunuz. Bu şehre çözüm üretmek için seçilmiş insanlarsınız” dedi.
“SU SORUNUNDAN SİYASİ ÇIKAR BEKLEYENLER ÇOK BEKLERLER”
Kentteki kentsel dönüşüm ve deprem hazırlıklarına değinen Tugay, “Önümüzde çok öncelikli konular var. Bunlardan biri su. Kaydedilmiş tarihin en kurak yılını yaşıyoruz. Eğer böyle giderse 2025, en kurak yıl olacak. Bu nedenle suyun tasarruflu kullanılması çok önemli. Önümüzdeki günlerde kapsamlı bir su tasarrufu, kullanım ve verimlilik planı açıklayacağız. Belediye başkanlarımızın katkısıyla bu planı hayata geçireceğiz. İzmir’de su sorunundan siyasi çıkar bekleyenler çok beklerler. Böyle bir şeye izin vermeyeceğiz. Geçen dönemde başlatılan bina taraması ve mikro bölgeleme çalışmaları bizim dönemimizde hızlandırılarak devam ediyor. Bornova ve Bayraklı’da 4 binden fazla bina ön değerlendirmeden geçirildi. Riskli olduğu saptanan yapıların dönüşümüyle ilgili çözüm arayışımız sürüyor. Olası bir depreme karşı şehrimizi hazırlamak için kararlıyız. Zor günler olabilir ama yurttaşlarımızın canı ve sağlığı her şeyden kıymetli” ifadelerine yer verdi.
ULAŞIM MASTER PLANI BAŞLATILDI!
Tugay, mevcut ulaşım master planlarının yetersiz kaldığını belirterek yeni bir plan başlattıklarını aktardı. Tugay, “2017 yılında yapılan ulaşım master planının bugünkü sorunlara çare olmayacağını gördük. Bu nedenle yeni bir plan başlattık. Önümüzdeki süreçte yeni kavşaklar, alt ve üst geçitler, köprülü kavşaklar hayata geçecek. Açılışını yaptığımız 1,5 kilometrelik bulvar da bu anlayışın bir parçası. Bu yolun devamında iki etap daha var ve toplamda 4,5 kilometreye ulaşacak” dedi.
“SİZİN İŞİNİZ DEĞİLSE O KOLTUKLARDA NE İŞİNİZ VAR!”
Başkan Tugay, “Biz bir partinin üyeleriyiz ve o parti adına görev yapıyoruz. Geçici olarak burada olduğumuzu biliyoruz. Bu dönemde de İzmir’de 28 ilçe belediye başkanlığını kazanarak büyük bir takım olarak göreve başladık. Birliğimiz ve beraberliğimiz her zaman vardı, olmaya da devam edecek. Bazen küçük anlaşmazlıklar üzerinden sanki çatışmalar varmış gibi bir algı yaratıldı. Bunların art niyetli olduğunu düşünmüyorum. Neden burada olduğumuzu bilen insanlarız ve görevimizi bu çerçevede yapıyoruz. Yaptığımız siyaseti de net tanımlıyoruz: Vatanını ve milletini seven, kimseyi ayrıştırmayan insanlarız. Etnik kökeni, inancı, mezhebi, dünya görüşü ya da bireysel tercihi ne olursa olsun herkese eşit gözle bakıyor, kamunun imkânlarını adil şekilde ulaştırmaya çalışıyoruz. O nedenle bizi rant çevrelerine hizmet eden ya da şov peşinde koşan insanlar olarak kimse görmesin. Böyle bir şey yok. Bin tane işi sessiz sedasız hallediyoruz; bunları reklam ya da şov konusu yapmıyoruz. İktidarın İzmir milletvekilleri, İzmir’le ilgili bir sorun olduğunda ‘bizim işimiz değil’ diyor. Sizin işiniz değilse o koltuklarda ne işiniz var? Vatandaş sizi hizmet edesiniz diye o mevkilere getirdi” dedi.
