Uğur Mumcu, Narlıdere’de Karanfillerle Anıldı
Bundan 32 yıl önce, 24 Ocak 1993 günü uğradığı bombalı saldırıda katledilen Araştırmacı Gazeteci Uğur Mumcu, Limanreis Mahallesi’ndeki heykeli önünde karanfillerle anıldı.
Anma törenine katılan CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Uğur Mumcu’nun bıraktığı mirası yaşatmaya devam edeceklerini belirtirken, Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun ise “Uğur Mumcu’nun anısına sahip çıkmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Bundan 32 yıl önce Ankara’daki evinin önünde uğradığı bombalı suikast sonucunu hayatını kaybeden araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu, Limanreis’teki heykeli başında anıldı. Anma törenine CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, geçmiş dönem İzmir Milletvekilleri Musa Çam ve Mustafa Moroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Altan İnanç, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Mesut Durgun, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Aslan, belediye meclis üyeleri, STK’ların temsilcileri, muhtarlar ve Narlıdereli vatandaşlar katıldı. Bolu’da hayatını kaybeden vatandaşlarımızın da unutulmadığı anma töreninde, saygı duruşunun ardından Uğur Mumcu’nun heykeline karanfiller bırakıldı.
EDNAN ARSLAN: MUMCU’NUN MİRASINI YAŞATMALIYIZ
Anma töreninde konuşan CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, her sene ocak ayını hüzünle geçirdiklerini ifade ederek, “Uğur Mumcu, yılmadan, korkmadan, kalemini satmadan doğruları yazdı. O yazdıklarıyla, kitaplarıyla bize büyük bir miras bıraktı. Uğur Mumcu’nun bize bırakmış olduğu hazineyi elden ele herkese anlatmalıyız. Yaşanan hukuksuzluklarla ilgili, adaletsizliklerle ilgili cesaretle konuşmamız gereken bir görevimiz var. Uğur Mumcu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyete sımsıkı bağlı bir insandı. Laik demokratik Cumhuriyetin yaşaması için kalemini eğmeden, bükmeden, satmadan yazdı. Onu katledenler ise hala bulunamadı. Uğur Mumcu’nun ve benzer cinayetlerin arkasındaki karanlık güçleri bulup cezalandırdığımız zaman onlara olan görevimizi yapmış olur, bu çarpık düzeni düzeltmiş oluruz” dedi.
ERMAN UZUN: DEMOKRASİ MÜCADELEMİZ SÜRECEK
Karanlık güçler tarafından bundan 32 yıl önce katledilen Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’nun hak ve hukuk arayışının sembolü olduğunu ifade eden Başkan Erman Uzun, “Atatürkçülüğün, Cumhuriyetin yılmaz savunucusu Uğur Mumcu, yazdıklarıyla o dönemden günümüze ışık tutmuştu. O, kişiliği, ahlakı, yazdıkları ve söyledikleriyle biz gençlere örnek oldu. Uğur Mumcu’nun anısına sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.Uğur Mumcu’nun cinayetinin arkasındaki karanlıkların hala aydınlatılamadığını söyleyen Başkan Erman Uzun, “Geride bıraktığımız 32 yıl, Uğur Mumcu’nun daha iyi anlaşılmasına, daha da sevilmesine vesile oldu. Cinayetin faillerini öğreneceğimiz bir Türkiye Cumhuriyeti’ni hep birlikte inşa edecek, demokrasi ve adaleti bu ülkede yeniden tahsis edeceğiz. Demokrasi mücadelemiz var gücümüzle devam edecek. Ocak ayı içinde kaybettiğimiz Uğur Mumcu’yu, İsmail Cem’i, Muammer Aksoy’u, Metin Göktepe’yi, Ali Gaffar Okkan’ı tekrar saygıyla anıyorum” diye konuştu. CHP Narlıdere İlçe Başkanı Mesut Durgun da Uğur Mumcu’nun artık bir sembol olduğunu, onun değerlerinin peşinde koşmaya devam edeceklerini ifade etti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Kalemiyle Karanlığı Aydınlatan Uğur Mumcu Çiğli’de Anıldı
Çiğli Belediyesi, aydınlanma mücadelesinin simge isimlerinden Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’yu...
Sinan Meydan, Uğur Mumcu’nun mücadelesini Karşıyaka’da...
Gazeteci-yazar Uğur Mumcu, Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen “Uğur Mumcu, Atatürk ve...
Uğur Mumcu, evinin önünde anıldı
Araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu, katledilişinin 33. yılında Ankara Karlı Sokak'taki evinin önünde...
BELEDİYE Haberleri
TümüGüzelbahçe’de Bülent Ecevit için anma töreni
Eski Başbakan Bülent Ecevit, vefatının 20. yıl dönümünde Güzelbahçe’de Rahşan ve Bülent Ecevit...
Ali Rıza Bodur için Karşıyaka’da anma töreni
Karşıyaka’da düzenlenen törende, eski CHP İzmir Milletvekili Ali Rıza Bodur birinci ölüm yıl...
Çiğli Belediye Başkanı Yıldız’dan eleştirilere yanıt
Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, kooperatif süreci, kamu zararı iddiaları ve Joymade...
Korkuteli Belediye Başkanı görevine bağımsız devam edecek
Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran, CHP'den istifa ettiğini ve görevini bağımsız olarak...
Konak Belediye Meclisi kasım ayının ilk toplantısını...
Konak Belediye Meclisi’nin kasım ayı toplantısında Alsancak ve Hatay’daki K planlarına yönelik...
Konak’ta örnek iş birliği: Genç makaslar İleri Yaş’a...
Konak Belediyesi İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi’ne konuk olan İzmir Konak Meslek Yüksekokulu...
Bornova’da içleri ısıtan dayanışma
Bornova Belediyesi, havaların soğumasıyla birlikte hafta içi her sabah metro istasyonlarında 2...
Besim Dutlulu’dan mal varlığı açıklaması
Besim Dutlulu, mal varlığına yönelik eleştirilere yanıt vererek birikimlerini eşiyle birlikte 20...
Buca’nın tarihi hamamında sanata yer var
Buca Belediyesi’nin tarihi Pembe Köşk’ün hamam bölümünü dönüştürerek kültür ve sanat yaşamına...
Başkan Eşki’den Serhat Sökmen’e anlamlı ziyaret
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, İzmir Barosu Başkanlığına seçilen eski mesai arkadaşı ve...
İzmir’de 250 mahallede sosyal destek taraması
İzmir Büyükşehir Belediyesi, metropol dışındaki 19 ilçenin 250 mahallesinde yürüttüğü saha...
Büyükşehir’in yeni hizmet binası için gece mesaisi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeniden inşa edeceği ana hizmet binasının zemin ve temel etüt...