“SİZ KAÇ DÖNEMDİR MİLLETVEKİLİSİNİZ?”
Tugay son olarak, “Türkiye çok rahat bir ülke değil. İçinde bulunduğumuz ekonomik ve siyasi tablonun ağırlığını herkes hissediyor. Öğrencisi, emeklisi, işçisi, memuru… Belediyeler de bu anlamda sıkıntıda. Ama mazeret üretmiyoruz, sadece gerçekleri konuşuyoruz. Eğer devletin bir kurumu ya da siyasi temsilcisi sorumluluğunu yerine getirmiyorsa bunu söyleyeceğiz. ‘Siz kaç dönemdir milletvekilisiniz, iktidarın milletvekilisiniz; işinize geldi mi gidip iş takip ediyorsunuz, belediyenin sorunlarıyla niye ilgilenmiyorsunuz?’ diyeceğiz. Bugün okulların tamiratlarını biz yapıyoruz. Çocukların karınları doysun diye belediye başkanlarımız sahada. Camileri biz temizliyor, tamiratlarını biz yapıyoruz. Bahçelerdeki tentelerin üzerinde Büyükşehir Belediyesi ya da ilçe belediyelerimizin adı yazıyor. Çünkü insanlarımızın ihtiyacı bizim için önemli. Bize gelince musluğu kapatıyorsunuz, kendi tarafınızdakilere bol bol akıtıyorsunuz. İsraf ediyorsunuz. Bu şehre çözüm üretmek için seçildiniz. "ifadelerini kullandı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
AK Partili Çankırı Yerel Seçimlerde Vaat Ettiği Sözünü...
AK Partili Çankırı Konak Belediye Başkanı Mutlu ile Kentsel Dönüşümü Görüştü
Karabağlar'da 58 mahalleden aynı tepki! Çankırı konuyu...
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Karabağlar’da 58 mahalle başkanıyla bir...
Tugay'dan Çankırı'ya yanıt: Bakanlıklarda onay bekleyen...
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, TBMM’de yaptığı basın açıklamasında...
BELEDİYE Haberleri
TümüManisa Büyükşehir Belediyesi’nden Gaziler Günü’ne Özel...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gazi ve şehit aileleri onuruna...
Avrupa Hareketlilik Haftası’nda Sinema Gecesi Beğeni Topladı
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında...
Sardes’te Tarih ve Müzik Buluşuyor: Goran Bregović...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, binlerce yıllık geçmişiyle Lidya uygarlığının başkenti olan ve...
Denizli, İsmet İnönü ve Musalla’da kış hazırlıklarını...
Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, başkan yardımcıları, ilgili birim müdürleri ve mahalle...
Menemen Çömlek Festivaline muhteşem açılış!
Menemen Belediyesi tarafından 5’inci kez düzenlenen Uluslararası Menemen Çömlek Festivali,...
Efes Selçuk’ta 19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Sakarya Meydan Muharebesi’nin ardından gazilik ünvanı ve mareşallik...
Bornova'da 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı
Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 19 Eylül Gaziler Günü programında, kahraman gazilere...
Karşıyaka kahraman gaziler için yürüyecek
Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik ünvanı ile mareşal rütbesi...
İzmir’de yangın güvenliği konuşuldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TMMOB tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Katılımlı Yangın...
Foça'da Avrupa Şampiyonası heyecanı dorukta
Foça’da düzenlenen 2026 CEV U18 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası’nda grup ve eleme etabı...
İzmir’in nadir eserleri ilk kez gün yüzüne çıktı
İzmir Milli Kütüphane’nin yüzyılları aşan koleksiyonunda korunan nadir eserler ilk kez kapsamlı...
Buca’da Dünya Temizlik Günü’ne özel temizlik harekâtı
Buca Belediyesi, Dünya Temizlik Günü kapsamında Fırat Mahallesi’nde gönüllüler ve mahalle...